Mauresmová byla uvedena do Síně slávy

19. 7. 2015, 12:15
Aktuality 0
Bývalá světová jednička Francouzka Amélie Mauresmová byla včera uvedena do tenisové Síně slávy. Dvojnásobná grandslamová šampionka, jež momentálně čeká své první dítě, se slavnostního ceremoniálu kvůli pokročilému těhotenství nezúčastnila.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

Pětatřicetiletá vítězka Wimbledonu a Australian Open z roku 2006 se stala první Francouzkou, která se dostala na první místo žebříčku WTA od jeho zavedení v sedmdesátých letech. Světovou jedničkou zůstala 39 týdnů. Celkem získala 25 singlových titulů a stříbrnou medaili na olympijských hrách v roce 2004.

"Je to pro mě opravdu velká čest vstoupit do společnosti tenisových velikánů, které celý život obdivuji," reagovala na dálku Francouzka.

Mauresmová je jednou ze tří francouzských tenistek, kterým se v otevřené podařilo vyhrát grandslamový turnaj. Na turnajích velké čtyřky uspěla vedle ní už jen Mary Piercová (Australian Open 1995, French Open 2000) a Marion Bartoliová (Wimbledon 2013).

Po konci kariéry v roce 2009 se bývalá jednička Mauresmová vrhla na trénování, nyní vede Brita Andyho Murrayho. Předtím byla její svěřenkyní právě Marion Bartoliová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist