Mauresmová nekončí, příští rok bude hrát

26. 11. 2008, 10:27
Aktuality 1
Jméno bývalé světové jedničky Amelie Mauresmové nezmizí z okruhu WTA ani příští rok. Francouzka sice letos uvažovala o konci kariéry, nakonec se ale rozhodla pokračovat i v další sezoně. "Chci si dokázat, že jsem dost silná na to, abych se vrátila do nejlepší formy," tvrdí Mauresmová.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

Devětadvacetiletá Francouzka má za sebou nejhorší sezonu za posledních několik let. Bývalá nejlepší tenistka světa, vítězka dvou grandslamových titulů, se na žádném z turnajů nedostala dokonce ani do finále a poprvé v tomto tisíciletí tak zakončí rok bez jediného titulu. Není divu, že po rozchodu s dlouholetým trenérem Loicem Courteauem zvažovala konec kariéry. Nyní se ale rozhodla, že se ještě pokusí nabrat znovu sílu a dostat se zpátky na vrchol.

"Nebyla jsem daleko od toho, abych to zabalila, protože jsem ani zdaleka nehrála tak, jak bych chtěla," řekla Mauresmová deníku L'Equipe. "Nejsem ale ten typ člověka, co udělá náhlé rozhodnutí, takže jsem si to pořádně promyslela a rozhodla se pokračovat. Chci si dokázat, že jsem dost silná na to, abych se vrátila do nejlepší formy. Nezáleží na tom, kde jsem zrovna teď v žebříčku, chci být zase schopná vyhrávat turnaje. Naposledy to bylo v Antverpách v roce 2007 a, upřímně, docela mi to chybí. Znovu chci hrát na velkém turnaji a cítit, že můžu porazit nejlepší soupeřky a vyhrát ho."

Mauresmové, která nejlepší sezonu v kariéře odehrála předloni, kdy zvítězila na Australian Open a ve Wimbledonu, prý v rozhodování pomohlo také to, že se po nečekaném odchodu Justine Heninové neobjevila žádná suverénka, která by ostatní tenistky výrazně převyšovala. "Momentálně se neohlížím za uplynulým rokem," tvrdí Francouzka. "Všechno záleží na tom, jak to půjde. Kdyby se měl opakovat rok 2008, bude to konec. Ale jestli dosáhnu toho, čeho chci dosáhnout, pak se uvidí."

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Amálka:-D.To bude zase galapredstaveni dvojchyb a prizdihry.Uz se na ni moc tesim....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist