Mauresmová porazila Dementěvovou a získala po dvou letech titul

15. 2. 2009, 18:36
Aktuality 0
WTA PAŘÍŽ - Dva roky čekala na svůj 25. titul. Půst ukončila Amelie Mauresmová až na domácím podniku v Paříži, kde po světové trojce Jankovičová zdolala také čtvrtou hráčku žebříčku Dementěvovou.
Amelie Mauresmová

Amelie Mauresmová hrála ve finále naposledy v květnu 2007, svůj poslední triumf získala přesně před dvěma lety na halovém podniku v Antverpách. V dalších měsících se spíše více trápila a jeden čas dokonce uvažovala o konci kariéry. Chmury ze špatných výsledků však rychle zažehnala a před letošní sezonou se nechala slyšet, že by se ráda vrátila mezi elitu.

Prvního výraznějšího úspěchu dosáhla po delší době tento týden v Paříži, kde suverénně zvládla první tři kola a v semifinále vyřadila Srbku Jankovičovou.

V dnešním finále proti semifinalistce Australian Open Jeleně Dementěvové sice byla v úvodu zápasu o krok vzadu, ale nakonec první sadu vyhrála v tie-breaku. Ve druhé však ztratila koncentraci a stejně jako včera musela o svém vítězství rozhodnout v třetím dejství. V něm vedla už 5-1, ale nakonec byla ráda za výhru 6-4.

"První set byl hodně těžký na fyzičku. Důležité bylo, že po druhém jsem nezačala panikařit. Věděla jsem, že mám na to dneska vyhrát," uvedla.

"Mám za sebou těžké časy. Na konci roku jsem trochu zpytovala svědomí a začala proto s novou náročnou zimní přípravou," citovala Mauresmovou agentura Reuters. "Pro tuhle sezonu jsem si řekla, že chci vyhrát jeden turnaj," dodala.

Proti Dementěvové nastoupila popatnácté v kariéře a připsala i deváté vítězství. Jedno zaznamenala před šesti lety i v Paříži, kde v semifinále porazila ruskou tenistku dvakrát 6-0 a připravila jí dosud nejtěžší prohru v kariéře.

Mauresmová získala celkově 25. titul a prémii 107.000 dolarů.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Mauresmová (8-Fr.) - Dementěvová (3-Rus.) 7-6(7) 2-6 6-4

Čtyřhřa - finále:
Blacková/Huberová (1-Zim./USA) - Peschkeová/Raymondová (2-ČR/USA) 6-4 3-6 10-4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist