Maximální pokuta pro Zvereva. Nesportovní chování v Acapulcu ho stálo celkem 71 tisíc dolarů

24. 2. 2022, 23:42
Aktuality 2
Německý tenista Alexander Zverev zaplatí po diskvalifikaci z turnaje v Acapulcu kvůli nesportovnímu chování pokutu 40.000 dolarů a navíc přijde o více než 30.000, které v Mexiku vydělal na prémiích, i všechny body do světového žebříčku. Vedení ATP ale oznámilo, že se chováním olympijského vítěze z Tokia, jenž po porážce ve čtyřhře raketou opakovaně tloukl do umpiru a nadával rozhodčímu, bude dál zabývat. Následovat tak může ještě další disciplinární trest.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© AFP)

Čtyřiadvacetiletý Zverev, jenž v Acapulcu obhajoval titul ve dvouhře, neudržel nervy na uzdě po prohře ve čtyřhře a zaútočil na hlavního rozhodčího Alessandra Germaniho. Raketou nejprve opakovaně udeřil do umpiru a jen těsně při tom minul nohy sudího, poté mu vulgárně nadával a přidal další ránu raketou.

S rozhodčím se Zverev dostal do sporu v závěru super-tiebreaku poté, co sudí potvrdil těsný míček z rakety soupeřů jako dobrý, čímž získali mečbol. Německý tenista dostal za hádku a nadávky varování.

Podle vyjádření ATP dostal Zverev pokutu 20.000 dolarů za urážky a 20.000 za nesportovní chování. V obou případech jde o maximální částku, jakou mohl dostat. Na prémiích za dvouhru a čtyřhru přijde v součtu o 31.570 dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dalsie alibistické gesto od ATP. Finančný trest je pre milionárov žiadny trest.

Po tomto mal prísť jednoznačne BAN na IW + Miami.

Hokejisti za inzultáciu, resp. podobné gestá na rozhodcu sú automaticky predvolaní za zelený stôl a nikdy sa to nekončí bez STOPky na pár zápasov.
Reagovat
Fandina
Jenže něco jiného je vyřadit hokejistu kterého tým nahradí a soutěží dál. Je to problém.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist