Mayer se na pátý pokus dočkal prvního titulu

25. 9. 2011, 21:41
Aktuality 2
ATP BUKUREŠŤ - Německý tenista Florian Mayer získal na antuce v Bukurešti svůj premiérový titul. Ve finále si poradil se Španělem Andújarem.
Profily hráčů
Florian Mayer

Florian Mayer se v Bukurešti dostal do svého pátého finále, v němž usiloval o premiérový titul z turnaje ATP. A právě na rumunské antuce se dočkal nejlepšího výsledku, když porazil 6-3 6-1 Španěla Pabla Andújara, jemuž oplatil porážku ze stejného turnaje.

Sedmadvacetiletý Mayer ve finále neuspěl v letech 2005 a 2006 v Sopotech, loni ve Stockholmu a letos v květnu na domácí půdě v Mnichově. Triumfem v Rumunsku potvrdil, že prožívá nejlepší období v kariéře. Letos prošel na devíti turnajích minimálně do čtvrtfinále a poprvé pronikl do elitní dvacítky světového žebříčku, v němž mu v červnu patřila 18. příčka.

"Začátek z mého pohledu nebyl vůbec ideální, byl jsem tak trochu nervózní. Chtěl jsem tak moc vyhrát a měl jsem těžké nohy. Měl jsem štěstí, on vedl už 3-1 a 40-15. Ale postupně jsem se uvolnil a hrál čím dál lépe," komentoval Mayer.

Andújar dopadl v Bukurešti stejně jako před rokem, kdy nezvládl zápas o titul s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou. "Za stavu 3-1 a 40-15 jsem udělal dvojchybu, která úplně změnila celý zápas. On si začal více věřit a já ztratil sebedůvěru," řekl smutný Španěl.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 442.950 eur)
nedělní výsledky (25. 09. 2011)

Dvouhra - finále:
Mayer (2-Něm.) - Andújar (4-Šp.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
misoSK
Jeden z najaujimavejsich hracov(po stranke techniky uderov) sa dockal konecne zasluzeneho titulu!
Reagovat
smazaný uživatel
Zcela zaslouženě ! Výborný tenista s naskakovanýmy údery a kraťasy !!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist