Mayer se stal halovým mistrem Německa

14. 12. 2008, 21:45
Aktuality 0
HALOVÉ MISTROVSTVÍ NĚMECKA - Slabé konkurence na halovém mistrovství Německa využil Florian Mayer a stal se v Offenburgu letošním mistrem. Turnajová jednička ve finále porazila šestého nasazeného Kindlmanna.
Profily hráčů
Florian Mayer

Sedm tenistů má Německo mezi stovkou nejlepších tenistů světa, ale ani jeden se na letošním ročníku domácího mistrovství neobejvil.

Chyběla německá jednička Kohlschreiber nebo Petzschner, jenž letos získal svůj premiérový titul na okruhu ATP. Roli turnajové dvojky měl plnit 110. hráč světa Andreas Beck, ovšem na poslední chvíli se odhlásil, stejně jako třetí nasazený Dorsch.

Cestu za triumfem tak měl velmi usnadněnou nejvýše nasazený Florian Mayer. Nějvětším soupeřem bývalé světové třiatřicítky měl být 227. hráč světa Bachinger. Ten však prohrál už ve svém úvodním zápase proti Klierovi, který má v žebříčku ATP na kontě pouhých 14 bodů.

Sám Mayer by na uplynulou sezonu nejraději zapomněl. Nedařilo se mu a od května kvůli zranění nohy nehrál. Až na domácím halovém mistrovství. A trochu si spravil chuť. Cestou do finále neztratil ani set a v dnešním boji o titul porazil 7-6 6-3 šestého nasazeného Dietera Kindlmanna.

Vítěz turnaje o neoficiálního mistra Německa Mayer získal odměnu 3.600 euro.

HALOVÉ MISTROVSTVÍ NĚMECKA (Offenburg) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Mayer (1-Něm.) - Kindlmann (6-Něm.) 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - finále:
Steinbach/Kolbe - Bachofer/Leimbach 5-7 7-6(5) 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist