McEnroe: Federer už další grandslam nejspíš nevyhraje

22. 8. 2013, 16:23
Aktuality 129
Dlouhá léta kraloval tenisu, ale v poslední době se dostává do stínu mladších "dravců". Roger Federer má za sebou tři nečekané porážky od hráčů z nižších pater světového žebříčku, v němž se sám propadl na sedmé místo. Před US Open je nasazený nejhůře za posledních jedenáct let a podle jiné legendy Johna McEnroea už stěží rozšíří rekordní sbírku 17 grandslamových titulů. Už prý totiž není tak rychlý.
Profily hráčů
John McEnroe a Roger Federer

Dvaatřicetiletý Švýcar vstoupí v pondělí do US Open jako až sedmý nasazený hráč. "Bude to mít hrozně těžké. Teď nevidím jako schůdné, že by prošel všemi sedmi koly. Musel by porazit alespoň dva ze tří nejvýše nasazených kluků," uvažoval McEnroe, sám bývalý lídr žebříčku a vítěz sedmi grandslamů ve dvouhře včetně čtyř právě z New Yorku.

U tenisu je americký bouřlivák stále, pracuje jako televizní odborník pro ESPN. "Možná to ale bude pro něj právě naopak motivací. Pokud jich vyhrál sedmnáct, jasně že může přidat další. Andre Agassi se dostal do finále US Open v pětatřiceti, takže není důvod se domnívat, že by to nedokázal," přemítal McEnroe.

Federer podle něj už ale není tak rychlý, bystrý. "Možná jste si toho všimli, že je pomalejší. A taky rovnováha a pohyb už nejsou takové jako dřív," dal jako příklad. I proto mají teď lepší výsledky Novak Djokovič, Rafael Nadal či Andy Murray. "Jsou hladoví. Navíc se tlačí zezadu další. Jemu je dvaatřicet," připomněl Federerův věk. "Ale zase má cit pro hru, skvělé údery. A je tvrdohlavý a věří si, proto to dotáhl tak daleko," dodal čtyřiapadesátiletý McEnroe.

pva, ČTK

Komentáře

129
Přidat komentář
Hook2424
Myslím, že taková prohlášení by velcí hráči minulosti říkat neměli! Tedy alespoň pokud jsou chytří. Můžou totiž velmi málo získat a hodně ztratit. Wilander a hlavně Navrátilová ze sebe v minulosti udělali pěkné blbce a ztratili velkou část respektu nejen fanoušků RF .... a že jich je! Nakonec se ukázalo, že byli úplně mimo! Takže mi vysvětlete jaké mají tyto kecy smysl?
Reagovat
Reti64
Trochu si pročisti hlavu. Jeď někam do hor a zhluboka dejchej. Choď často na procházky a dobře se dívej na cestu. A hlavně mlč, ať slyšíš, jak krásně zpívaj některý ptáci.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu,že taková vyjádření, navíc od člověka se 7 grandslamy, jsou naprosto zbytečná a zavádějící. Fenoménu Federerovi opravdu nemůže předvídat buduocnost janekda, gigin nebo McEnroe, Federera může hodnotit pouze hráč na jeho úrovni a ten tu zatím není
Reagovat
gigin
Tak to jsme pěkně v řiti...
Reagovat
VlS
mě nejmenoval, tak já asi můžu :-)
Reagovat
gigin
:DDD
Zdar!! Kdes byl?? Dovča?
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň jsme na stejný úrovni jako McEnroe, to beru :DDDD
Reagovat
Pe3k
Roger má tu nevýhodu nejlepšího hráče všech dob. Všichni ho bedlivě sledují a nedejbože aby začal prohrávat...Vytvořil si svou auru neporazitelnosti, kerá ho časem začala ničit. Čím výš vystoupáš, tím z větší výšky padáš...

Většina těch prognoz je uměle vyvolaná novináři. Oni se prostě zeptají co si ten dotyčný myslí a oni pak musí odpovědět (pokud nejsou jako Lendl). Odlišným případem je John McEnroe. Ten už od dob co byl hráčem neustále touží po pozornosti a vykládá kraviny. Je sice dobrý komentátor, ale moc se nechává unest současným stavem a zapomíná se na věci dívat z širší perspektivy.
Reagovat
Gulbis
právo na názor má uplně každý a to nemusím být mekenrou, kecy jsou když někdo tvrdí, že takový kecy může říkat jen někdo na úrovni fedexe....apropo s džonem souhlasím, RF už GS nevyhraje
Reagovat
gigin
Ernie??!! Co tu děláš, tvl??
Reagovat
Rafaeoli25
Je nesmysl a až drzost tvrdit, že nikdo nemá právo ho hodnotit. Stejně byli hodnoceni v době odcházení Lendl, Sampras nebo Agassi a v budoucnu budou i Rafa a Nole. Auru nedotknutelnosti neberu ať se týká kohokoli. Každý má právo na prognózu, na kritiku, zvlášť pak jeden z vyjímečných hráčů minulosti. Díky za lidi jako je McEnroe..
Reagovat
VlS
Ale nějak jsem si tady dal voraz a od tenisu konec konců na chvilku taky, tak nějak mi připadlo, že zde začínáme blbnout. Vrátím se a je to stejný , zas někdo ví, co si kdo může myslet :-D
Reagovat
gigin
to má vymetené až do semíčka. Velká spokojenost!! No ovšem Nolda, to je trošku horší :((
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím ,že ten los ako hovoríte je trochu čudní a zvláštni. Co ej dobré ,že rafa má v semifinále ferrera a 1. a 2. kolo v poho. A zlé že štvrtfinále je rafa vs roger. Neviem ako by skoncil tento zápas lebo ako vsetci hovoríte rafa je favorit, ale taký trt :DDD podla mna ak roger zahraje tak ako v cincy tak bude 5 setak alebo roger vyhra ( som rafov fanda). A ak hovoríte že novak má tažký los tak práveže nie , rafa má tahži. Novak má ťažkého supera až v štvrtfinále ked ma chuana aj to ed del potro postupi :DDD. A rafa 1. kolo harrisson - neviem ako bude 2 pospisil nic moc ale 3.kolo verdacso no neviem 4sety 4.kolo isner 5.roger taže tak ..... VAMOS RAFAAAAAAAAAAAAAAA ( dufam že ten nepríjemný los zvládneš :DDDDDDD !!!! )
Reagovat
Titan
Prší, zápasy mají pauzu do dopršení...:-)
Reagovat
PetaM
Už zase? ... Bože ...
Reagovat
Titan
Začíná US Open, což je synonymum pro období dešťů...:-))
Reagovat
PetaM
Super ... :D To jsem zase nadšen :D :D
Reagovat
Titan
Déšť je důležitý... Okurky a dýně mi bez něj nedozrají...:-)) A to nemluvím o paprikách...:DD
Reagovat
SwissMaestro
Jak jsem tě ve druhém setu breknul a poté ztratil podání...myslel jsem, že něco rozbiju. Každopádně za druhej set sis vyhrát absolutně zasloužil. GG bro :)
Reagovat
SwissMaestro
to je pro JAcoba
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, jojo ;) Já jsem zase myslel že něco rozbiju při těch nevyužitejch setballech ke konci prvního setu, nakonec jsem ten třetí už dal. Ale je fakt že první set byl hodně vyrovnanej a možná jsi byl i lepší ;) No musel jsem se pěkně nadřít ti řeknu :) Měl jsi i trošku nevýhodu, protože Rafa je v tý hře o dost lepší. Doufám že zas někdy dáme ;)
Reagovat
SwissMaestro
Určitě bych co nejdříve dal odvetu. Klidně dáme Nadalovu antuku :D
Reagovat
SwissMaestro
Já tenis strašně hltám. Když ho nehraji nebo není v tv tak smažím TS4 :D Každá porážka je pro mě inspirací ke zlepšení. Never give up! To co jsi vybíral ve druhém setu......musím na to najít recept :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to já tenis sleduju teprve druhým rokem, ale taky mě hned pohltil :) Spolu s fotbalem nejlepší sport! Taky často hraju Top Spin, ale většinou jen proti AI na experta. Bohužel bez problémů vyhrávám takže se ani nemám jak zlepšovat :/ Odvetu můžem dat třeba o vejkendu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jak tak pozeram na ten los tak
malo by to byt podla paperov
Rafa - Federer
Tomas- Wawrinka
Murray- Almagro
noo a tam Ferrer - Gasquet ale toto nemusi byt Janowicz moze kludne ale veril by som Davidovi
Reagovat
smazaný uživatel
a kus mam v tom chaos este:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas - Andy
Del potro - Djoko
Reagovat
Amputace
Hm. Tak má obava, že Nadal bude mít největší problémy v prvních kolech, se nezdá být neopodstatněnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Harrison, Pospisil, Isner, Federer?..wft??

Velká nespokojnosť so žrebom..
Reagovat
smazaný uživatel
ked chce titul tak musi ich dat vsetko co pride do cesty takze Rafa to da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale zase nema tam Andyho a nema Del potra co je dobre
Reagovat
Denis92
nespokojnost? Oh,come on..
Harrison a Pospisil nemaju nato aby zobrali Nadalovi co i len set..
Isner? Ak sa tam aj dostane tak to prehra v 3 max 4.setoch..
no a do stvrtfinale Federer..tak lahsi super by bol pre Nadala uz len Gasquet,ale zase sa mu to vykompenzuje v semi..
Nadal ma urcite najlahsi los zo stvorice Djokovic,Nadal,Murray,Federer
Reagovat
Mayo
Isner a Federer bude náročné...ale cez prvé dve kolá nemám obavy
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že Roger je najhorším možným QF súperom..Cinci to jasne naznačilo..

Až na SF velmi tazký zreb..
Reagovat
Denis92
ja ako fanusik Federera som nechcel prave Nadala..dobre vieme aku ma Roger momentalne formu,aku ma zlu bilanciu s Nadalom-hlavne na GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nemá oddychový zápas, čo je v úvodnom týždni zapeklitá zálezitost..
Reagovat
Denis92
ak by Verdasco nadviazal na vykony s Wimbledonu tak to by bol podla mna najtazsi Nadalov super na ceste do stvrtfinale
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Snad jen toho Harrisona bych příliš nepřeceňoval, je to podle mě docela nafouknutá bublina, ovšem kdoví. Nicméně Pospíšil a především Isner to jsou do prvních kol (a všichni víme, že Nadal se na turnajích rozehrává pomaleji) neskutečné palby. Isnera jsem opravdu nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Treba verit, že Izzy vypadne s Kohlim..Mám ho rád, ale je hrozbou..
Reagovat
smazaný uživatel
a Kohl uz dat Isnera nedal ho na miulorocnom US Open tak sa mi mari ze hey
Reagovat
smazaný uživatel
Dal veru..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si ze by Kohli mohl dat Isnera ale uz ve druhym ma Izzy Monfilse a ten se zase dostava do laufu
Reagovat
Fandina
Roger ... škoda, přála jsem mu Ferrera.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra...hm tak zase Stosur, pak ve 4F (jestli tam Petra dojde ) Vika -_-), taky tam je Petko, Jovanovski, Mona
Reagovat
Denis92
Roger a Rafa sa este nikdy nestretli vo stvrtfinale GS..a taktiez sa nikdy nestretli na US Open..tak snad sa to konecne podari a uvidime aspon taky pekny zapas ako nedavno v Cincy
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa cesta je otvorena bojim sa Federera ale keby nahodou aj Fedex cez Rafu presiel tak budem potom Rogerovi ten titul priat ako este nikdy nikomu
Reagovat
PetaM
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ws/wsdraw.pdf
Reagovat
Fandina
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/msdraw.pdf
Reagovat
PetaM
Sranda, že Tom má v OF ZNOVU Andersona .. :D
Reagovat
Fandina
Tom Anderson ... to už je na zápis do Dinesovky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
už to začíná být trapný :D chudák Kevin..
Reagovat
Fandina
Chudáci oba. Tom, že si bude myslet, že ho porazí a Kevin, že se bude bát, že bude poražen.
Reagovat
PetaM
První kolo ZASE Kerber-Hradecká .. :D Snad není možné. I když ... Angi nemá dobrou sezónu. A pokud bude mít Lucka den ... Hodně štěstí Angie :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bude masakr :D
Reagovat
smazaný uživatel
fakt som rad ze nebude finale Andy - Djoko
to by som uz neprezil asi
Reagovat
smazaný uživatel
Andy - Tomas zaujimavy zapas moze byt ak nemu dojde
Reagovat
Nola
najhorší možný los, nasleduje ho Andy a Roger, Rafa cestička do finále vymetená a v ňom stretne veľmi, veľmi unaveného súpera, nástup na trón je asi veľmi blízko
Reagovat
smazaný uživatel
nepredbiehaj ma tam Isnera a Rogera tiez netreba odpisovat
Reagovat
Mayo
musím s Tebou súhlasiť, že Nolda má najťažší los po ňom Andy a Rafa najprijateľnejší ... ale nemusí zato prísť do fajnl
Reagovat
smazaný uživatel
skoda ze sa neda zamenit Fedex za Gasqeta celkom by som sa potesil
Reagovat
Mayo
Isner je tam a aj Fedex...čiže toto bude náročné ale treba byť spoko..ja som spoko lebo sa vyhol Andymu v SF a DelPovi tiež...Djokovič má najťažší los, ten to scyhtal riadne
Reagovat
smazaný uživatel
je jedno aky los ked ma vyhrat tak vyhra
skoda Fedexa ale sam si zato moze respo. asi ma zranenia ktore ho dostali mimo top 4
Reagovat
ZerekSu
Co kecáte o Djokovičovi jako nejtěžší los?

Rafa dostal Američany doma do prvního druhého kola a osmifinále - Harrison, Pospíšil, Isner - to je těžké jako kráva - navíc Roger ve čtvrfinále
Reagovat
Mayo
prípadný Isner a Roger budú ťažkí súperi...ale Del Potro a Murray mi príde proste masaker
Reagovat
PetaM
Pospíšil je Kanaďan ... Ale jinak souhlas :) Domácí tenisté jsou nejhorší :D
Reagovat
Nola
Harrison ťažký súper? :D
Reagovat
Amputace
A co Isner? Momentálně v lepší formě než Del Potro. Pospíšil rovněž zažívá fazónu, vůbec bych se nedivil, kdyby první kola přinesla překvapení.
Reagovat
Denis92
takze si zopakujeme finale z roku 2009 Roger - DelPo :)
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyby to šlo, tak i s výsledkem prosím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Som spokojny lebo Rafa nedosal do semi Andyho ale zas tam ma Isnera a aj Rogera ale co uz
Reagovat
lasseklus
zase anderson :D
Reagovat
Mayo
Andy si pánes, perfektný los..konečne je možnosť finále Rafa vs Andy, vamos
Reagovat
Crashwoo
Hezky! Teoreticky se v 2. kole potkají Berdych a Veselý a k tomu má Jirka velkou pravděpodobnost že postoupí, jelikož hraje s Kudlou.
Reagovat
Denis92
skoda ze Roger fasol zase Nadala vo stvrtfinale..prianie hrat ho s Ferrerom sa nevyplnilo..ak to takto vyjde budeme svedkami 3 paradnych stvrtfinale..avsak jedno semi bude nudne-to kde bude Ferrer..
Federer s Nadalom sa stretavaju vo stvrtfinale nejako casto- IW,W,Cincy a teraz aj US
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra pro QF Viku.. případné semi Errani/Wozniacki.. hratelný :D
Reagovat
PetaM
Néééééééé :D Kde jsi to vzala? :D :D Bože Petro, všechny těžký hráčky (teda až na Viku) jsou snad v druhé půlce :D Ne, nebudu si dělat žádné naděje. Pak budu zklamaný, kdepak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na twittu Us Open.. :D
https://twitter.com/usopen
Reagovat
PetaM
Hodně mi toho uniká, když nemám Twitter :D :D Hm ... :D :D
Reagovat
PetaM
Musím ale říct, že už i hvězdy chtějí zápas Petra-Vika. V poslední době jsou spolu ve ČF skoro pořád ... A jen na Wimbledonu do něho došla Petra, na rozdíl od Viky :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu ale nemusíš být na tom twitteru, já ho taky nemám, stejně jako facebook, ale tyhle jsou veřejně přístupný
https://twitter.com/usopen
Reagovat
PetaM
Jo jo, už tam jsem a nedočkavě čekám na ženský pavouk :D :D
Reagovat
PetaM
Musím říct, že díky Bohu, že Máša odstoupila. Jinak by bylo ČF Petra-Serena :D :D
Reagovat
Pe3k
V praxi znamená titul pro Nadala.
Reagovat
Sonja
Možné osminky:
Gasquet-Raonic, Janowicz-Ferrer, Federer-Nishikori, Isner-Nadal, Djokovic-Fognini, Haas-del Potro, Murray-Almagro, Wawrinka-Berdych
Možné QF:
Djokovic-del Potro, Murray-Berdych, Ferrer-Gasquet, Federer-Nadal

Novak v půlce s Můrou, Nadal s Ferrerem.
Reagovat
Mayo
fantázia, presne takto som to chcel :)
Reagovat
PetaM
To už jsi zjistila? Pěkné :)
Reagovat
smazaný uživatel
To už je vylosované? Ach jo.. Tomáš proti Andymu :(
Reagovat
Nola
to vážne?
Reagovat
Sonja
http://i.imgur.com/PVB4mW8.jpg?1
Reagovat
Sonja
(jedna půlka)
Reagovat
Sonja
http://i.imgur.com/e5f74yA.jpg?1
Reagovat
PetaM
Přání se splnilo :D Hratelný soupeř pro Jirku Veselého v prvním kole :D Tomáš v půlce s Novakem :D Jsem zatím spokojen docela :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč musí být Andy v QF zrovna proti Tomášovi? chjo.. jinak zápas mezi Juanem a Novakem by byl super.. :-)
Reagovat
Mayo
Djokovičovi sa rýsuje ťažký los...
Reagovat
PetaM
Protože proti Andymu mu to z těch možných 4 jde asi nejlépe :D I když, nemusí se potkat ve ČF. Jeden z nich tam dojít nemusí ... :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš v půlce s Novakem? Podle toho prvního obrázku jsou každý jinde ne? Nebo na to blbě koukám?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže já fandím Andymu a povinně musím Tomášovi, jinak by mne doma ukamenovali :D
Reagovat
PetaM
První obrázek je jen vrchní půlka pavouka :) :)
Reagovat
Nola
DelPo vs Nole , Múra vs Tom , Fedex vs Rafa klasika, Andy to si dobre pohnojil.....
Reagovat
pockerface
ahoj,už nějakou dobu chodím na tyto stránky,ale teprve dnes jsem se registroval.Takže teď při US Open,taky přidám nějaký ten názor.Mé motto pro tento portál:"vyjádři svůj názor,ale nikoho sprostě neurážej."A to myslím jak tenisty,tenistky,tak i diskutující.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s McEnroem, komu čest, tomu čest, ale někdy už je holt čas...
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar lidi, chtěl jsem se zeptat, jestli tu nejsou nějací hráči Top Spinu 4 na PS3? Pokud ano, rád bych s někým změřil síly :)
Reagovat
SwissMaestro
Jsem tu jen pro Tebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Super tak kdy dáme ? :D
Reagovat
SwissMaestro
Koukám, že jsi nažhavenější více než jsem si myslel. Dal bych kurt v Indian Wells, ale kdy? Třeba dneska ve 20:30? Dříve nemůžu :(
Reagovat
smazaný uživatel
Týjo večer se to zase nehodí mně, měl bych čas hned, ale to se asi nehodí zase tobě, nevadí, můžem to klidně nechat na zejtřek. :) A jinak, za koho hraješ? A na jakou obtížnost? :)
Reagovat
SwissMaestro
Hraju jen online a buď za Roddicka nebo Federera. Hele jestli teda můžeš jen teď tak pojď dát krátkou hru hned. Ten Jablonec hraje strašnou sračku :D
Reagovat
SwissMaestro
over_load6 moje PSN
Reagovat
smazaný uživatel
Jé to jsi mě potěšil. :) Dám teda IW a jak dlouhej zápas? Na 2 vítězný? Beru Vamose :)
Reagovat
SwissMaestro
IW a dáme teda jako na Masters ..na dva vítězné a celé.......ale šup šup přidávej si mě
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem si tě přidal :) Pomale zakládám hru, tak čekej pozvánku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsi mě nepříjmul...
Reagovat
SwissMaestro
jak se jmenuješ ?:D mám tam binec a hrozně moc nepřijmutejch žádostí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Waldemard
Reagovat
smazaný uživatel
Tak posílám :) Doufám že to umíš hrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja verim, ze este pride Rogerova chvila a ziska GS :) ...staci, ked sa stane nieco na sposob wimbledon zien 2013 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ budú v hre Andy, Nole, či Rafa tak najskôr nie..Sem tam sa však stane, že dvaja z troch z nejakých príčin z turnaja vypadnú a vtedy nastáva šanca pre Rogera..Hlavne, pokiaľ je jedným z nich Rafa..
Reagovat
Fandina
Rafa teď hraje úžasně, takže je největším kandidátem na US Open, ale samozřejmě, že by mohlo k finále Roger Rafa dojít ... úsměv
Reagovat
Marduch
Jen víc takových prognóz, třeba se díky tomu Roger pořádně hecne..
Reagovat
Mira17
18 grandlam je pomalu na ceste z ameriky
Reagovat
PetaM
Možná nemá šanci na AO, FO nebo USO ... Ale ve Wimbledonu se s ním prostě musí počítat. Teda aspoň by mělo :D :D
Reagovat
darek.vrana
Hlasujte, jak daleko na US Open dojde Tomáš Berdych a Petra Kvitová:
http://tenis95.webnode.cz/ankety/
Reagovat
Pe3k
se Roger směje když slyší takové názory :D

Btw. v kolik se má losovat los US Open?
Reagovat
Denis92
18.00
Reagovat
Pe3k
Thx!
Reagovat
Bob
To se říkalo před Wiblasem taky. Je ale fakt, že teď už je ta šance menší.
Reagovat
SwissMaestro
To už jsem od jisté hráčky někde slyšel. Těším se až se bude John omlouvat jak moc se spletl :D
Reagovat
Fandina
Držím palce, aby ještě byl nejeden GS. Go go go Rogere!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist