McEnroe: Kyrgios hraje jako génius, ale má démony a potřebuje psychoanalytika

14. 7. 2022, 13:45
Aktuality 56
Wimbledonský finalista Nick Kyrgios nepotřebuje trenéra, ale někoho jako Sigmunda Freuda, myslí si vyhlášený tenisový bouřlivák John McEnroe. Nějaký psychoanalytik by mohl sedmadvacetiletému Australanovi pomoci zkrotit jeho temperament, věří sedminásobný grandslamový šampion a současný tenisový odborník.
Profily hráčů
John McEnroe a Nick Kyrgios (© AFP)

Právě nevyrovnaná psychika brání Kyrgiosovi naplno prodat svůj tenisový talent. "Tenhle chlapík nepotřebuje trenéra, hraje jako génius. Potřebuje, aby Sigmund Freud vstal z hrobu a nějak našel cestu, aby několik let pokračoval," řekl třiašedesátiletý McEnroe britské BBC.

Pro Kyrgiose má pochopení, protože sám na kurtu hodně projevoval emoce. "Je to dobrý chlapec, hráči jako on jsou v šatně oblíbení, dělá toho hodně pro charitu. Ale má démony. Všichni máme tenhle strach ze selhání a je otázka, jak se s tím nejlépe vyrovnat," uvedl americký expert.

Kyrgios se minulý týden poprvé v kariéře dostal do finále některého z grandslamových turnajů. Pomohlo mu i odstoupení zraněného Rafaela Nadala před semifinálovým duelem. V boji o titul na londýnské trávě vyhrál první set, ale nakonec podlehl Novaku Djokovičovi a srbský tenista získal už sedmý wimbledonský titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

56
Přidat komentář
Nola
smile, Gyros porazil Rafu vo W, sice odvtedy pretieklo vela vody, a nasledno ho porazil iba na dva vitazne, ale porazil ho a to sa pocita, nie je sam, kto ho tam dokazal porazit...

preco ja mam znizovat vykony Berdycha, Querreyho, Tsongu, ked dokazali porazit clenov B4 vo W?

nemuseli zrovna vyhrat GS, ale zabranili im ho vyhrat, tak budicek fanatici smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Nola
smile

ja som budik, budicek, budit je moj konicek....

este by som chcela len tak mimochodom podotknut, ze Rafa pravidelne vynechaval W, alebo tam prehral so servismanom, resp. s hracom, ktory mal travu v malicku.... nie je totiz jednoduche hrat spickovy tenis napriec povrchmi, tam bol lepsi aj Fedex a za tym si stojim
Reagovat
Ondrej2280
Nola ,Nola:))kolko z tych servismenov co vyhrali nad Nadalom dokazalo vyhrat W?...ani jeden...Nadal vyhral W 2x a aj cez Rogera...takze dobre vie ake tazke je vyhrat W..presne tak ako vie Fedex a Djoker..ake tazke je vyhrat FO:)...a samozrejme ze Fedex je lepsi travar ako rafa...a ma aj viac Wimvblasov ako djoker...niktonz nich neni najlepsi na vsetkych povrchoch..a vetou tam bol lepsi aj Fedex si to kvalitne zaklincovala:)))
Reagovat
Nola
smile samozrejme, ze je Fedex lepsi napriec povrchmi, je univerzalnejsi hrac, resp. bol a tym je aj Novak, prave ta univerzalnost im priniesla aj nejake, tie prehry, pretoze oni dokazali hrat cely rok a nevynechavali GS, turnaje, nemali nejake polrocne pauzy.....
Reagovat
Ondrej2280
Tak su polrocne pauzy vyhodou,pri ziskavani GS trofeji tak potom by mali vsetci pauzovat:) a rafa porazil oboch vo finale GS na ich oblubenunych povrchoch..ani jeden z nich dvoch to nedokazal na FO,a ze sanci ku tomu teda mali obaja pozehnane:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jemu nepomůže nikdo, nepomohl by ani Freud. Bohužel.
Reagovat
Ondrej2280
jasne, ze nie...ospevuju ho tu ako nejaku mladu vychadzajucu superstar tenisu:)to aby vyhraval velke turnaje vyzaduje pripravu, a nie dvojtyzdnovu:)) plus vsetko by musel podriadit tenisu, a to on skor bude fakt hravat ten basketbal..)
Reagovat
Rafaeoli25
Sport je pro něj jen zábava a podle toho je nutné vše vnímat. Možná za nějaký čas zase dostane chuť na nějakém turnaji pořádně zahrát. Snad to nebude trvat další rok dva.
Reagovat
Ondrej2280
v profi tensie, nestaci len chut, na to aby si nieco vacsie vyhral:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já myslím chuť, aby zase alespoň něco většího uhrál, ne vyhrál. Vždyť píšu, že je to pro něj hlavně zábava. Je fakt, že kdyby tam nebyl Djoker, tak to i s tímhle přístupem tentokrát vyšlo.
Reagovat
Vlk-v-trave
3 x turnaj 500 se ti zda malo?
Je plno hracu, kteri drou denne, dokonce vypadali na to, ze z nich neco bude i vic, a nic... ani poradna 500vka doma.

Richar Gasquet nema ani jednu vyhranou 500vku, takze take Tomic:)

Gill Simon, ktereho si Nadal hodne povazuje, dric proste... tak ma pouze jednu 500vku, takze take neco jak Tomic:)

Wawrinka ma take pouze 3 500vky, a jak ne jeden mistni uzivatel prohlasil - haluz na GS, takze take neco jako Tomic:)
Reagovat
Ondrej2280
To ta ako napadlo dat StanTheMana do kategorie kyrgiosa a gasqueta?:)...to si si sam tam doplnil...wawra ma 3 GS a najlepsi jednorucny BH v historii tenisu a skalpy BiG 3 na grandslamoch vo finalnych kolach turnajov..takze toto zrovnanie mi pride ako tazky ulet:)
A co sa tyka kyrgiosa,toho pocujem viac na tlacovkach ,vidim pri divadle na kurte a lamani rakiet ako pri nejakych velkych tenisovych matchoch ..a ano preto ho radim do skupiny hracov ala tomic...netvrdim,ze to nie je lepsi hrac ako tomic ,ale nijak vyrazne lepsi tenista o.ktorom sa tiez tvrdilo aky je to talent..ale bez hlavy:))
Reagovat
gigin
Tak ale hlavně se dá na jeho zápasy dívat. Je to zábavné. Ta hra je zábavná. Ne jak upocená, nafetovaná Nadalova nuda.
Reagovat
Ondrej2280
Pozeraj sa na to ,co ta bavi:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ted se na tebe Rafani zavesi tak na tyden:DDD
Sis dovolil moc jako :DDD
Reagovat
gigin
Ti normální vědí, že přehrávám :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Mi jeste napis, kdo tu je normalni:DDD
Ja teda ne,...:D
Reagovat
Martan1
Hmmm.. tak na Kyrgiose který kdyby neměl podání tak je o třetinu horší, na něj se dívají ti kteří chtějí vidět jak nadává na kurtu. Styl servis, volej se hrál dřív na rychlý trávě a nedalo se na to dívat. Kdo náhodou prohrál podání tak končil. Tak takový tenis teda nechci. Radši Rafu upocenýho. Jo a Novak a Roger se nikdy vlastně nepotili, já zapomněl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, kdyby byl Rafa bez servisu, tak je o třetinu lepšísmile Pobavilssmile
Reagovat
gigin
Myslel jsem upocený, upachtěný tenis.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
každopádně i FH věděl, že Roger se oproti Rafovi skoro nepotilsmile
Reagovat
gigin
Jako jo :))) někdo se prostě potí míň, někdo víc, to je celkem šumák. Já fakt myslel prostě upracovaný tenis. Jakože upocený no. Oni jsou hrozně citliví ti Nadalovci. Jak předkožka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, já ten termín samozřejmě taky znám a v Rafově případě pasuje doslovně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď jen přidám malý tip stranou: Amputace, Rafaeoli, Odrej2280
Reagovat
gigin
Amputka je v klidu. On ví, že rýpu :)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to taky nepíšu k tomuhle, jen tipuju reakci na jiný příspěvek.smile
Reagovat
gigin
No :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios ma 27, Stan se prosadil az ve 29... jen pripominam...
Reagovat
Ondrej2280
Okrem veku,nevidim ziadnu spojitost medzi stanom a kyrgiosom... nehovoriac o tom ,ze porovnavat psychicku odolnost kyrgiosa a stan na kurte je ako by som to jemne povedal...;)..blbost teda:)
Reagovat
gigin
Stan je (byl) ještě větší máslo, než Nick.
Reagovat
Ondrej2280
Jasne,gigine:)
Reagovat
gigin
A ne? Sesypal se, když měl vyhrát. Gyros je máslo, ale jiné.
Reagovat
Vlk-v-trave
Standa byl maslo, ale proti Juanovi...DelPotrovi jeste tvrdak. Juan brecel furt:)
Reagovat
Ondrej2280
Porazil vo finale GS 2krat djokera a raz nadala..a to vtedy nemali 35 rokov a viac:)takze to je k...a vykon a odolnost v tazkom matchi:)
Reagovat
Vlk-v-trave
kde to porovnavam?
Reagovat
Ondrej2280
Tak pisal si ,ze stan mal 29 ked sa presadil,a kyrgois zatial len 27..takze to vyzera na porovnanie a na to aby sa presadil,potrebuje mat hlavu OK..a to kyrgios nebude mat ani v 60tke:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže ještě věštecsmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Tak ked nieco funguje tak spolahlivo ako u kyrgiosa 12 rokov,neni velky dovod predpokladat zmenu:)na to nemusis nic vestit;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jen pro zajímavost, jak dlouho ten podobný stav trval třeba u BigMaca?
Reagovat
Ondrej2280
To ako vazne Big Mac a zrovnanie s Kyrgiosom:?)))ako fakt ci si to.myslel ako vtip?:)))
Reagovat
Ondrej2280
Kyrgios mal 12 rokov v profi tenise aby nieco velke v tenise dokazal,a kedze doteraz okrem jedneho uhaluzeneho finale GS nedokazal nic prevratne tak z toho vyplyva ,ze nejak okolo 30tky uz nic vacsie nedosiahne...ked chcel vyhravat,mal to ukazat skor a nielen o tom rozpravat na tlacovkach;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
řekl odborník-teoretiksmile
Ono je málo hráčů, co dosáhli největšího úspěchu po 30ce?
A třeba o to Nick ani stát nebude a po 30ce bude běhat někde po plácku a hrát s kámošema basket a kupovat jim drinkysmile
Reagovat
Ondrej2280
Jasne ,uz vidim kyrgiosa ako tvrdo maka po 30tke aby vyhraval GS:))na to nemusis byt ziadny odbornik aby si vedel ,ze je to nezmysel...jaj tak..ked o to nebude stat,tak to je potom ina kava:))
Reagovat
Vlk-v-trave
Chtel jsem se zeptat, jak potom hodnotit Wawrinku, ktery prvni finale a win na GS, i diky rekneme zraneni finalisty dosahl ve svych 29 letech, tedy 2 roky pozdeji prvni finale, nez ted Kyrgios.
Mam to brat, ze ten Standa Wawrinku, je take neco jako Tomic?:)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Orgasmator
https://www.puntodebreak.com/2022/07/13/pilic-nadal-hubiera-enfrentado-djokovic-final-no-hubiese-tenido-opciones

Jeden z nejuznávanějších trenérů promluvil:
-jak by skončilo finále Wimbledonu: Nole x Rafa
-kdo je nejlepším tenistou = GOAT smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
BigMac má recht smile
Ale zas ten temperament nekrotit moc, radši ať je ho o trochu víc než míň, aby to zas neuškodilo hře. Místo Freuda bych ho viděl spíš na nějakého Jungova žáka, Sigmund už je přeci jen trochu uleželýsmile
Reagovat
Nola
emocie na kurte mi absolutne nevadia, vadia mi podpasovky, ktore v minulosti vdaka podpore ktovie koho riesil s novinarmi....

podla trebars alter ego FH je na urovni Tomica smile

mozno uz konecne dospel a uvedomil si, ze mu novinari viac uskodili ako pomohli v kariere, kedze on sam stagnoval a hraci, ktorych hanil, ziskavali......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak on je na socmed asi docela závislý. Ale i s tím by mu odborník dokázal pomoci.
Reagovat
Nola
jj, ale preco ponizovat kolegov na soc. sietach, robit uplne zbytocne rozhovory, ktore mu v kariere nepomohli? co by mu pomohlo by boli momentalne body do rankingu, bol by nasadeny na turnajoch.... nikto ho nechce stretnut v 1.kole, tento precedens nie je vobec ospravedlnitelny nejakou neucastou Rusov, nakoniec Rus stoji na cele rankingu, vlastne tymto krokom tu invaziu podporli smile
Reagovat
Tennisfan77
Zloděj volá, chyťte zloděje.

https://www.youtube.com/watch?v=UKy_c-8DClw
Reagovat
soloo
tí rozhodčí jak nejaki profesori z univerzit smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Díky za video! Už tehdy se takhle nadávalo veřejně? smile Celý Nick!smile
Reagovat
Ereinion
V dnešní době by byl díky jestřábímu oku daleko víc v klidu...v těch situacích měl tehdy navíc často pravdu.

Chtěl bych vidět některý dnešní hráče, jak by to daváli bez hawkeye...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tenhle chlapík nepotřebuje trenéra, hraje jako génius. Potřebuje, aby Sigmund Freud vstal z hrobu a nějak našel cestu, aby několik let pokračoval..:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist