McEnroe: Mám nápady, jak Federerovi pomoci

4. 4. 2009, 18:45
Aktuality 18
Bývalý slavný tenista John McEnroe nabídl svou pomoc druhému hráči světa Rogeru Federerovi, jenž se stále nemůže dostat do formy, která ho zdobila poslední roky. V rozhovoru pro francouzský týdeník Le Journal du Dimanche Američan prohlásil, že by s ním mohl čas od času spolupracovat.
Profily hráčů
John McEnroe a Roger Federer

Federer letos ještě nevyhrál jediný turnaj a také dosud neporazil hráče z elitní čtveřice žebříčku. Na vrcholícím turnaji Masters v Miami skončil v semifinále na raketě Srba Novaka Djokoviče. "Skutečně bych mu rád pomohl. Zvlášť když potřebuje změnit strategii, aby porazil Nadala. A já mám nějaké nápady," prohlásil známý padesátiletý bouřlivák.

"Nemohu doprovázet hráče na okruhu po celý rok, ale bylo by zajímavé čas od času pomáhat. Myslím, že Federer překoná rekord Peta Samprase v počtu 14 získaných grandslamů, ale vůbec nebude jednoduché vrátit se zpět na pozici světové jedničky," myslí si McEnroe, jenž vyzdvihl kvality současného nejlepšího hráče Rafaela Nadala. "Pokud bude v dobré kondici, bude hrát ještě lépe než loni," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Spolupráce by to byla zajímavá..to joo, ale podle mě Fedex potřebuje spíš trenéra na plnej úvazek..a ne jen spolupráci "čas od času". McEnroe mu chce pomoct se strategií..jasně, to by bylo fajn, ale Roger potřebuje hlavně namotivovat a vrátit se na začátek a makat na základních úderech. Ale bude fajn, když kývne na jakoukoli spolupráci, z tohodle se asi sám nevyhrabe.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si to hlavně potřebuje srovnat v hlavě!!!
Až bude vědět, že být v top 10 je pro někoho životní úspěch a bude schopen se smířit s tím, že je 2. na světě, tak potom možná začne hrát víc v pohodě. Takhle je na něj vystavován tlak... i od fanoušků.. ale hlavně je to v něm, protože byl zvyklý na svoje perfektní výkony.... a dneska se snaží vrátit a není divu že to nejde, když myslí pořád na vrchol...Tohle až si uvědomí, tak jde zpátky na trůn!!! Go Fedex!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Andys: Supeeeeer postreh!
Reagovat
smazaný uživatel
Istotne by to bola veľmi zaujímavá spolupráca. McEnroe bol jedným z najtalentovanejších hráčov histórie a určite má Rogerovi čo ponúknuť. Otázne je, prečo tak spravil verejne a nie medzi štyrmi očami. Takto na Federera vytvoril zbytočne ďalší tlak.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm taky mi tak příde, že to McEnroe řekl, tak aby se vlk nažral a koza zůstala celá.když to vyhlásil takhle veřejně,tak mi to příjde spíše,jako kdyby říkal,že je lepší,kdyby za ním příšel sám a zeptal se ho hele chlape nechceš pomoct ,ale tohle mi příjde trochu zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
V tej tvojej druhej vete sa moc nevyznám, ale myslím, že som pochopil:)
Reagovat
smazaný uživatel
proč do toho pomalu všichni pletete mirku???jako kdyby ona měla něco společnýho s tim,že roger máhorší období.budte rádi,že se mu daří v osobním životě a je štastný.
Reagovat
smazaný uživatel
no pač Mirka za to všechno může...
Reagovat
smazaný uživatel
Olfess: ved prave, z toho mam aj ja obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že Fedex nabídku nepřijme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pevne verim a dufam, ze nebude zo seba robit prilis hrdeho a ponuku prijme. Malo by ho to motivovat a tesit, ze ludom zalezi na tom, aby hral dobre a este dlho. Snad sa nebude hrat na frajera, to by urcite nepomohlo hlavne jemu, ani ludom, ktori mu fandia. Strasne mu to prajem, nech mu to vyjde. Jednoznacne k sebe potrebuje chlapa, ktory by mu po zapase poriadne vy-NADAL. Miru nech konecne necha doma.....
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo skvělý, taky doufám že Roger tuhle nabídku přijme.. A taky plně souhlasím s Mercurym....
Reagovat
Mercury
Rozhodně by mu trenér prospěl, o tom vubec nepochybuju. Jestli to bude McEnroe nebo někdo jiný, je de facto vedlejší, každopádně by to měl být někdo, kdo ho dokáže psychicky zvednout, zaměřit se na chyby a motivovat ho do další práce. Pokud má Roger stále touhu být velkým šampionem (a já v to pevně doufám), prvním krokem zpět na vrchol by mohla být spolupráce třeba s nějákým bývalým tenistou formátu Samprase či McEnroea. Nebo s kýmkoliv jiným, kdo mu dodá patřičnou chuť do tenisu a zhodnotí jeho hru s odstupem, protože ani u těch největších velikánů světového sportu nemusí být vždy sebereflexe dostatečně účinná. A především - někdo, koho samotný Roger respektuje a bude mu naslouchat. Velké triumfy ještě přijdou, o tom jsem přesvědčen. Skálopevně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně nebo ho můžou trénovat všichni najdednou:-DDD,měl by mít celý realizační tým aspon o 25O lidech.
Reagovat
Mercury
haha...ha....hodnotny prispevek blbečku :)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo debilek se projevil..kazdopadne souhlasim s mercurym. trener ktereho bude Roger respektovat ho vyzdvihne k vysledkum ktereho zdobily pred 2,3 lety.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by to pěkný kdyby rogerovi pomohl.nejvíc mu to přeju(:
Reagovat
krbik13
Dufam ze Roger neurobi chybu a prijme pomoc.Nema co stratit.Aj ked stratil uz dost xD.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist