Medinaová má ve Fezu šanci na reparát. Makarovová je ve finále poprvé

1. 5. 2009, 18:16
Aktuality 0
WTA FES - Španělská tenistka Anabel Medinaová-Garriguesová se na podruhé pokusí získat titul na turnaji ve Fezu. Nejvýše nasazená hráčka postoupila stejně jako vloni v Maroku do finále a její poslední soupeřkou v boji o devátý titul na okruhu WTA v kariéře bude Ruska Jekatěrina Makarovová. Ta naopak útočí na premiérový vavřín.
Anabel Medinaová-Garriguesová

Medinaová-Garriguesová dnes neměla na kurtu příliš mnoho práce. Maďarka Melinda Czinková, která v předchozím kole vyřadila Lucii Hradeckou, utkání skrečovala poté, co prohrála první set 0-6. Španělka bude ve svém čtrnáctém finále usilovat o devátý titul. Loni na něj ve Fezu nedosáhla, když ve finále podlehla Argentince Dulkové.

V prvním semifinále se utkaly dvě Rusky, které v této fázi turnaje hrály vůbec poprvé. Dvacetiletá Jekatěrina Makarovová hrála před měsícem osmifinále v Miami a nyní potvrdila vzrůstající formu na marocké antuce. O rok mladší, druhou nasazenou krajanku Alisu Klejbanovovou, jež pro změnu hrála již dvakrát v grandslamovém osmifinále (Wimbledon 2008 a Australian Open 2009), dnes porazila hladce 6-2 6-1 a zaútočí na premiérový triumf.

Vítězka turnaje získá prémii 37.000 dolarů a 280 bodů do žebříčku WTA.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (01. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Medinaová-Garriguesová (1-Šp.) - Czinková (Maď.) 6-0 skreč
Makarovová (6-Rus.) - Klejbanovová (2-Rus.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist