Medveděv a Tsitsipas si zajistili 10. vzájemný souboj. Alcaraz vypadl, Čorič pokračuje v parádní jízdě

20. 8. 2022, 00:59
Aktuality 68
ATP MASTERS CINCINNATI - Světová jednička Daniil Medveděv i Stefanos Tsitsipas v pátek v Cincinnati úspěšně zvládli čtvrtfinálové duely a čeká je už jubilejní 10. vzájemný souboj. Carlos Alcaraz překvapivě podlehl Cameronovi Norriemu, jenž na 12. pokus porazil hráče Top 10 na grandslamech či Masters. V senzační jízdě pokračuje Borna Čorič, zastavit ho nedokázal ani Félix Auger-Aliassime.

Daniil Medveděv, který se až na začátku srpna v Los Cabos a ve svém čtvrtém finále v sezoně dočkal prvního letošního triumfu, zatím v Cincinnati neztratil jediný set. Ve všech třech zápasech měl ovšem potíže, a dnes proti Taylorovi Fritzovi dokonce likvidoval tři setboly. O dva roky mladšího Američana nakonec zdolal 7-6(1) 6-3 a po zápase se mu ještě omlouval, že si úvodní dějství nezasloužil vyhrát.

Úřadující šampion US Open a vítěz tohoto podniku z roku 2019 si zahraje o své první letošní a celkově sedmé finále na Masters. Šestadvacetiletý rodák z Moskvy, jenž se prozatím udrží na tenisovém trůnu a je jediným ruským finalistou v historii této akce, má na dosah své 27. kariérní finále.

O něj ho může připravit Stefanos TsitsipasČtyřiadvacetiletý Řek ve čtvrtfinále zdolal 7-6(5) 5-7 6-3 domácího finalistu z roku 2013 Johna Isnera a třetím rokem po sobě zaútočí na první finálovou účast na Western & Southern Open. Majitel největšího letošního počtu výher na hlavním okruhu (45) bude zároveň bojovat o své šesté finále na turnajích Masters a 22. kariérní finálovou účast.

Medveděva a Tsitsipase v sobotu čeká jubilejní 10. vzájemný souboj. Medveděv vyhrál sedm z předchozích devíti, všechny tři na Masters a všech pět na venkovních betonech.

Cameron Norrie až na 12. pokus porazil zástupce Top 10 na grandslamech či podnicích Masters. Šestadvacetiletý Brit ve čtvrtfinále po více než třech hodinách zdolal 7-6(4) 6-7(4) 6-4 světovou čtyřku Carlose Alcaraze a připsal si svůj teprve šestý kariérní skalp členů elitní desítky žebříčku.

Devatenáctiletý španělský supertalent tak potvrdil slabší formu posledních týdnů. Vítěz letošních Masters v Miami a Madridu sice na antukových dvorcích v Hamburku a Umagu prošel až do finále, nicméně před týdnem v Montréalu ztroskotal hned na Tommym Paulovi a proti Norriemu byl jasným favoritem.

Na již páté letošní finále a druhé kariérní na Masters zaútočí jihoafrický rodák proti rozjetému Bornovi Čoričovi. S o rok mladším Chorvatem může srovnat vzájemnou bilanci.

Čorič v Ohiu pokračuje v senzačním tažení a svém nejlepším turnaji po roční zdravotní pauze a už má jistotu návratu do Top 100 žebříčku. Pětadvacetiletý Chorvat, který vyřadil Lorenza Musettiho, Rafaela Nadala a Roberta Bautistu, dokázal najít recept i na Félixe Augera-Aliassimeho. V utkání nečelil brejkbolu, po prvním podání získal 31 z 32 bodů a kanadskou jedničku přehrál 6-4 6-4.

Bývalý 12. hráč světa po návratu prohrál osm z úvodních deseti zápasů. Pak se rozhodl jít o úroveň níž a na italských challengerech uhrál čtvrtfinále a získal titul. Jeho dosavadním letošním maximem na nejvyšší tour bylo čtvrtfinále na antuce v Hamburku. Proti Norriemu bude usilovat o své první finále na této úrovni po skoro dvou letech a druhé na Masters.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 6.280.880 dolarů
páteční výsledky (19. 8. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (1-) - Fritz (11-USA) 7-6(1) 6-3
Norrie (9-Brit.) - Alcaraz (3-Šp.) 7-6(4) 6-7(4) 6-4
Tsitsipas (4-Řec.) - Isner (USA) 7-6(5) 5-7 6-3
Čorič (Chorv.) - Auger-Aliassime (7-Kan.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Kozoroh
Chtěl jsem sledovat utkání Mědvěda s Filozofem, ale déšť odsunul začátek zápasu, tak jsem šel spát a před chvilkou sledoval 16-minutové highlights. Cicipas měl víc ze hry, od baseline držel s Medvědem krok a často chodil na síť, kde si připisoval body. Finále s Čoričem je otevřenou záležitosti, neboť ten zahrál v SF suprově.

Medvěd nepůsobí v extra formě, ačkoliv se holedbal, že zákazu startu ve Wimbledonu využil k lepší přípravě na sérii amerických HC turnajů. S hrou, jakou předvádí, to bude mít těžké s obhajobou titulu na USO, což nezvládl dosud nikdo od Federerovy nadvlády 2004-08.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky nemyslím, že to obhájí, Nadalovy šance stoupají, pokud se dokáže včas rozehrát.
Reagovat
Kozoroh
Je evidentní, že finále AO ho vnitřně nalomilo. Proti Rafovi to posral a zkazil si auru, kterou na tvrdém povrchu vybudoval.
Reagovat
Rafaeoli25
To úplně nevím, ale ten pád je hluboký, čtyři hardová Masters letos a ani jedno finále, to je moc zlé.
Reagovat
Tennisfan77
Medvedev podle mě narazil na strop, ten jeho styl proste nelze brát jako dlouhodobě fungující.

Tsitsipas začal chodit na sako a Medvedev dohral.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale taky mu hodně odešla forma nutno říct, loni hrál fakt skvěle.
Reagovat
annah
Tak tomu říkám probuzení! Medour venku! Paraaada!!! Úžasně!!! Tsitsi je hrdina!!! Škoda, že jsem to nemohla vidět!!!!smile
Reagovat
Pe3k
Nechápu jak mohl Cypísek porazit Danila v Cincinatti smile
Já teda Danila nerad k vůli jeho hernímu stylu, ne k vůli tomu, že je Rus.
Reagovat
annah
Já jednak kvůli tomu, že je Rus, a jednak kvůli tomu setrvale potmesilemu vyrazu, který má pořád na ksichtu. Akorát se mi líbí, že se nepare s podáním. Dvakrát klepne o zem a jde na to.
Reagovat
Pe3k
S tím výrazem máš pravdu, ani bych si to neuvědomil kdybys to nenapsala. Taky mám rád ty co se s tím podáním nepářou, ale zas když jde o big point a já vidím jak daný hráč spěchá automaticky si myslím, že ten míč ztratí.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemám rád oba, ale Tsipa víc. Doufám, že ho Coric ve finále pěkně zpucuje smile
Reagovat
smazaný uživatel
"Medvěd určitě porazí bezzubého Tsipa, to je skoro jasné"smile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak moje tipy jsou dobré, z posledních zápasů jsem neodhadl jen tenhle, Corice jsem otipoval dobře. Současně jsem ale říkal, že Medvěd nehraje svůj standard. Je na tom ale ještě hůř.
Reagovat
Rafaeoli25
S Coricem jsem se nespletl, ten si jde minimálně pro finále, skvělé výkony. Snaživka Norrie také dle očekávání. Nenápadný kousavý hráč, který sice svým tenisem nezáří, ale je velmi efektivní. Pracant, který se nakonec dostane hodně vysoko. Škoda Johna, ten set dal, ale pak už bohužel. Dnes to vidím ve prospěch Medvěda a Corice. Bornu tipuju na celkové vítězství.
Reagovat
Tennisfan77
Prohrál od titulu na Masters asi páty zapas, ve kterém byl favorit, nebo ve kterém vedl v rozhodujícím setu o break, nebo měl několik BB.

2/13 s Norriem na BB je brutální bilance, ten kluk začíná solidně kolabovat v koncovkach
Reagovat
steve79
Od toho Alcaraze jsem cekal vice. Od French jeho vykony nic moc.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že FO a prohra se Zverevem ho dost nalomila. Po Madridu byl na vrcholu, ale nezvládl to. Ne, skutečně není tak silný jako byl v devatenácti Nadal. Přesto si přemíru kritiky nezaslouží.
Reagovat
steve79
Nadal je jenom jeden a tak to zustane.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Ondrej2280
a co si cakal?:) ze bude bez prehry 19 rocny hrac az do konca roka? v ulohe favorita si musi zvyknut hrat, je to uplne ina pozicia ako mal ped par mesiacmi..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že bude bez prohry určitě nikdo nečekal, ale o něco lepší to být mohlo. I tak je ale nadále v boji o No1. a ve velmi komfortní pozici. Formu teď ale nejlepší nemá, klíčové pro něj bude USO.
Reagovat
Tennisfan77
Ja jsem oproti jiným, kteří jej pasovali na vítěze GS, nečekal nic, spíše možná přesně tohle.

Nicméně prohravat s výhodou breaku v druhé, nebo rozhodující sadě by asi Alcaraz neměl. Nebo alespoň ne tak často
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ještě má na čem pracovat, bezpochyby. Každopádně stále je to sezóna velmi úspěšná, vstup mezi úzkou elitu se mu povedl a má reálnou šanci na první místo. Čekal jsem víc, ale nic strašného se neděje.
Reagovat
Tennisfan77
Určitě ne, má solidni rok za sebou, zahraje si turnaj mistrů, ale do konce sezóny velmi pravděpodobně titul nezíská.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemůžeš vědět, bude hrát jistě i menší turnaje, nejen USO a Masters. Ale není to jen o titulech, potřebuje hlavně uhrávat alespoň sf, být stabilní. Opakuji ale znova, mentální ani herní sílu Nadala ve stejném věku nemá, to už je jasné. Ale to byl prostě unikát, který se asi opakovat nebude.
Reagovat
Tennisfan77
Mě se ani nijak výrazně jeho tenis nelíbí, radši bych upřímně viděl vyhrávat GS třeba Fritze případně Zvereva s Thiemem, nebo Felixe.

To je takový tenis mému srdci blízký
Reagovat
Rafaeoli25
Mému byl nejdříve blízký tenis Agassiho, po jeho konci Nadala. Ti mě fakt bavili. Pak ještě Del Potro. Z mladých hráčů vlastně nikdo, u Alcaraze mě baví jeho nasazení, kterým by rád alespoň napodobil Rafu. Jeho tenis mě ale taky moc neupoutal.
Reagovat
Marduch
Jako zase nedělej z toho nějaký vybuch, Norrie hrál dobře, BH placky mu pěkně lítaly a nedal Alcarazovi míček zadarmo. Podle HL rozhodl game blbec ve třetím za stavu 4:4. Pro něj trpká ale cenná zkušenost, kdy se dají tři hodiny těžkýho fightu během pár minut vyhodit do koše:-/
Reagovat
Tennisfan77
True, jenom říkám, ze ten výbuch má prakticky od French Open v každém zápase, který prohrál
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt to ale nenazývejme výbuchem. Není výbuch prohrát se Zverevem v nejlepší formě, s Norriem, který hraje defacto jako hráč první desítky už dlouhou dobu. Některé porážky přijít neměly, přesto jako celek je tahle sezóna z jeho pohledu zatím výborná, lepší než u Tsipa, Medvěda a Zvereva. Na Big2 prostě nemá, ale to není žádná ostuda.
Reagovat
Nola
vstanem a co nevidim.... Borna porazil FAA a Norka Carlita, to sa teda deju veci....
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Předevčírem jsi tu onanoval na Nadalovi, jaký je lemro, když s Coricem prohrál. No on ale prohrál s hráčem, který se dostal do skvělý formy, což dokázal i v dalších zápasech. Teď už se tak neposmíváš co?
Reagovat
EllNino
No prohrávat by s ním neměl, to je jasná věc, ale v Bornovi bylo vždycky víc, než ukazoval smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v osmnácti byl považovaný za supertalent a opravdu vše nasvědčovalo tomu, že bude star, hned se dostal skoro až do desítky. Pak přišel útlum, zranění a bylo po všem. Každopádně Nadal šel na něj po těžkém zranění, bez rozehry, přesto nebyl daleko od výhry, kdyby vyhrál tiebreak, tak to asi bylo 2:0. Rozhodně proti Coricovi zahrál líp než FAA. Nadal se skutečně nemá zač stydět, byl to jak to tak vypadá nejtěžší soupeř v turnaji.
Reagovat
Nola
omg, Nadal po tazkom zraneni smile, ved on je permanentne zraneny a to mu vobec nebrani vyhravat FO...... a ake zranenie mal teda Zverev? vyradilo ho na dolezitu cast sezony.... a co Murray? ako by sa dalo charakterizovat jeho zranenie, DelPo, Wawrinka, Federer.....
Reagovat
Rafaeoli25
Ale já tady přece nemluvím o tom, jak těžké to zranění bylo nebo ne, jen říkám, že se nemá zač stydět, když prohrál s velkým talentem, který se dostal do skvělé formy.
Reagovat
Nola
fakt? a co znamena toto slovne spojenie "Nadal šel na něj po těžkém zraněni" smile
Reagovat
Rafaeoli25
To bylo jen konstatování, trhlina v břiše asi těžkým zraněním je. Podstatným sdělením bylo, že nebyl rozehraný a tak není žádnou ostudou, že prohrál po boji se skvěle hrajícím soupeřem.
Reagovat
Nola
trhlina v břiše asi těžkým zraněním je.... a co noha, a co zlomene rebra...... stale je zraneny... bud je zraneny a vyzaduje si to nejaku tu prestavku, alebo je zraneny iba dusevne/ po prehre so superom, s ktorym by mal jasne vyhrat/, ja som uz alergicka na tie vyhovorky na zranenia, ved je to uz az smiesne, vyhra FO, vystupi doma s barlou a nie ani o tyzden trenuje na W.... vecne zraneny hrac vyhrava FO kazdym rokom, to nevymyslis, to je realita.... ti skutocne zraneni hraci sa musia citit ako totalni kre teni, ved aj ten Borna rok nehral a to je mladik, proti nemu
Reagovat
Pe3k
A nebo "Předevčírem jsi tu onanoval na Nadalovi, jaký je lemro"
Není poprvé co si všímám jak fanda Nadala zmiňuje onanování při sledování jeho hry za tímto účelem by zde měl být blijící smajlík...Samozřejmě, že mu fandí především úchylové, kdo jiný by chtěl hodiny poslouchat hekání a sledovat jeho "řiťuály" že...No Nolka číst komentáře Reafaeoliho je jako číst generátor náhodných slov.
Reagovat
Rafaeoli25
No úchylné a psychopatické je hlavně to psát někomu jeden měsíc jak je úžasný a nabízet mu přátelství a za pár týdnů ho urážet nejubožejšími výrazy. Co k tobě říct, snad jen, že jsi buď ubožák nebo schizouš. Možná obojí dohromady, jsi jen k politování smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak mindrák z tebe zase promluvil. Výron nenávisti, ty že máš k Nadalovi nějaký respekt? Jen odporná přetvářka, kecy, ničeho jiného schopný nejsi, fuj tajbl.
Reagovat
Ondrej2280
Chlape ty radsej nepis nic....lebo ,co slovo to pi...a:))
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Ondrej2280
nie..ty by si bol zrely skor na nieco ine...
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt ho nechápu, že ho to baví..
Reagovat
Ondrej2280
Niekto s tym istym zranenin place a iny je schopny vyhrat zapas..a to je rozdiel medzi priemerom a špičkou..je to vela o hlave a tom ako sa vies zaťať a co obetujes pre uspech
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, v tom Nadal a Djok převyšují ostatní o parník, jejich limit sebeobětování je nastavený úplně jinde.
Reagovat
Rafaeoli25
Měl by dát Norrieho a pak i Medvěda. To je opravdu tenis špičkové úrovně, co tento týden předvádí.
Reagovat
EllNino
Já myslím, že vyhraje Méďa
Reagovat
Rafaeoli25
Medvěd určitě porazí bezzubého Tsipa, to je skoro jasné, Coric by měl Norrieho. Finále asi bude vyrovnané, ale s tímhle Bornovým tenisem to bude pro Daniila hodně těžké.
Reagovat
EllNino
Nooo ale zase Borna nemá zkušenost s velkými tituly moc, takže buď dojede na vlně až do cíle, nebo ho tlak semele, teď už je zse na očích :)
Reagovat
Rafaeoli25
Zkušenosti nemá, na druhou stranu proč by měl pociťovat tlak? Po dlouhé době neúspěchů hraje s úplně čistou hlavou a nečekám, že se rozklepe zrovna ve finále, když v něm bude. Neříkám, že určitě vyhraje, rozhodně to ale bude mít Daniil hodně těžké.
Reagovat
EllNino
No nejdřív musí porazit Camerona :)
Reagovat
Rafaeoli25
To musí, ale vzhledem k tomu, že je tak rozjetý, nemyslím, že ho Cameron svým tenisem uspí jako Alcaraze.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak s Medvedem to má Coric zatím 4:2, takže jeho tenis Daniilovi asi moc nesedí.
Reagovat
EllNino
to je ale z doby, kdy nebyl Daniil tak vysoko a naopak Borna ano, takže uvidíme, teď jsou role opačné
Reagovat
Rafaeoli25
Tak většina zápasů je z roku 2018 a to už Daniil hodně nahoře byl. Coric hraje tenis, který Medvedovi nesedí.
Reagovat
EllNino
Navíc nevím moc, proč řešit finále, když ještě nejsou odehraná semi :)
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, nemyslím ale, že semi dopadnou jinak než předpokládám. Od Tsipa nečekám nic, Norrieho respektuju, ale jeho snaživost tentokrát asi úspěch slavit nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
Co je jisté je to, že si dnes neškrtne Tsip, to už je bohužel takový folklór, ten nemá nejlepší čím překvapit, bohužel. Fakt by mě naštvalo, kdyby se jedničkou stal zrovna on.
Reagovat
EllNino
No abychom se nedivili :)
Reagovat
Rafaeoli25
No pravdou je, že Medvěd nepředvádí svůj top, v tom by mohla být Tsipova šance - že bude Daniil hrát tak průměrně, že Tsipův průměr bude stačit.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já to včera předvídal.
Reagovat
com
Borna je proste borec smile Jak to s nim vypadalo blede, tak ted kosi top hrace a vylitl skoro o 100 mist smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist