Medveděv po vydřeném obratu oplatil Hurkaczovi porážku z Wimbledonu

14. 8. 2021, 11:58
Aktuality 0
ATP TORONTO - Do semifinále turnaje Masters 1000 v Torontu postoupili oba největší favorité Daniil Medveděv a Stefanos Tsitsipas, které v boji o finále vyzvou domácí 'bombarďáci' John Isner a Reilly Opelka. Nejvýše nasazený Medveděv měl ve čtvrtfinále namále s Polákem Hubertem Hurkaczem, kterému po boji oplatil vyřazení z Wimbledonu.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Nejvýše nasazený Daniil Medveděv na Masters v Torontu vrátil Hubertu Hurkaczovi wimbledonskou porážku a po vydřeném vítězství 2-6 7-6 7-6 postoupil do semifinále. Polskému soupeři, který si neprohrál ani jednou servis a byl dva míčky od výhry, nasázel pětadvacetiletý Rus 23 es.

Oba svedli před měsícem na trávě ve Wimbledonu pětisetovou bitvu ve čtvrtém kole a v pátek na tvrdém povrchu v Torontu bojovali téměř dvě a půl hodiny.

"Měl své šance. A pravděpodobně byl lepším hráčem nejmíň ve dvou setech, ale takový je tenis. Oba jsme skvěle podávali a já si dokázal pomoct esem, když jsem potřeboval," řekl Medveděv.

Světová dvojka usiluje v Torontu při neúčasti hvězdné trojice Novak Djokovič, Roger Federer a Rafael Nadal o třetí titul v sezoně po Mallorce a Marseille a celkově o dvanáctou trofej v kariéře. Turnaj Masters může vyhrát počtvrté.



V semifinále Medveděv narazí na Američana Johna Isnera, (h2h 1-0) jenž zdolal 7-6 6-4 Gaëla Monfilse z Francie a připsal si devátou výhru v řadě. 36letý Isner před dvěma týdny ovládl domácí turnaj v Atlantě a nyní se poprvé od března 2019 dostal do semifinále turnaje Masters.

Ve hře o trofej v Kanadě zůstali i třetí nasazený Řek Stefanos Tsitsipas a jiný Američan Reilly Opelka. Tsitsipas dosáhl na 45. výhru v sezoně, nejvíce ze všech tenistů, v pátek proti Casperu Ruudovi z Norska, jenž v červenci postupně vyhrál tři turnaje ATP Tour.

"Tento zápas byl takřka dokonalý. Nepochyboval jsem o sobě a hrál jednoduše: bez chyb a agresivně," řekl Tsitsipas poté, co zdolal Ruuda 6-1 6-4.

Reilly Opelka, který v předchozím kole přežil mečbol, ve čtvrtfinále přehrál 6-3 7-6 nasazenou desítku Roberta Bautistu a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na podnicích Masters (letošní semifinále na antuce v Římě). Proti Tsitsipasovi bude usilovat o své největší a celkově třetí finále.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 3.487.915 dolarů
páteční výsledky (13. 08. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (1-Rus.) - Hurkacz (7-Pol.) 2-6 7-6(6) 7-6(5)
Tsitsipas (3-Řec.) - Ruud (6-Nor.) 6-1 6-4
Opelka (USA) - Bautista (10-Šp.) 6-3 7-6(1)
Isner (USA) - Monfils (11-Fr.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist