Medveděv popáté v řadě zdolal Zvereva a je prvním semifinalistou. Náhradník Sinner smetl Hurkacze

16. 11. 2021, 16:58
Aktuality 16
TURNAJ MISTRŮ - Daniil Medveděv na Turnaji mistrů udolal v souboji bývalých šampionů 6-3 6-7 7-6 Němce Alexandera Zvereva a po páté výhře v řadě otočil vzájemnou bilanci na 6-5. Jen pár desítek minut po vítězství získal ruský obhájce titulu jistotu postupu do semifinále, kterou mu dalo odstoupení zraněného Mattea Berrettiniho. Jeho náhradník Jannik Sinner pak smetl Poláka Huberta Hurkacze.
Daniil Medveděv (© AFP)

Souboj hráčů, kteří v neděli vyhráli své úvodní duely na turnaji, nabídl podle očekávání přehlídku nechytatelných podání a vítězných úderů ze základní čáry. Jediný proměněný brejk zápasu si připsal Daniil Medveděv a získal díky tomu první set. V Turíně ještě o servis nepřišel, jak v úvodním duelu s Hubertem Hurkaczem, tak dnes se Alexanderem Zverevem prohrál jednu sadu bez ztráty podání v tie-breaku.

Ve zkrácené hře rozhodujícího setu už Medveděv ztrácel 2-4, ale čtyřmi míčky za sebou vývoj otočil. Zverev první mečbol odvrátil esem, druhý nechytatelným returnem, ale když si ruský tenista vypracoval další mečbol za stavu 7-6, zahrál Němec bekhend do sítě.

Druhý hráč žebříčku Medveděv dnes nastřílel 14 es a odvrátil čtyři brejkboly a připsal si sedmou výhru na Turnaji mistrů za sebou, což se naposledy podařilo v letech 2015 a 2016 aktuální světové jedničce Novaku Djokovičovi.

Zhruba půl hodiny po výhře dostal Medveděv zprávu o jistotě postupu do semifinále. Domácí Matteo Berrettini totiž odstoupil kvůli zranění šikmého břišního svalu, který si poranil v prvním utkání proti Alexanderu Zverevovi.

"Jsem zničený, nikdy jsem si nemyslel, že budu muset vzdát takovým způsobem nejdůležitější turnaj pořádaný v Itálii," oznámil konec svých nadějí na instagramu.

Proti Poláku Hubertu Hurkaczovi tak večer nastoupil domácí náhradník Jannik Sinner a vítěz Turnaje mistrů pro hráče do 21 let z roku 2019 si při svém debutu připsal první bod. 19letý Ital smetl 6-2 6-2 Poláka Huberta Hurkacze, přerušil sérii tří porážek a soupeři oplatil porážku z finále letošního Masters 1000 v Miami.

Sinner si tak udržel šanci na postup. Ve čtvrtek ale musí porazit Medveděva a Zverev pak nesmí porazit Hurkacze.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
úterní výsledky (16. 11. 2021)
• Dvouhra •
Červená skupina
Medveděv (2-Rus.) - Zverev (3-Něm.) 6-3 6-7(3) 7-6(6)
Hurkacz (7-Pol.) - Berrettini (6-It.) / Berrettini odstoupil
Hurkacz (7-Pol.) - Sinner (9-It.) 6-2 6-2
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Zelená skupina
Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) - Mektič/Pavič (1-Chorv.) 6-4 7-6(4)
Dodig/Polášek (6-Chorv./SR) - Krawietz/Tecau (8-Něm./Rus.) 7-6(2) 7-5
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
sojka1
v duchu TP spekulaci u holek jsem velmi zvedava, jestli to ted uz demotivovany Daniil tedy Jankovi pusti... :-) Janek s nevyraznym (= nema zadne čáryzma) HuHu pred sebou a s lidma v zadech zahral naprosto paradne, soustredeny, zadna trema, nechyboval, byl odvaznejsi a duraznejsi, ovsem sla i vymena na 30 micu (29?) proste Janek... a tu cepici nesmekne a nesmekne... ;-)
Reagovat
sojka1
v clanku neni zajimavost, ze Janek je po 10 letech opet nahradnik, ktery vyhral zapas, naposledy jim byl vystajlovany Tipsa... a jak mi pripadal tenkrat trapny se svymi vytetovanymi citaty v japonstine (latinskymi) tak dnes uz pripoustim, ze poznamenat si neco na ruku je, kdyz se to neprehani, jeste to nejmensi "zlo".... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak ono když je tam těch poznámek o soupeřích moc, tak se v tom nemůžou vyznatsmile Dokonce jim z toho může zčernat ruka. Ovšem progres ve hře je znátsmile
Zverev se rozehrál, bylo by divné, kdyby si nechal postup utéct. A z dalších možných hráčů mi přijde, že je na tom s kvalitou nejlépe. Medvěd měl smůlu, ale i štěstí, že vyhrál - rozhodoval balon dva...
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Poláku Hubertu Hurkaczovi tak dnes večer nastoupí domácí náhradník Jannik Sinner, jenž má i teoretickou šanci postoupit do semifinále.

Náhradník postupit nemůže, pravidla jsou jasný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dobře, možná nemůže postoupit, ale může být nasazen do SFsmile
Reagovat
Nola
:D snad nepostupi hrac, ktory prehral vsetky zapasy, len preto, ze nebol nahradnikom.....
Reagovat
Fandina
Já nevím, ale není to tak, že kdyby Jannik vyhrál dva zápasy, to je, musel by porazit Medvěda a HuHu a zároveň by HuHu porazil Zvíře, tak by měl Jan dvě výhry a Medvěd také dvě výhry, takže by postoupili oni dva.
Reagovat
Fandina
Kdyby ale Šáša porazil HuHu a JannSinn měl dvě výhry, tak by postoupil Medvěd se Zvířetem, měli by všichni tři po dvou výhrách, ale Janík by měl o zápas méně, takže by se škrtl.

Podobně by byl v nevýhodě v případě, že by měl Méďa tři výhry a zbylí po jedné. Sinner by se škrtl a o druhém postupujícím by se rozhodovalo mezi dvěma zbylými.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
proč by nemohl postoupit do SF? může, ale musí vyhrát oba zápasy.
Reagovat
milik254
Lawyered
Reagovat
RFanousek
Jsou jasný, akorát je neznáš. Může postoupit.
Reagovat
Nola
Matteo vraj nakoniec odstupil a Jannik bude hrat proti Hubimu ....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zrovna jsem si říkal, že to HuHu zrovna moc nevyhrál. Nevím jestli je Janek vůbec o něco horší než Matteo.
Reagovat
Nola
Jannik bude lepsim hracom podla mna ako Matteo, .... zial Matteo je na BH vacsinou tragicky, Jannik ma lepsi pohyb a oba udery vyrovnane, ale zrazaju ho mladicke chyby a trebars aj DF na servise
Reagovat
Pe3k
Mateo byl z domácího prostředí nahecovaný a namotivovaný jak svině, Skinner je taková leklá ryba.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslíš Walter Skinnersmile?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist