Medveděv se kvůli únavě nezúčastní domácího turnaje v Moskvě

15. 10. 2019, 20:52
Aktuality 41
Kremlin Cup v Moskvě přišel o domácí hvězdu Daniila Medveděva. Čtvrtý hráč světového žebříčku se dva dny po triumfu na Masters v Šanghaji omluvil kvůli únavě. Třiadvacetiletý Rus hrál finále na posledních šesti turnajích.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Medveděv měl být v rodném městě nejvýše nasazeným hráčem, do soutěže měl zasáhnout až od druhého kola. "Po vítězství v Šanghaji se cítím psychicky i fyzicky vyčerpaný. Je škoda, že nemůžu hrát, ale jsem nucen udělat to, co moje tělo potřebuje," řekl pro ruská média.

Medveděv během nabitého podzimního programu hrál i finále US Open, tituly v této sezoně získal již čtyři.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Som rád, ze sa Medved nezenie za nezmyselným finále, hoci na 250ke, na ktorej by to mohol "lahko" dosiahnut.

Nasledujú turnaje ATP500, hned po nich ATP1000 a po tyzdennej prestávke TM. V tomto kontexte je ATP250 uplne bezpredmetná. Dokonca aj vypustenie 500ky dáva zmysel.
Reagovat
Nola
https://sportky.zoznam.sk/c/217573/arogancia-alebo-opravnene-sebavedomie-rusky-talent-hlasi-koniec-tria-djokovic-nadal-federer
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie ako to povedal v povodnom znení, a aký je slovenský preklad.

Prvy hrac sveta teoreticky byt moze, kedze uhral 4000b a viac za dva mesiace, cize do oktobra 2020 ma isty spot v top4, aj keby je pol roka zranený.
Reagovat
Nola
mozno to ani dlho nepotrva, hra konzistentne, je mlady, nemusi starostlivo planovat kalendar,k tomu este moze body do konca roka pridat
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zároven je celkom marny na antuke a najma tráve.

Ak tam stratí 3000-4000b na Nadala, ci Djokovica, na harde to nedoženie. Kedze tam to bude bok po boku.
Reagovat
Davor1
Na antuke asi nikdy nebude excelovať, ale marny na tráve? To je blbosť, zatiaľ tam nemal veľa príležitosti sa ukázať, tento rok trafil trávu akurát vo fáze sezóny, kedy nemal formu a ťahal šnúru prehier z antuky, samozrejme že tretie kolo Wimbledonu a prehra s Goffinom nevyzerá dobre, ale celkovo tam v kariére nemá zlé výsledky. Zatiaľ mu z trávy chýba prax, ako top hráč na nej hral prakticky len túto sezónu aj to vo fáze, kedy nemal formu. Podľa mňa má jeho hra na trávu ideálne parametre a v budúcnosti to ešte ukáže...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, nelámem nad ním palicu...

Dokonca aj antukové finále s Thiemom, ci vyhra s Djokovicom nevyzerajú zle a naznačujú potenciál. Na tráve si musím ešte viac všimnúť jeho pohyb, aby nebol pes práve tu zakopaný.

Kazdopádne, k svetovej jednotke. Vela bude zalezat od Nadala s Djokovicom, ak zopakujú vykonnost z 2019, tak to Medvedevovi nebude stacit ani pri súčasnom leveli, moj názor.

Naopak, ak polavia a prídu prehry s druhou vlnou, súčasný Medvedev má reálnu sancu usadnut niekedy po W. na trón.
Reagovat
Davor1
Uvidíme, som na neho v budúcej sezóne na tráve fakt zvedavý. Aj Djokovič zo začiatku vyzeral, že bude na tráve marny a vyhráva jeden Wimbledon za druhým.

Veľa bude záležať od toho, ako dopadne Masters v Paríži a TM. Tam môže Medvedev kľudne urobiť toľko bodov, ako Nadal s Djokom dokopy, ak mu vydrží táto forma. Djokovič sa s ním podľa mňa aspoň raz stretne a pri jeho náchylnosti na prehry s Next gen môže byť Medveď kľudne katom jeho ambícii na koncoročnú jednotku. Taktiež má Medveď veľkú bodovú rezervu na AO a IW+Miami, kde z minulého roka veľa bodov neobhajuje. Podľa mňa môže byť jednotkou už budúci rok po tráve, pre Nadala aj Djokoviča bude stále ťažšie obhájiť tie body, čo získali do Wimbledonu a neverím, že budú mať tak úspešnú GS sezónu, ako tento rok...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovič vyhrál první Wimbledon v roce 2011, a předtím došel do SF i v roce 2007.

Djokovič měl na trávě potenciál relativně brzo. Teď mu hraje do karet i mixování druhu trávy na kurtech.

Kdyby se Wimbledon a obecně tenis hrál na kurtech z let 2000-2005, tak má takový Federer 30 GS a 200 titulů.

Když se hraje - jak to nazval Vlk, na fake grass, tak to dává prostor baselinerům aby došli daleko i na Wimbledonu.

Hrát se na trávě ze Stuttgartu, nebo Halle, tak kompletní TOP10 vyjma RF končí v prvním týdnu a do SF by došli hráči typu Kohlschreiber atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Další případ tohoto je Nadal, který od 2012 do 2017 hrál na trávě tužku a poslední dva roky je úplně na pohodu v SF.

Obecně poslední 2-4 roky je ten Wimbledon nejcitelnější, to, na čem se tam hraje je prostě vtip a s travnatým tenisem to nemá nic společného.
Reagovat
Davor1
Vlastne až do Wimbledonu vrátane obhajuje Medveď na GS len 280 bodov zo 6000 možných, to Djokovič 4720 a Nadal 3920. To je brutálny rozdiel, tam na nich Medveď môže pekne pritlačiť. Ak mu samozrejme po sezóne neprepne a nespadne naspäť, odkiaľ prišiel :D
Reagovat
smazaný uživatel
(y)
Reagovat
Fandina
Není divu, kdejaký medvídek potřebuje zimní spánek.
Reagovat
FulnekUltras
navíc vypadnutí v Moskvě příliš brzo by mu domácí fanoušci asi moc netolerovali
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám na Francka v Antverpách a to je hodně ztracený talent. Má problém porazit challengerového hráče.
Reagovat
Patik
on by podľa mňa aj pokračoval ďalej ale už mu asi klopali páni z dopingového..
Reagovat
JCFerrero
Podla mna tebe za chvilku budu klopat pani zo psychiatrickej liecebne.
Reagovat
ttopi
beast

https://www.instagram.com/p/B3quFBlgnuQ/?utm_source=ig_embed
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu z čeho je unavený.

Však nic neodehrál letos
Reagovat
ttopi
Viď. Jenom teď hrál 6 finále.

Musí se ale nechat, že je to od něj celkem troufalé vynechat zrovna domácí podnik. Je vidět, že je fakt salámista :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dělám si prdel.

Ty, tak pokud vím hrál Petrohrad, takže jeden turnaj doma uhrál. Obecně si myslím, že Moskvu hrát bude, ale má toho za sebou fakt mraky.

Na těch mladých jde vidět, že mají v tom svém kalendáři ještě trošku bordel. Zverev, Tsitsipas, ale i Thiem hrají každý rok jiné turnaje.

Až si to sedne, tak bude objíždět totéž pořád dokola a maximálně přidat, nebo ubrat jeden event. tak, jak to dělá třeba big3
Reagovat
sojka1
tak Dom by to pomalu uz mel mit vychytane, ale jak by ostatni poznali, co jim sedi, kdyz by si vsechno nevyzkouseli? To neni bordel, normalni "obdobi hledani".. :-)
Reagovat
tito
Ten kluk se mi svým přístupem a hrou líbí čím dál více. Při hře ironický koutek jak z komiksu, kreativní a variabilní hra, vtipné kecy a opravdu netuctový (punkový) přístup k PR, nekatalogová přítelkyně, výborná hlava. Až na úlet s ručníkem není co vytknout. A jako třešnička vynechání domácího turnaje. Pokud mu to vydrží a s prvními prohrami "na vlně" nezakolísá a zůstane konzistentní, tak se máme na co těšit.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že svou přítelkyni už loni pojal za manželku. Nicméně jsem ji nikdy neviděl. Lze někde její nekatalogovost obdivovat?
Jinak souhlasím, že je to sympaťák a přeju mu, ať se mu daří.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím taky je mi sympatický, ale jeho tenis nikoliv, byť je špičkový, škoda.
Reagovat
ttopi
Mně na něm ještě zaujalo to, jak se nemaže s podáním. Žádné pinkání 20x míčkem o zem, žádné zdlouhavé rituály. Žádné zdržování. Prostě veme míček a podá.
Reagovat
Krisboy
Jj, to je super. Jako Sampras :)
Reagovat
ttopi
Je vidět, že to jde. A bez nějaké újmy. Některí by si mohli vzít příklad :-)
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě, že to jde. Vždycky to šlo, dokonce to ani nebrání stát se s tím jedním z nejlepších historie. Záleží prostě na povaze a charakteru konkrétního hráče...
Reagovat
tenista08
To by platilo, pokud by to sloužilo k vlastnímu zkoncentrování se na další fiftýn. Ona to však ale je spíš taková nefér zbraň, jak vyhodit soupeře z tempa a z rytmu.
Reagovat
Krisboy
Vždyť to říkám - je to jen a jen o charakteru každého člověka. Někoho ani nenapadne si pomáhat nějak nefér, pro jiného je to samozřejmost.
Reagovat
Kozoroh
Každý má jiný rytmus na podání, někdo servíruje hned, chce s tím být hned hotov, jiný si dá na čas, což mu poskytuje příležitost k srovnání myšlenek. Horší je, když protihráč na returnu zdržuje stížnostmi, že nebyl připraven přijmout servis. K tomu se často uchyluje Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak casto, jedenkrát zo sto?..Najdes mi zápas, kde to urobil aspon 2krát za set?

:-)

Kritizovat za servis a prijem Nadala, ale ospravedlnovat to pri Djokovicovi je pokrytectvo najhrubsieho zrna.
Reagovat
Kozoroh
Udělal to několikrát během pátého setu letošního finále USO, rovněž proti Kyrgiosovi v Acapulku. Na TTW fóru za to byl Rafan podroben ostré kritice.

Když jde o Nadala, tak máš před očima rudý hadr. V komentáři 16:03 jsem vůbec neřešil Nadalovo zdržování na servisu, to sis tam dosadil sám. Novak narozdíl od Rafy na příjmu nezdržuje, takže mluvit v tomto směru o pokrytectví je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize si nasiel dva zápasy z 80..Kde to urobil v Acapulcu raz a v NY tiez raz, ked sa opakoval fiftin.

To je pre teba synonymom "často".

Djokovic si v piatom sete raz buchol 54krat loptičkou..To na margo psychického rozpoloženia piatych setov, speciálne počas finále GS.

Ked ide o Nadala, mas pred sebou cervený hejterský hadr.

Slušne som sa spytal, aby si definoval často. Nasiel si 1.5 zápasu za sezónu. Tak, kto z nas ma ten hadr?
Reagovat
acc
Prece to musis videt i ty...
Reagovat
dappe
Jsem rád, že si toho všímá více lidí. Mně ty zápasy pak přijdou daleko atraktivnější a v mnohem větším tempu. Vždy se mi líbily zápasy Federer - Gonzalez, kde se vlastně téměř pořád hrálo. Jejich finále na AO 07 bylo kvalitou skvělé. Škoda, že Gonzalez nedal tenkrát první set, Federer by to v té super formě otočil, ale vzpomínalo by se na ten zápas daleko více, kdyby byl třeba v 5 setech.
Reagovat
Krisboy
Danill unavený? Je to vůbec možné? Ne, dobře dělá. Ať je fit na Londýn.
Reagovat
lavamancer
tak on už bude od nynějška mít program stejný, jako ti nejlepší. a ti Moskvu v programu nemají. GS, 1000 a sem tam nějaká 500. víc nic
Reagovat
Elip13
Je to rozumný krok. Vůbec se tomu nedivim a ani nejsem překvapená.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - odehrát šestkrát po sobě všechna turnajová kola by utahalo i medvěda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist