Medveděv se poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů

4. 9. 2019, 10:27
Aktuality 4
Ruský tenista Daniil Medveděv si letos poprvé zahraje na Turnaji mistrů. Třiadvacetiletý moskevský rodák se kvalifikoval do Londýna po úterním vítězství ve čtvrtfinále US Open nad Švýcarem Stanem Wawrinkou, díky němuž si zahraje své premiérové grandslamové semifinále.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

"Je to úžasné. Potvrzuje to, jak skvělý rok zažívám. Ukazuje se, že má práce se vyplácí. Ale nechci se s tím spokojit. Doufám, že tam budu jako jeden z favoritů," uvedl aktuálně pátý hráč světového žebříčku Medveděv.

Téměř dvoumetrový Rus je s 49 výhrami nejúspěšnějším tenistou sezony. Letos hrál na ATP Tour už šestkrát finále a získal tituly v Sofii a na Masters v Cincinnati.

Medveděv bude prvním ruským tenistou na Turnaji mistrů od roku 2009, kdy první ročník v Londýně vyhrál Nikolaj Davyděnko. Už dříve si účast na listopadovém vyvrcholení sezony zajistili Srb Novak Djokovič, Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer.

Další čtyři postupové pozice aktuáoně drží Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista a Kei Nišikori. Minimálně ztrátu na Japonce mají Alexander Zverev, David Goffin a Gaël Monfils, která má stejně jako Diego Schwartzman a Matteo Berrettini šanci bojovat o další výraznou porci bodů ve čtvrtfinále US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
kamale
Mál by si odpočinut
Reagovat
Krisboy
To v Londýně vyfacká všecko. V semi Djokoviče, ve finále Nadala.
Reagovat
Mantra
a pak je pošle jednoprstým ukázáním doprd ele
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Vyfuckuje soupeře, diváky, pohár hodí pořadatelům pod nohy, flusne na jednu z milionu emerických vlajek na kurtě a nakonec řekne Sorry, guys. Thank you for booing at me.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist