Medveděv si v Sofii zahraje druhé letošní finále. Čeká ho Fucsovics

9. 2. 2019, 20:31
Aktuality 0
ATP SOFIE - Daniil Medveděv v Sofii porazil Francouze Gaëla Monfilse a podruhé v sezoně postoupil do finále. O první letošní a celkově čtvrtý titul si ruský tenista zahraje den před svými 23. narozeninami s Maďarem Martonem Fucsovicsem.
Daniil Medveděv

Daniil Medveděv letos odehrál dvanáct zápasů a v každém uhrál alespoň jeden set. I na třetím turnaji v roce 2019 vyhrál tři zápasy, když po finále v Brisbane a osmifinále na Australian Open si zahraje o titul v Sofii. 

Ruský tenista, který v pondělí oslaví 23. narozeniny, v bulharské metropoli otočil souboj s Nizozemcem Robinem Haasem, porazil Slováka Martina Kližana a dnes si poradil 6-2 6-4 v prvním vzájemném střetnutí s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Medveděv měl utkání pod kontrolou a zvítězit mohl ještě snadněji. Ve druhém setu totiž dovolil soupeři snížit z 5-1 na 5-4, ale druhý brejk už si pohlídal a duel po hodině a čtvrt ukončil.

"Hrál jsem dobrý zápas, jen mě trochu mrzí ta ztráta koncentrace na konci zápasu. Gaël toho dokázal využít a málem se vrátil do hry, ale já se dokázal znovu zkoncentrovat a zápas ukončit při svém podání," komentoval 16. hráč světa Medveděv, který má ve finále bilanci 3-2.

O svůj čtvrtý titul si Medveděv zahraje proti Martonu Fucsovicsovi, s nímž vede ve vzájemné bilanci 2-0. Šestadvacetiletý Maďar Fucsovics dnes udolal 5-7 7-5 6-3 Itala Mattea Berrettiniho a může se těšit na své druhé finále. To první loni na antuce v ženevě proměnil v triumf.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
sobotní výsledky (09. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (3-Rus.) - Monfils (7-Fr.) 6-2 6-4
Fucsovics (Maď.) - Berrettini (It.) 5-7 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist