Medveděv titul v Sydney obhajovat nebude, loňský finalista De Minaur nezaváhal

8. 1. 2019, 02:00
Aktuality 1
ATP SYDNEY - Z generálky na Australian Open v Sydney se kvůli problémům s pravým ramenem omluvil Rus Daniil Medveděv, který měl z pozice nasazené dvojky obhajovat loňský triumf. Naopak poražený finalista Alex De Minaur potěšil domácí fanoušky a v prvním kole si poradil se Srbem Lajovičem.
Profily hráčů
Alex De Minaur

Daniil Medveděv si loni v Sydney došel z kvalifikace až pro svůj první titul na okruhu ATP. Během sezony pak přidal ještě další dva triumfy a stal se hráčem Top 20.

Letošní rok dvaadvacetiletý Rus zahájil v Brisbane, kde minulý týden vyřadil tři bývalé hráče Top 10 a prohrál až v nedělním finále s Keiem Nišikorim. Kromě dobrého pocitu z povedeného vstupu do sezony si ale z Brisbane odvezl i drobné potíže s pravým ramenem. 

A tak se krátce před startem úvodního grandslamu sezony rozhodl neriskovat a raději se vzdal možnosti obhajovat v Sydney loňský titul. 

"Mrzí mě to, i kvůli fanouškům. Do Sydney jsem se těšil, loni jsem tu prožil nádherné dva týdny, na které nikdy nezapomenu. Ale někdy člověk musí dát přednost vlastnímu zdraví a udělat těžké rozhodnutí," omlouval se šesnáctý hráč světa Medveděv. 

Ten měl plnit roli nasazené dvojky. V pavouku Rusa nahradí japonský lucky loser Taro Daniel, který už ve druhém kole vyzve domácího Jordana Thompsona.

Sydney nepřišlo alespoň o domácího Alexe De Minaura, který si loni na turnaji zahrál poprvé ve finále podniku ATP. Do letošního ročníku vstoupil devatenáctiletý australský talent výhrou 6-4 6-3 nad Dušanem Lajovičem

"Jsem rád, že se mi vstup do turnaje povedl. Cítím, že jsem tu letos pod větším tlakem, takže je to pro mě těžší. Ale zvládnutý první zápas mě uklidnil a věřím, že tu mohu dojít opět daleko," řekl De Minaur, jenž se během dvanácti měsíců vyhoupl ve světovém žebříčku ze třetí světové stovky na 29. místo.

O čtvrtfinále si De Minaur zahraje s o dva roky starším Američanem Reillym Opelkou.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 589.680 dolarů
pondělní výsledky (07. 01. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
De Minaur (5-Austr.) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-3
Andreozzi (Arg.) - Ebden (Austr.) 3-6 6-3 6-4
Querrey (USA) - Jazírí (Tun.) 6-1 4-1 skreč J.
Opelka (USA) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Nišioka (Jap.) - Harrison (USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist