Medveděv v Acapulcu zahájil útok na post světové jedničky, nezaváhal ani Nadal

23. 2. 2022, 08:34
Aktuality 16
ATP ACAPULCO - Daniil Medveděv se za pět dní může stát světovou jedničkou. Teoreticky už nemusí vyhrát ani zápas, k jistotě potřebuje tento týden vyhrát turnaj ATP 500 v Acapulcu. První z pěti kroků už v Mexiku udělal, když si poradil s Francouzem Benoitem Pairem. Vstup do soutěže zvládli i trojnásobný šampion Rafael Nadal či po boji loňský finalista Stefanos Tsitsipas, naopak další zranění zastavilo Itala Mattea Berrettiniho.
Daniil Medveděv (© AFP)

Boj o post světové jedničky v posledních měsících výrazně ovlivňuje očkovaní proti Covidu-19, které je podmínkou pro start na řadě velkých turnajů. Současný vládce Novak Djokovič už kvůli tomu přišel o Australian Open, zřejmě zmešká i další turnaje a tak se v nejbližší době očekává střídání na trůnu. 

Daniil Medveděv už mohl být světovou jedničkou, pokud by ve finále Australian Open neztratil vedení 2-0 na sety nad Rafaelem Nadalem. Nyní má další šanci na premiérový posun do čela tento týden, k jistotě mu stačí vyhrát turnaj ATP 500 v Acapulcu. 

Svůj premiérový zápas v Mexiku už má 26letý Rus úspěšně za sebou. S Francouzem Benoitem Pairem si poradil 6-3 6-4, když vývoj druhé sady otočil z 2-4, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

Medveděv se může vyhoupnout na 1. místo žebříčku i pokud by v Mexiku netriumfoval. Stačí, aby Djokovič na souběžně hraném turnaji v Dubaji nepostoupil do semifinále, případně neuhrál lepší výsledek než on.


V druhém kole bude Medveděv, který startuje na první akci od Australian Open, favoritem proti španělskému antukáři Pablu Andújarovi (h2h 1-0).

Poprvé od Australian Open, na němž získal rekordní 21. grandslamový titul, hraje také Rafael Nadal. Trojnásobný šampion měl původně těžký los, ale rozjetý Reilly Opelka se odhlásil a Španěl si bez problémů poradil s jeho náhradníkem Denisem Kudlou, kterého přehrál 6-3 6-2.

Ve druhém kole se čekal Nadalův souboj s Grigorem Dimitrovem, jenže nakonec ho vyzve další americký lucky loser Stefan Kozlov. Ten už v pondělí navzdory křečím vyřadil Bulhara po tříhodinovém boji.

Ani v případném čtvrtfinále by Nadal nenarazil na očekávaného soupeře. Matteo Berrettini totiž dohrál už v prvním kole, v němž vzdal za stavu 6-4 a 1-5 Tommymu Paulovi. Italský tenista má znovu problémy s břišním svalem. Američana ve druhém kole čeká Srb Dušan Lajovič.

Nečekaně se na výhru nadřel Stefanos Tsitsipas. Srba Lasla Djereho zdolal až po dvou a čtvrt hodinách boje, když v prvním setu musel odvracet dva setboly. O čtvrtfinále si řecký obhájce finále zahraje s Američanem Wolfem.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.678.065 dolarů
úterní výsledky (22. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Paire (Fr.) 6-3 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Djere (Srb.) 7-6(7) 7-6(4)
Nadal (4-Šp.) - Kudla (USA) 6-3 6-2
Paul (USA) - Berrettini (5-It.) 4-6 5-1 / skreč B.
Norrie (6-Brit.) - Altmaier (Něm.) 7-6(5) 6-2
Andújar (Šp.) - Hernández (Mex.) 6-0 6-1
Nišioka (Jap.) - F. López (Šp.) 2-6 6-0 6-4
Giron (USA) - Millman (Austr.) 7-6(3) 2-0 / skreč M.
Wolf (USA) - Sonego (It.) 3-6 7-6(7) 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Newcombe
Všeobecně ty Rusy nemám v lásce (abych nebyl sprostý), pamatuju si 68'. Medvěd byl světlá výjimka, fandil jsem mu. Ale teď je konec. Odteď budu kdekoliv na Rusáky v hledišti pískat! Reprezentují zločinný režim, fuj. Jsem zvědav kolik jejich sportovců se distancuje od chování toho bláznivého dědka.
Reagovat
Pe3k
Za politiku své země rozhodně nemůžou, takže zrovna tohle jim těžko vyčítat, ale v souvislosti ze sportem mi vadí státem řízený doping. Možná, že se dopuje všude a oni tím, že jsou Rusi to nemaj na takové úrovni jako USA nebo Čína, každopádně na druhém místě v počtu dopingů se umístila Itálie.
Reagovat
Amputace
Výjimečně se zcela shodneme.
Reagovat
RF46
Ten zebricek dopingu je odkud? Z jake doby...z her nebo z ceho? Co Ital tak cyklista...
Reagovat
RF46
Tsitsi pokracuje v nepresvedcivych vykonech...
Reagovat
Krisboy
Medveděv zaútočil na post jedničky, Putin zaútočil na Ukrajinu...ti Rusové jsou nějací agresivní poslední dobou smile
Reagovat
Krisboy
...a Zverev zaútočil na umpira.

Russia going mad smile
Reagovat
EllNino
Tak to je síla ...co předvedl
Reagovat
Krisboy
smile

To je magor smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s prehladom, vyhral 26/27 prvych servisov. To je niekde na urovni Opelku :)

Medvedev tiez a prehladom, hoci mensim. Mal to vsak pod kontrolou. Ich semifinále bude ozdobou.

Highlightom vecera je vsak vylucenie Zvereva z turnaja. Lol. Máte niekto video?..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz som to nasiel.

https://m.youtube.com/watch?v=4g58OtknXYA

To hraničí s inzultáciou rozhodcou a to je hodné na disciplinárku a dištanc z IW a Miami.

Neskutočne zlý človek podla mna, Tsitsipas je tiez rozmaznaný, ale toto by si nedovolil.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký hlupy, ze ani "kapesníček", nevieš pouzivat v spravnom kontexte. Inteligencia vešiaku na prádlo, ty tragéd :)
Reagovat
elsky
Kam se hrabe Karolína smile
Reagovat
peRFect
To je dobrej pacient. Takto nějak nakládal ty svý bábovce? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne sa vyfarbil.

Navyse este v stvorhre, kde ide o houno a je to skor vzdy o tom, ze sa stretnu stari kamaráti a je dobrá nálada.

Takze je viac menej jasne, ze ma tieto sklony aj v sukromí. Nikdy som moc tieto vybuchy nechápal, osobne vobec nemam chut udierat, kopat, nicit, ked som nervozny, ale kazdy sme iný. Ja si radšej schuti zapičujem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist