Medveděv v Petrohradu zvládl ruský souboj s Rubljovem a je v semifinále

20. 9. 2019, 22:36
Aktuality 3
ATP PETROHRAD - Souboj dvou domácích hráčů v Petrohradu vyhrál favorizovaný Daniil Medveděv. Andreje Rubljova porazil 6-4 7-5, přestože v prvním setu prohrával 1-3 a ve druhém 3-5. V semifinále ho čeká Bělorus Egor Gerasimov.
Daniil Medveděv

Daniil Medveděv poslední čtyři turnaje zakončil finálovým zápasem. V Cincinnati získal první titul z turnaje Masters a naposledy si na US Open zahrál poprvé ve finále grandslamu.

Na kurty se vrací tento týden na domácí půdě v Petrohradu a jako nová světová čtyřka zatím potvrzuje svou formu. Po Jevgeniji Donském si dnes poradil znovu ve dvou setech s dalším krajanem Andrejem Rubljovem, kterého porazil 6-4 7-5.

Třiadvacetiletý Medveděv na začátku zápasu prohrával 1-3, ale pak vyhrál pět ze šesti gamů a úvodní sadu získal. Ve druhém dějství naopak nepotvrdil brejk na 3-2 a prohrával 3-5. Ztrátu však opět smazal a ve třetím vzájemném duelu si dokráčel pro třetí dvousetovou výhru.

O páté finále v řadě si nejvýše nasazený Rus zahraje s Egorem Gerasimovem. Běloruský kvalifikant dnes překvapivě vyřadil italského semifinalistu US Open Mattea Berrettiniho, kterého zdolal ve dvou tie-breacích a poprvé postoupil do semifinále turnaje ATP.

Druhý obrat po sobě se v Petrohradu povedl Bornu Čoričovi. Čtvrtý nasazený Chorvat zdolal 3-6 7-5 6-3 Nora Caspera Ruuda a po třech měsících vyhrál dva zápasy po sobě.

O první letošní finále si Čorič zahraje s Portugalcem Joaem Sousou (h2h 1-0), který postoupil přes Kazacha Michajla Kukuškina.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.248.665 dolarů
páteční výsledky (20. 09. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (1-Rus.) - Rubljov (Rus.) 6-4 7-5
Gerasimov (Běl.) - Berrettini (3-It.) 7-6(5) 7-6(3)
Čorič (4-Chorv.) - Ruud (8-Nor.) 3-6 7-5 6-3
J. Sousa (Portug.) - Kukuškin (6-Kaz.) 7-6(8) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Na téhle fotce má Medvěd lepší účes. Jsem zvědavá, do projde do finále, přepokládám, že Medvěd ano a na toho dalšího jsem zvědavá. Ale víc to přeji Bornovi.
Reagovat
FulnekUltras
do big4 už ho musejí trochu vyretušovat ;-)
Reagovat
Fandina
Hlavně by bylo dobré, kdyby si s těmi vlasy něco udělal sám. Jinak se mi líbí, ale vlasy má vždycky hrozné. A hraje super, jinak by nebyl na žebříčku tam, kde je. Talíře netalíře P:.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist