Medveděv za výstup s rozhodčím v semifinále Australian Open dostal pokutu

29. 1. 2022, 10:26
Aktuality 41
Daniil Medveděv byl potrestán za roztržku s rozhodčím v semifinále Australian Open. Druhý hráč světa dostal od vedení úvodního grandslamu sezony pokutu dvanáct tisíc dolarů (asi 264 tisíc korun).
Profily hráčů
Daniil Medveděv

Pětadvacetiletý Medveděv se do konfliktu s rozhodčím dostal ve druhém setu zápasu se Stefanosem Tsitsipasem z Řecka, kdy si bouřlivě stěžoval na to, že soupeři z tribuny radí otec, což pravidla zakazují.

Medveděv, který nakonec vyhrál 7-6 4-6 6-4 a 6-1, dostal za nesportovní chování pokutu čtyři tisíce dolarů a dalších osm za obscénní gesto. Potrestán byl také Tsitsipas, který musí zaplatit pět tisíc dolarů.

Medveděv v nedělním finále, které si v Melbourne zahraje podruhé za sebou, nastoupí proti Rafaelu Nadalovi. Španělský tenista může získat rekordní 21. grandslamový titul, Rus bude po triumfu na loňském US Open usilovat o druhý velký triumf v kariéře.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
patriks
Je divné, že článek je úplně totožný s článkem na jiném serveru...Aby dva autoři použili úplně totožná slova, je to možné ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Není to převzatá agenturní zpráva? V každém případě by měl být zdroj uveden.
Reagovat
paddy
Vždyť je uvedena tam ČTK
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, přehlídl jsem.
Reagovat
Holahej
Trenéři pokřikují, radí, to je vidět u mnoha hráčů, zápasů, neřeší se to, toleruje se, jen občas náhle, se protestem proti, naruší dynamika utkání, je z toho roztržka, ale mělo by to platit pro všechny stejně?..je to rozšířený jev..nemělo by spíš být varování pro trenéra, hráčův box, 1x,2x..pak nařízený odchod z hlediště do útrob stadionu.., netrestat hráče, ale konkrétní osoby.
Reagovat
Holahej
Medved po prohraném setu..výlev, finále ženské dnes, box Collins s ní okázale komunikuje, skoro po každém míči.., hraje se, nikdo to neřeší.... jako proti pravidlům, běžný to jev při zápasech /rady z boxů /,..proto ten náhle potrestaný musí mít pak vztek...
Reagovat
Holahej
..např.stání na chodníku není dovoleno, pokud není povoleno značkou...na periferiích měst, obcích tolerováno..., stojí tam řada aut, pokutu dostane jen to tvoje, to asi není v pořádku!
Reagovat
vladka
..se divím, že "ho" nesundal z "empajru", a že by si to zasloužil! Aspoň kdyby ho vymizeli a taky pokutovali
Reagovat
Vlk-v-trave
Za doby BigMaca by byli uz oba venku z turnaje, a ani by nemeli moznost ten zapas dohrat. Jeden za podvadeni, druhy za chovani...

Za casu Jona tady v Australii opravdu stacilo malo, ...a uz se balil:)

Nuz, co rict... Nova Doba.
Reagovat
paddy
pojďme si to připomenout, r. 1990 smile
https://www.youtube.com/watch?v=ozv9p8pZwKk

včera si rozhodčí nechá před kamerami nadávat a dívá se stranou jako by nic nedělo smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Videls ten film McEnroe Borg?
Co na to rikas?
Reagovat
paddy
mě se líbil kvůli sportovní tematice

nevím, na kolik se odchýlili od reality, ale vlastně je logické, že dva osamělí soupeři mohou být nakonec přáteli, protože nejlíp vědí, jak se ten druhý cítí (kurt, média)

teď jsem ještě dohledal, že
Mladého Björna Borga si zahrál Björnův skutečný syn Leo
Reagovat
brixner
No, jednoho vybrat museli, kdoví, kolik jich Björn vlastně má, von to byl dacansmile Dneska by ho asi musel hrát černoch, nevim po kom by asi tak šáhli...smile
Reagovat
RF46
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja jsem to nazval takovou retrospektivni podivanou...:)

Trochu jsem asi cekal vic ohledne fenomenu kolem obou hracu, (jejich zapas pry sledoval i Mandela, kdyz byl ve vezeni) ale jinak velmi vydarene, hlavne pohled na psychiku Borga.

Urcite to muze byt zajimave i pro ty, kteri tolik tenis nesleduji a ani nevi, ze ten sport pomalu existuje.

Jestli jde o zaver filmu, tak jsem si zase uvedomil, jaku to byl fenomen, a skoncit ve 26 letech s 11 GS...:) No...

Take se me libil ten element pratelstvi a porozumeni.

Jinak, nevim jestli mas moznost, ale doporucuji dokument Mardy Fish.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky se mi ten film moc líbil. Borgovo dětství mně připomnělo mě samého, i já jsem dlouhé hodiny pinkal míčkem o stěnu baráku, až začala opadávat omítka. Pak se ale naše cesty rozešly...

Ten dokument o Fishovi mi doporučoval už jeden kamarád, že je dobrej. Až budu mít chvilku, zkouknu ho.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten dokument je skvely... mel jsem Mardyho dost rad...ale ted ho vnimam opravdu jako zajimavou legendu, a to co dokazal, je to vlastne pro mne uchvatne...ale...
take to ukazuje, co se stalo s tenisem, coz je fakt smutne a uz tak uchvatne neni... a uprimne...i posledni iluze u mne asi padly... ale jako sport, sam o sobe samo sebou ok.

Skvely byl take rozhovor behem RG21 s Yannickem Noahem - myslim, ze by tam na strankach RG jeste mohl byt...ale nejsem si jisty. Behem turnaje delali takove podcasty se znamymi hraci atd.

Popisoval obdobi, kdy hral. Da se rict, ze to byla zajimava kultura, a deni mimo kurty...s prichodem Federera se to vlastne pomalu meni, a dnes je to celkem smutna podivana do utrob okruhu ATP a pokrytectvi je na denim poradku.

Take se ho ptaji, proc uz neni tenis tak vniman sirokou spolecnosti jako za casu Borga, McEnroa, Jimba, Agassiho atd.

Ma tam k tomu zajimave postrehy...a ani se nedotkne nejakeho B3, B4... lidsky odpovida na to, jak to vnima, kdy hral, a ted, kdy byl kapitanem DC a prozil mnoho dni s hraci, ktere vedl...a dle toho tam vidi teda dost drsne rozdily...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlku, já si myslím, že to bude možná tak trochu souviset s epidemií všemožných lidských práv, se kterou jde ruku v ruce mizení lidských povinností, růst egocentrismu a bezohlednosti.

Člověk se nestačí divit, co všechno se dá lidskými právy dnes odůvodnit. Třeba to, že tě nesmí odmítnout přijmout do zaměstnání kvůli tetování či piercingu nebo rozsudek, podle kterého nesmí tajná služba bez vědomí sledované extrémistky na ni nasadit tajného agenta. To by major Cowley koukal...
Reagovat
Vlk-v-trave
Skoda, ze na bezohlednost, egocentrismus a ztratu pojeti o odpovednosti neni vakcina:) Ta by byla potrebna nejen ted, mnohem vice, ale asi dobre, ze si to musime vybojovat.
Reagovat
paddy
smile
Medveděv:
"And what's funny is again I'm going to play someone going for the 21st Slam.

"So, I guess last time [with the US Open] Rafa was watching near the TV.

"I don't know who he was cheering for but I think Novak will be watching this one in two days also!"

To jasná blbost. Djokovič má finále s Rafou, příp. nějakého Morrisona úplně u prdele smile smile
Reagovat
Holahej
Nole chodí po chrámech, dle obrázků..a má problém, že se v médiích objevily fotky jeho testů s "IT čísly" k identifikaci testování...a ještě celý"svět" ví,jak se hájil..chybný úsudek, jen chyba z jeho týmu, co vyplňoval formulář..
Reagovat
smazaný uživatel
:-)...
Reagovat
Holahej
"Rozhodčí se na mě zaměřují už dlouho. Mám pocit, že jsem v minulosti dostal pár varování a rozhodčí od té doby věnují mému boxu neustále pozornost, zatímco soupeřově boxu ji nevěnují nikdy. Mám pocit, že jsem obětí tohoto už dlouho. Nemyslím si, že rozhodčí někdy pochopí, že při hře nic neslyším, protože se snažím v mysli číst hru, hledat řešení a vytvářet si taktiku dříve, než začne další výměna. Poslední věc, kterou chci, je, aby mi někdo dával tipy a radil, co bych měl dělat."
- Stefanos Tsitsipas.
Reagovat
Krisboy
"Malé děcko, které neumí bojovat"

Naprosto přesné, Tsitsi je mi sympatický čím dál méně smile
Reagovat
GaelM
V pořádku. Jen bych očekával, že ve spravedlivém světě nějaký postih dostane taky rozhodčí, který tu situaci zavinil tím, že ignoroval porušování pravidel. Chybu udělali všichni tři zúčastnění, tak nechápu, proč mají následky nést jen dva. smile
Reagovat
Krisboy
Tak třeba nějaký trest taky dostane...nenominování na zápasy, pokuta...
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Pavol
Tento zápas st. kancelária dala do superponuky.
Čo v preklade znamená že bude dlhý a vyrovnaný.
50 na 50 preto tipnem na Nadala a v správnom okamžiku to online predám a potom vyhrá Medveď.

Predpokladám že prvý set vyhrá Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to ma zmysel. Ak v priebehu zapasu stupne kurz na Medvedeva 2.5 - 3 bude to mat hodnotu bez ohladu na konečny vysledok.

1.52 pred zapasom je onicom.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a jeho jasná chyba - když se už rozhodne tolerovat nějaké přešlapy, musí si být jist, že situaci ukočíruje. Tady ji ani trochu nezvládl, tak mu to budiž poučením pro příště, aby raději ctil pravidla a trestal, co trestat má.

Btw, co nějaký žebříček/anketa o nejoblíbenějšího - nejhoršího rozhodčího?
paddy?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, cize ked niekto spravi profesionalnu chybu, mozem sa spravat ako cct?..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nikoli, Medvěd je pošuk a nemám ho rád.
Reagovat
Newcombe
Můj favorit jako nejméně sympatický rozhodčí. Když rozhoduje, tak hvězdou zápasu je On, ne hráči.
Reagovat
PetaM
K hlupákům nemůžeš být slušný. Oni si jedou to svoje ...
Reagovat
Fandina
S hlupáky se nemá cenu bavit. Oni si jedou to svoje, ale neznamená to, že mu neřeknu, co si o něm myslím a to jde i slušně.
Reagovat
paddy
Pokuty, o kterých jsem psal včera nakonec správně dorazily smile

Otcovi asi nemůžou udělat nic, nemá s nimi smlouvu, je to doprovod, takže logicky pokuta musí jít za Tsitsipasem, který je zodpovědný za chování svého týmu
Reagovat
RF46
Chyba rozhodciho, ze nezakrocil on sam driv. Tsitsi a jeho otec se tim ani netaji. Medved se musel ozvat a uplne chapu, ze ho rozhodci nastval tim, ze to ignoroval a pak svym zpusobem ignoroval i Medveda. V tu chvili je jeden hrac znevyhodnen, stejne jak kdyz se ceka na Rafu. Samozrejme to Medved prehnal ale chapu ho a ten rozhodci by mel dostat za usi a otec Tsitsiho.
Reagovat
farr
Ono záleží jestli tu řeckou štěnici měli nasazenou od začátku na fotříka. Asi zas chtěli to mít podložené, ale souhlas warning měl přijít mnohem mnohem dřív. Ještě k tomu gestu zajímavé, že za něj dostal Daniil pokutu dvakrát takovou jako za rage shit speach. Neví někdo o co jako mělo jít?
Reagovat
smazaný uživatel
Situaciu nezvladol aj umpire. Pochybujem, ze by si takto dovolili na hlavu skakat Lahyani, ci Bernardes..Mal prist okamzite trestny fiftin/gem.
Reagovat
farr
Ten buzík na umpiru se spíš bál aby nedostal přes držku, Daniil byl fakt v RAGE KRATOSsmile módu. To prostě nechceš ještě eskalovatsmile.
Reagovat
Krisboy
Oprávněně. Mám ho rád, v tomhle případě měl jednoznačně pravdu, ale takhle se velký šampion prostě nemá chovat! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist