Měla jiné názory a rozdílný přístup. Bouzková po čtyřech měsících ukončila spolupráci s Martínezovou

29. 3., 17:02
Aktuality 18
Marie Bouzková ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou. Místo španělské trenérky, která v minulosti pomáhala i Karolíně Plíškové, bude v přípravě pokračovat s bývalým slovinským tenistou Mikem Urbanijou. Bouzková to řekla v rozhovoru s televizní stanicí CANAL+ Sport v Miami, kde vypadla hned v 1. kole.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© Profimedia)

Pětadvacetiletá Bouzková angažovala Martínezovou vloni na začátku prosince místo svého vrstevníka Antonína Bolardta, s nímž byla domluvená do konce sezony. Přípravu na letošní rok už zahájila pod vedením zkušené Španělky, spolupráce ale nepokračovala podle představ.

"V přípravném období před sezonou všechno klapalo. Při cestování po turnajích jsme měly jiné názory a přístupy k zápasům a konkrétním situacím, což pro mě bylo rozhodující," řekla 39. hráčka světového žebříčku k důvodům rozchodu.

Místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu nyní společně s Urbanijou zamíří na turnaj nižší kategorie do Bogoty, kde by si ve dvouhře ráda vylepšila letošní nevydařenou bilanci pěti výher a osmi porážek.

"Měla jsem ho jako člena týmu už na soustředění, teď se mnou bude jezdit po turnajích," řekla na adresu čtyřiatřicetiletého Slovince Bouzková. V jejím týmu zůstává kondiční trenér David Vydra.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Prej: Končíš, Conchito! (Canalplus) to bude fak kanál zlatý streamy...
Reagovat
frenkie57
Tyhlety clickbait bulvární titulky jsou fakt na zblití. To se hned pozná úroveň čehokoliv a kohokoliv.
Reagovat
hanz
Třeba se s tím Jahůdka nepárala a zvolila titulky podobné Plesku...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
misa
Správný krok. Marie má letos 5 výher a nevydělává tolik peněz, aby je mohla rozhazovat v podstatě za nic...

Měla už dva trenéry s dobrým jménem (Devoty, Martinez) a obě osoby asi nepochopily, s jakým tenisem se MB dostala do top 30 nebo čf. Wimbledonu Trenér dospělé tenistky by měl rozvíjet hru své svěřenkyně a ne se ji snažit tlačit do tenisu, který jí nesedí a navíc na něj ani nemá údery. Potom to končí tak, že ze hry rozhozené Marušky se vytrácí všechno zajímavé (prohozy, loby, výlety k síti, minimum chyb) a má problém odehrát i jednoduchý forhend.

Bohužel se zatím nenašel kvalitní trenér, který by byl schopný rozvíjet její defenzivní hru. Hráčka jejího typu nutně potřebuje lepší return, kterým by získala ve výměně výhodu, rozhodně by potřebovala pozvednout i první podání - to jsou dvě věci díky kterým by mohla hrát ten vysněný aktivnější tenis. A potom se zaměřit na to, jak vést průběh výměn, aby to její soupeřku co nejvíc bolelo. Ve druhé půlce loňského roku to bylo herně od Marie dobré. Ten Slovinec Urbanija ji na turnajích doprovází už od únorového Abú Zabí, asi nechá Bouzkovou hrát to co chce. Záleží ještě na tom, jak bude vypadat její kondice.

Mimochodem příští týden bude v deblovém žebříčku na 16. místě - nejvýše v životě. Ve dvouhře byla už číslo 24. Musím Marušku pochválit - celkem pěkná kariéra
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
frenkie57
Když tu vidím Martinez, tak jsem si automaticky vzpomněl na Muguruzu. To si pořád ještě dává pauzu, nebo to už zabalila? Už se nedá najít ani v rankingu. Vím, že si teď užívá s nějakým modelem, kterej jí zbalil na ulici, když jí nejprve jenom pozdravil a až po pár metrech si uvědomil, že je ona vlastně dobrá kasička.
Reagovat
vavrinec
Vypadá to, že už to zabalila a užívá života.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže Blixa to nebyl, protože ten by ji poznal na sto honů
Reagovat
Kandinsky1
Finta.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že by? Jen Blixa moc nemluvil o své kariéře v modelingu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I sport.cz změnil titulek a vynechal slůvko překvapivé (ukončení spolupráce)

Tak tak, dalo se čekat, že když se nedostavují výsledky, nemá smysl draze platit slavnou trenérku. No, teď bude mít neslavného trenéra, tedy uvidíme.
Přeju Marušce ať najde cestu k tomu, jak naplno a nejlépe využít svůj potenciál. Má za sebou i úspěšné bitvy s top soupeřkami a na to by se nemělo zapomínat.smile
Reagovat
aligo
Nepřekvapuje mě to, Marta se nehodí k takto defenzivní hračce.
Reagovat
tommr
Celkem očekávanej a logickej krok. Martínezová musela bejt hodně drahá a výsledky i předváděná hra Marie pod jejím vedením byly katastrofální ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Otmar
Jasně, to jinak dopadnout nemohlo. Takže nepomohla a teď budeme pomalu zjišťovat, jestli neublížila. Ale za tři měsíce toho snad ani moc zvrzat nemohla...doufám...?
Reagovat
turista
Možná tam nefungovala vzájemná chemie jako třeba ve spolupráci Rune - Becker.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná ve spolupráci Spratek - Bum bum Boris bylo té chemie až moc.smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist