Měla jsem strach, ale zvládla jsem to. Jsem šťastná, že jsem zpět, říká uzdravená Serena

29. 7. 2014, 20:14
Aktuality 11
Serena Williamsová má za sebou dva nepovedené turnaje. Na Roland Garros vypadla ve druhém kole se Španělkou Muguruzaovou a ve třetím kole Wimbledonu pak nestačila na Alizé Cornetovou. V Londýně pak navíc kvůli viróze skrečovala zápas druhého kola ve čtyřhře. Od té doby měsíc nehrála. Tento týden se však světová jednička vrací, představí se na domácím turnaji ve Stanfordu. Měla jsem strach, ale zvládla jsem to a jsem šťastná, že jsem zpátky.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena je sice stále světovou jedničkou, v letošní sezoně ale nedominuje tak jako vloni. Zejména na grandslamových turnajích se Američance vůbec nedaří, ani na jednom zatím nepřešla přes čtvrté kolo - v Melbourne padla v osmifinále se Srbkou Ivanovičovou, na pařížské antuce nestačila už ve druhém kole na Španělku Muguruzaovou a před měsícem vypadla ve třetím kole Wimbledonu s Alizé Cornetovou.

V londýnském All England Clubu se pak chtěla plně soustředit na čtyřhru, v níž nastoupila jako již tradičně se sestrou Venus. Ani tam však neuspěla, neboť ve druhém kole musela po třech odehraných gamech kvůli zdravotním potížím odstoupit. Za nepohodou byl podle sedmnáctinásobné grandslamové vítězky virus, kvůli kterému pak odřekla účast i na antukovém turnaji ve švédském Bastadu, kde měla obhajovat titul.

Nyní už je ale dvaatřicetiletá Williamsová zdravá a tento týden se představí na domácím turnaji ve Stanfordu. "Jsem moc ráda, že už se cítím lépe, mám za sebou těžké období, které se mi ale podařilo překonat a jsem zpátky. Jsem šťastná, že tu můžu hrát," komentovala Serena, jež americký turnaj v letech 2011 a 2012 vyhrála. "Vždycky se tu cítím výborně, jsem tu jako doma," dodala.

"Měla jsem po Wimbledonu opravdu strach, protože jsem nevěděla, co se to děje. Cítila jsem se hrozně, byla jsem slabá, téměř jsem nemohla chodit," vracela se k londýnskému grandslamu Američanka. "Jsem ráda, že mě sestra přesvědčila, abychom utkání ukončily, sama jsem chtěla hrát, nevnímala jsem, že je mi až tak špatně."

"Byla jsem opravdu nemocná a podstoupila jsem pak řadu vyšetření. Musela jsem hodně odpočívat, proto jsem se odhlásila i z Bastadu. Chtěla jsem pak ale zůstat v Evropě, udělala jsem si tam takovou menší dovolenou," řekla Williamsová, jež po uzdravení zahájila přípravu na americké betony v Chorvatsku.

"Cesta do Chorvatska byla nečekaná, navrhnul ji můj sparing partner Sascha Bajin, který mi řekl, že v té zemi je víc kurtů než lidí. Teď můžu jeho slova potvrdit, je to opravdu ráj tenisu, kurty tam jsou všude. Jsem ráda, že jsme tam byli, bylo to moc fajn."

"Trénovali jsme tam, chodili jsme běhat na pláž, hodně jsme plavali a dělali jsme různé výlety na lodi. Snažila jsem se ale držet dál od žraloků, nechtěla jsem, aby mě sežrali," řekla vysmátá Serena těsně před startem domácího turnaje ve Stanfordu.

Její první soupeřkou po měsíční pauze bude Češka Karolína Plíšková, s níž se Američanka potká vůbec poprvé v kariéře. Plíšková, aktuálně 45. tenistka světa, si v úvodním kole poradila hladce s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou, kterou porazila 6-1 6-3.

K návratu Sereny se v Americe vyjádřila i Angelique Kerberová, která je ve Stanfordu nasazenou trojkou. "Viděla jsem její trénink a je jasné, že je zpátky. Neviděla jsem nic, co by ji limitovalo, hrála velmi dobře, nic ji neomezovalo. Ona je tu hrozně oblíbená, několikrát tu zvítězila a fanoušci ji mají moc rádi, je to jejich hvězda. Uvidíme, co se stane v následujících dnech," řekla Němka.

Komentáře

11
Přidat komentář
jackiec
vůbec by mi nevadilo kdyby ji ten žrakok sežral, úplně nudná hráčka která se za celý život nenaučila ani bekhend jednoruč na síti
Reagovat
rosm
to je ale divadylko, vsem muselo byt jasny ze je slita nebo nazobana fest, ted to bude pripominat po takove dobe.... herecka
Reagovat
rod_laver
http://sport.idnes.cz/tenista-roger-federer-promluvil-o-konci-kariery-fuf-/tenis.aspx?c=A140728_100708_tenis_tny tenhle článek tady určitě nezůstane bez odezvy :))
Reagovat
Roger_Federer
Kdo by se chtel jeste 5 let divat na toho Svycarskeho egoistu..:)
Reagovat
slacker
Rafaeoli, Amputace,
Reagovat
smazaný uživatel
žádnej takovej elegán jako ty tam nebude, takže klidně hraj dál do aleluja, mě rozhodně neomrzíš, Rogere Federere ;)
Reagovat
Roger_Federer
Spokojeny bude Barney..bude mit dalsich 3-5 let existence navic..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney: Hell, how much longer, you selfish beauty?
RF: Well, wait for it...five, high five years, go kill yourself.
Sheldon: Bazinga! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme.Věřím, že jim to natres! ! :-) Už mi to chybělo...
Reagovat
smazaný uživatel
o tebe jsem strach fakt neměla :)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky ne!! je Hráčka s velkým H ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist