Měli jsme hodně šancí a nevyužili žádnou, shodují se Dlouhý s Paesem

24. 11. 2009, 07:44
Aktuality 3
Český tenista Lukáš Dlouhý a jeho deblový partner Leander Paes se shodli, že dnes prohráli úvodní zápas Turnaje mistrů především proto, že nevyužili šance, které se jim při utkání nabízely. Oba zdůraznili, že hráli sotva z poloviny dobře, jak umějí. S Polákem Lukaszem Kubotem a Rakušanem Oliverem Marachem prohráli 4-6 6-7.
Leander Paes a Lukáš Dlouhý

"Měli jsme hodně šancí a nevyužili jsme žádnou," řekl Dlouhý. "Rozhodující bylo, že jsme si v prvním setu prohráli dvakrát servis.. Trošku se nám nepovedl začátek, především mně," prohlásil.

"Nezahrál jsem zrovna oslnivě a kluci byli natolik silný, že to dokázali využít a dotáhli zápas do vítězného konce," dodal Dlouhý, který letos s Paesem vyhrál grandslamové turnaje Roland Garros a US Open.

Připustil, že na rozpačitém začátku měla podíl i zápasová přestávka. "Nehráli jsme dlouho zápasy. Od US Open jsme hráli jen jeden turnaj v Paříži," řekl Dlouhý.

Paes uvedl, že si zvykali na novou halu a nový povrch. "Ale to platí pro všechny a my jsme především nevyužili naše šance," řekl šestatřicetiletý Ind. "Nehráli jsme ani z poloviny tak dobře, jak umíme."

Dlouhý: Marach se nazachoval sportovně
Jedním z důležitých okamžiků prvního setu přišel za stavu 3-3, kdy se míček podle Dlouhého dotkl Maracha a skončil za čárou, za což měla česko-indická dvojice dostat bod. Rakouský tenista však dotek nenahlásil a rozhodčí oznámil aut.

"Stane se to, ale svědčí to o tom, jaký má protihráč charakter. Myslím si, že to sem nepatří," dodal Dlouhý. "Když Leander přebíhal, také se dotkl balonu a přiznal to hned. O něčem to vypovídá."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
weak
Ono je to tezke, jestlize Lukas dal opet v klicovem okamziku dabla (za stavu *34 v tiebreaku), to se da pak v takhle vyrovnanem zapasu tezko vyhrat... a to se nestalo Lukasovi poprve, obcas mu v hlave proste krachne a neni schopen prehodit druhy servis ani spodem... :X

o te teci MARACHA neni sporu, pekne u me klesnul, sycak... coz o to, ze se nepriznal, ale rozodci se ho potom primo ptal a MARACH v klidu lhal jak male dite... pritom z opakovaneho zaberu je evidentni, ze mic jej trefil a ne ze by jej jen tak skrtnul, micek uplne zmenil smer, takze moznost, ze by to rakusan necitil, je zcela vyloucena...
Reagovat
smazaný uživatel
lukas je predevsim pekne pako, uderove ma na top 100 v singlu urcite, ale je dost pohodlnej, takovej machyrek - spis na vecirky, chlastacky, holky atp. No a ten pristup je nekdy videt ve hre, zahraje vybornej uder a hned po nem udela klukovinu jako zacek, uprimne - nemam ho rad
Reagovat
weak
:-)
at je to s Lukasem a jeho charakterem jak chce (osobne jej neznam, ale pry je to docela fajn kluk), tak se vypracoval v nejlepsiho ceskeho deblistu poslednich let, nepamatuji, kdy nejaky cech vyhral dva grandslamy v jednom roce... To je proste neuveritelny uspech a prijde mi, ze se o nem ani tolik nepsalo, coz je, myslim, docela skoda.... tenisove na dlouhanovi obdivuji hru nad hlavou - videt lukase zkazit smec je velmi zridka kdy, stejne tak voleje ma famozni...
Lukas ma letos jiny problem - moc si nezahral... Mimo zminenych grandlamů neuhrali s Paesem nikde nic, udajně je to o Leanderovi, ktery se potyka s nedostatkem motivace a mimo ty nejvetsi turnaje je polovicni... a Lukas si tak prakticky nezahraje, sice letos vydelal 700 tisic dolarů :-)), co by za to mnozi dali, ale urcite mu opet chybi singl... udajne se chce pristi rok zase zacit venovat dvouhre, ale to uz avizoval nekolikrat a skutek utek, tak uvidime... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist