Melzer se dál trápí, ve Stuttgartu vypadl i Davyděnko

12. 7. 2011, 17:39
Aktuality 2
Ve světovém žebříčku mu patří 12. místo, čtvrt roku už ale ve dvouhře nepřešel na turnaji přes třetí kolo. Nic se na tom nezmění ani ve Stuttgartu, kde Jürgen Melzer vypadl hned ve svém prvním zápase. Lépe si nevedl ani další bývalý hráč světové desítky Nikolaj Davyděnko, který nestačil na domácího Stebeho.
Jürgen Melzer

Před necelými dvěma týdny zvedl Jürgen Melzer ve Wimbledonu nad hlavu grandslamovou trofej za vítězství ve smíšené čtyřhře, to byla ale jen náplast na letošní neúspěchy ve dvouhře. Jen jednou se v této sezoně rakouský tenista dostal do semifinále turnaje ATP a od května neprošel dál než do třetího kola.

Ve Stuttgartu byl dvanáctý hráč světa nasazenou dvojkou, s turnajem se ale rozloučil hned v jeho úvodu. Postaral se o to Santiago Giraldo z Kolumbie, který Melzerovi nasázel sedm es, čtyřikrát mu sebral podání a za necelou hodinu a půl zvítězil 6-4 a 7-5.

Ještě hůř si v posledních týdnech vede bývalý třetí hráč světa Nikolaj Davyděnko. Ten se sice na začátku května dočkal titulu v Mnichově, od té doby ale vyhrál jediný z pěti zápasů. Letošní bilanci si při návratu do Německa zhoršil ve Stuttgartu další porážkou, tentokrát z rakety Cedrika-Marcela Stebeho. Utkání s domácí divokou kartou odstartoval šestý nasazený Davyděnko dobře a úvodní set vyhrál 6-3. V dalším průběhu zápasu ale přišel šestkrát o podání a po dvou hodinách se rozloučil porážkou 6-3 1-6 4-6.

Projít do dalšího kola se podařilo bývalému nejlepšímu hráči světa Juanu-Carlosi Ferrerovi. Španělský obhájce loňského semifinále porazil za necelou hodinu a půl dalšího německého hráče Bastiana Kinttela 6-2 a 6-4.

Pozici turnajové trojky potvrdil Michail Južnyj. Ten zde už v roce 2002 získal svůj první titul na okruhu ATP a dnes porazil po setech dvakrát 6-3 domácího Petzschnera. Vylepšil si tak proti německému tenistovi bilanci na tři výhry a jednu porážku - tu utrpěl letos v dubnu v Mnichově.

„Byl to první souboj na antuce po zápasech na trávě a ty jsou vždycky těžké,“ řekl Južnyj. „Jsem šťastný, že se mi podařil první zápas,“ dodal 17. tenista světa.

Južného čeká ve druhém kole právě Juan Carlos Ferrero. „Na druhé kolo by to mohl být hodně náročný zápas. Musím doufat, že bude těžký pro oba hráče, nejen pro mě,“ uzavřel rodák z Moskvy.

 

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Giraldo (Kol.) - Melzer (2-Rak.) 6:4, 7:5,
Južnyj (3-Rus.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:3,
Del Bonis (Arg.) - Mayer (5-Něm.) 6:2, 6:3,
Stebe (Něm.) - Davyděnko (6-Rus.) 3:6, 6:1, 6:4,
Ferrero (Šp.) - Knittel (Něm.) 6:2, 6:4,
Andujar (Šp.) - Crivoi (Rum.) 6:2, 6:1,
Kubot (Pol.) - Gimeno-Traver (Šp.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:2,
Fognini (It.) - Kern (Něm.) 6:4, 6:1,
Červeňák (SR) - Zverev (Něm.) 6:4, 4:6, 6:2,
Chardy (Fr.) - Kamke (Něm.) 7:6 (7:1), 6:1,
Paire (Fr.) - Donskoj (Rus.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2..

 

pva, TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
davydenko by mel ukoncit karieru, ten uz se nechytne
Reagovat
Jersey
to si nemůže dovolit,v rusku to maj se sportem trochu jinak,medveděv by ho poslal po boku ruských army menů od putina na sibiř =D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist