Melzer si v boji o Turnaj mistrů připsal skalp Nadala!

14. 10. 2010, 15:18
Aktuality 14
ATP ŠANGHAJ - V Šanghaji už došlo k řadě překvapení, ale tohle je největší z nich: Jürgen Melzer nepustil do čtvrtfinále světovou jedničku Rafaela Nadala! Rakušan po skvělém výkonu vyhrál ve třech setech a nečekaně se udržel ve hře o Turnaj mistrů.
Jürgen Melzer

Jürgen Melzer během své kariéry vyhrál jedn dva turnaje. V této sezoně byl dokonce pouze jednou ve finále, přesto se v pondělí poprvé posunul už na 12. místo světového žebříčku a v závěru sezony bojuje o Turnaj mistrů!

Nicméně od Londýna ho dělí spousta bodů a nečekalo se, že by si po Masters v Šanghaji udržel alespoň teoretickou naději. Devětadvacetiletému Rakušanovi se letos dařilo na grandslamech - ve Wimbledonu a na US Open vypadl až v osmifinále s Federerem, na French Open dokonce dosáhl životního výsledku postupem přes Djokoviče až do semifinále. V něm padl až s Rafaelem Nadalem.

Čtvrtek v Šanghaji:

Berdychovi se dál nedaří, ale bude světovou šestkou

A právě současný první tenista světa měl Melzera vyřadit v Šanghaji ve 3. kole, neboť s ním dosud ve třech zápasech neztratil ani set. Čerstvý vítěz z Tokia však v Číně loňské finále neobhájí.

Nadal sice dnes nepředvedl nijak špatný výkon, jenže Melzer zahrál životní zápas. Dařila se mu agresivní hra, díky které vyhrál první set 6-1. Rodák z Mallorky si pak jediným proměněným brejkbolem dokázal vynutit rozhodující dějství, to už ale i díky celkově 14 esům ovládl rakouský outsider. 

Melzer po dvou hodinách zvítězil 6-1 3-6 6-3 a nyní ho od osmé příčky znamenající postup na Turnaj mistrů dělí přibližně devět set bodů. Dalších 180 může ukrojit případným postupem do semifinále.

"Dělal jsem víc chyb než obvykle, pohyboval jsem se pomalu, takže mě to (porážka) ani nepřekvapuje," prohlásil Nadal. Ten hrál v posledních týdnech řadu těžkých zápasů a uznal, že je velmi unavený. "Nemůžete čekat, že budu každý týden vyhrávat. Letos už mám odpracováno," sdělil novinářům v současnosti nejlepší světový tenista.

O to se utká s Juanem Monakem, který deklasoval 6-0 6-2 Davyděnkova přemožitele Mischu Zvereva.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ (Čína, tv. povrch, 3.240.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 10. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
García-López (Šp.) - Berdych (7-ČR) 7-6(4) 6-3
Melzer (13-Rak.) - Nadal (1-Šp.) 6-1 3-6 6-3
Söderling (Švéd.) - Ferrer (11-Šp.) 7-5 6-4
Tsonga (12-Fr.) - Mayer (Něm.) 7-5 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Gasquet (Fr.) 6-1 6-1
Murray (4-Brit.) - Chardy 6-3 6-4
Federer (3-Švýc.) - Seppi (It.) 6-3 6-4
Monaco (Arg.) - Zverev (Něm.) 6-0 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák/Mertiňák (7-ČR/SR) - Dlouhý/Štěpánek (ČR) 7-6(4) 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak sem se opět usvědčil že právem nesouhlasím s komentátorama, že melzer nemá super formu, jen si myslím že nadal už je po tolika zápasech prostě unavenej.porazit jednou nadala je úspěch ale porážet hráče top 10 pravidelně, to dělá tenistu super hráčem a tím je nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Jürgen jak má svůj den,hraje výborný tenis! Moc tomu hráči fandím a jsem rád,že se mu podařilo Rafaela podařit. Teď má celkem přijatelného soupeře,tak snad nezaváhá...
Reagovat
smazaný uživatel
jak ma svuj den, ale on ho bohuzel moc casto nema. Skoda, ze to vyslo zrovna na Rafu. Aspon byla pekna bytva s Monacem.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda,moc často ho nemá... Dneska s Monacem hodně chyboval,ale i přesto to byla hezká bitva.
Reagovat
BooOoo
DOUFÁM ŽE se Melzer nedostane na Turnaj mistrů, patří mezi mé neoblíbené hráče včetně všch Španělů .. Ale Tomáš se snad do Londýna prbojuje, i když má slabší chvilku (zatím 3 měsíční)
Reagovat
smazaný uživatel
čím je pro tebe neoblíbeným?
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyz Melzera nemam rad pro jeho naladovost, tak se mi jeho tenis libi mnohem vice nez Juzneho! Takze radeji on nez Rus! Nejradeji bych tam vsak videl Tsongu!
Reagovat
smazaný uživatel
Južnyj náhodou hraje krásný tenis, je to velký sympaťák, teda alespoň pro mě. A má jeden z nej jednoručných backhandů.
Reagovat
Gulbis
Južnyj krásný tenis? to si děláš prdel, nedá se na něj koukat, krásnej tenis hraje Roger, Nalba, Melzer, Ferrero a samozřejmě já
Reagovat
smazaný uživatel
Zadny Rus neni na prvni pohled sympatakem! I ten jeho backhand, jenz vyzdvihujes, hraje casto nudne a spousta tenistu jej maji jeste lepsi! Zkratka predvadi obranny tenis, ktery hraje i Murray, avsak ten jej hraje mnohem lepe a pridava jiz vice a vice utocnych prvku!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow...to jsem nečekala!!! Sice je Nadal nej, ale Jurgenovi to fááákt moooc šlo. Úžasný zápas!!! =)
Reagovat
Twofinger
BRAVO Jürgen, velmi cenny skalp a krasna hra.
Reagovat
smazaný uživatel
presne, to byl proste paradni vykon, jen doufam, ze v pristim kolem nepujde domu
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nemel svuj den, ale Jurgenovi to tam neska padalo jedna radost. Myslim klasicky pripad, hecnuti se v jednom zapase.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist