Mertensová se Sabalenkovou své premiérové grandslamové finále přetavily v triumf

8. 9. 2019, 20:45
Aktuality 6
US OPEN - Elise Mertensová a Aryna Sabalenková slaví grandslamový titul hned ve svém prvním finále. Belgicko-běloruský tandem ve finále letošního US Open porazil 7-5 7-5 grandslamové šampionky Viktorii Azarenkovou a Ashleigh Bartyovou, která ve Flushing Meadows obhajovala loňský triumf.
E. Mertensová a A. Sabalenková (© AFP)

Elise Mertensová a Aryna Sabalenková spolu hrají první sezonu a ta se jim daří náramně. Po Sunshine Double (triumf v Indian Wells i Miami) si belgicko-běloruská dvojice došla pro první grandslamový titul.

Mertensová se Sabalenkovou ve svém premiérovém finále na grandslamech porazily 7-5 7-5 grandslamové šampionky ve dvouhře Viktorii Azarenkovou a Ashleigh Bartyovou, která navíc na US Open loni triumfovala po boku domácí CoCo Vandewegheové.

Mertensová dnes získala svou devátou deblovou trofej, Sabalenková slaví potřetí. Belgie se z grandslamového titulu raduje poprvé od Australian Open 2011, kdy dvouhru žen ovládla Kim Clijstersová. Bělorusko čekalo šest let. Na US Open 2013 triumfoval v mixu Max Mirnyj spolu s Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Cico93
No škoda, do kelu...
Reagovat
Fransoas
I přes od Mertens nepřesvědčivou hru na síti,se to tomuto páru podařilo a získaly GS titul proti uječené Viktorce.Gratulace.
Reagovat
tommr
jsou překvapivý, ale zasloužený deblový šampionky. Ve finále předvedly opravdu dobrej výkon ...
Azarenka/Barty byly celej turnaj dominantní, ale finále se jim moc nepovedlo a hlavně Barty byla slabá jako čaj. Azarenka hrála celej zápas dobře, ale při mečbol předvedla neuvěřitelnou minelu když lehkou smeč na síti přepálila do autu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zápas. Nejvíc bylo na kurtu Aryny. Elise se postupně zlepšovala.
Gratulace.
Reagovat
FulnekUltras
Hejkal a slajzbába na to dnes neměli.
Reagovat
com
No sice sem kouknul jen na konec, ale Azarenka ten matchbol pekne zazdila :D Tak si aspon Mertens vychutnala taky finale GS, ktery ji ta jezibaba Andreescu odeprela
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist