Mertensová v Hobartu znovu řádí. Po roce je opět ve finále

12. 1. 2018, 06:06
Aktuality 1
WTA HOBART - Elise Mertensová je na turnaji WTA International v australském Hobartu po roce znovu ve finále. Obhájkyně titulu v semifinálové bitvě bývalých šampionek zdolala britskou kvalifikantku Heather Watsonovou. O svůj druhý kariérní triumf na okruhu WTA se utká Lesjou Curenkovou, nebo Mihaelou Buzarnescuovou.
Elise Mertensová

Elise Mertensová loni prožila fantastickou sezonu a ve skvělé formě a vzestupu pokračuje také letos. Belgičanka si jako první akci letošního roku vybrala podnik WTA v Hobartu, kde loni získala svůj dosud jediný titul na okruhu WTA. A k dalšímu triumfu z australské metropole má velmi blízko.

Loňská šampionka si postupně poradila s Japonkou Naraovou, Brazilkou Haddadovou Maiaovou a loňská finalistka Niculescuová jí po odstoupení z turnaje poslala do semifinále, v němž dnes dvaadvacetiletá rodačka z Lovaně v duelu dvou bývalých šampionek udolala 6-4 1-6 6-2 vítězku ročníku 2015 Heather Watsonovou. Britskou kvalifikantku porazila i ve druhém vzájemném měření sil.

Mertensová sice v úvodním gamu nevyužila dva brejkboly, nicméně pro brejk si došla v páté hře a náskok už nepustila, přičemž nečelila jedinému brejkbolu. Druhý set začal stejně. Belgičanka promarnila dvě brejkbolové příležitosti, ale po srovnání na 1-1 už ve druhém dějství neuhrála jediný game.

V první hře rozhodující sady sama odvrátila brejkbol a získala převahu. Soupeřce v dalším průběhu utkání povolila jen dva gamy a po necelých dvou hodinách slavila postup.

Mertensová bude hrát finále potřetí v kariéře. Zatím neuspěla pouze loni na antuce v Istanbulu, kde byla nad její síly Svitolinová. O druhý titul bude v sobotním finále bojovat proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové., která je ve finále poprvé v kariéře.

Buzarnescuová loni v 29 letech prožila životní sezonu a ve formě je i na začátku roku 2018. Rumunská tenistka dnes v Hobartu smetla 6-1 6-2 Ukrajinku Lesju Curenkovou a po podzimním postupu do semifinále halového klání v Linci překonala své maximum na okruhu WTA.

"Dnes jsem předvedla skvělý tenis. Na začátku roku se cítím být v dobré formě a to mi dodává sebevědomí. Cítím, že šanci mám i v zítřejším finále, moc se na něj těším," řekla rumunská tenistka.

Loňskou sezonu Buzarnescuová zahajovala až jako 540. hráčka světa, nyní je však na 57. místě a může se těšit na premiérový posun do Top 50. Pokud by na tazmánském ostrově získala titul, bude jednačtyřicátá.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 226.750 dolarů
páteční výsledky (12. 1. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Mertensová (2-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-4 1-6 6-2
Buzarnescuová (Rum.) - Curenková (5-Ukr.) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hobart je asi pro Elise genius loci. Loni se díky vítězství posunula do top 100 a postupně stabilizovala výsledky na turnajích WTA.
A Mihaelu - královnu ITF 2017 nešlo loni nezaregistrovat. Dřív jsem o ní neslyšel; měla sezony, kdy téměř nehrála. Ale v devětadvaceti letech se takhle razantně premiérově posunout do top 100, respekt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist