Měsíce trápení ukončeny? Schmiedlová to v Bogotě dotáhla až k titulu

15. 4. 2018, 22:22
Aktuality 4
WTA BOGOTÁ - Karolína Schmiedlová, která do tohoto týdne 18 měsíců nevyhrála zápas na okruhu WTA a dva a půl roku nebyla ve čtvrtfinále, dotáhla své snažení na antuce v Bogotě až k zisku svého třetího titulu. Ve finále si 23letá Slovenka poradila 6-2 6-4 se Španělkou Larou Arruabarrenaovou.
Karolína Schmiedlová

Karolína Schmiedlová před třemi lety prožívala skvělou sezonu. Během pěti měsíců se dostala třikrát do finále turnajů WTA, dvě z nich - v Katovicích a Bukurešti - proměnila v tituly. Získala skalpy Agnieszky Radwaňské či Caroline Wozniacké a v 21 letech se vyšplhala na 26. místo světového žebříčku.

Jenže od září 2015 vyhrála na okruhu WTA jen sedm zápasů, protrpěla sérii 16 porážek v řadě. Od září 2016 na podnicích WTA téměř nehrála a rok a půl neoslavila jedinou výhru. V žebříčku padala ke dnu a paběrkovala na turnajích ITF. Loni tři z nich vyhrála.

Odrazovým můstkem směrem zpět do širší světové špičky by pro 23letou Slovenku mohl být tento týden, kdy se jí dařilo na slabě obsazeném podniku WTA v Bogotě. Na antuce v kolumbijské metropoli nejprve ukončila rok a půl dlouhé čekání na výhru na turnaji WTA a přemožitelku nakonec nenašla v žádném z pěti zápasů. 

V dnešním finále, které bylo jejím čtvrtým a prvním po téměř třech letech, zvítězila 6-2 6-4 nad Španělkou Larou Arruabarrenaovou a získala třetí titul. Díky němu se ve světovém žebříčku posune ze 132. na 84. místo.


Šestadvacetiletá Španělka Arruabarrenaová hrála finále rovněž počtvrté v kariéře, z toho potřetí právě v hlavním městě Kolumbie. Loni v něm podlehla Italce Schiavoneové, před šesti lety slavila první ze dvou triumfů na okruhu.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Schmiedlová (SR) - Arruabarrenaová (5-Šp.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Jakupovičová/Chromačevová (2-Slovin./Rus.) - Duqueová/Podoroská (Kol./Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
anajka
Blahoželám Kajka.
Verím, že týmto je zlé obdobie preč, sebavedomie nadobudnuté a bude to vidieť na výsledkoch.
Prienikom do stovky, účasť v hlavnej súťaži RG zaistená.
Reagovat
EllNino
Anna Karolína je sympaťanda ... a gratulace míří ke kaďákovi, určitě už bouchnul šampus :)
Reagovat
Frick
Musí to bejt pro ni ohromný štěstí.

Na druhou stranu - Bogota je jeden z nejhorších WTA INTů a bude třeba tyto výsledky potvrzovat i proti těžším soupeřkám.
Reagovat
EllNino
ale jsou tam jedny z nejhorších podmínek k hraní pěkného tenisu ... v kombinaci s deštěm a domácími soupeřkami to nebylo jednoduché
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist