Mexický double. Querrey po Acapulku ovládl i Los Cabos

6. 8. 2017, 11:25
Aktuality 2
ATP LOS CABOS - V Mexiku se druhým rokem konají dva turnaje ATP a letos je oba ovládl Sam Querrey. Po březnovém triumfu v Acapulku třicetiletý Američan dobyl i Los Cabos, když ve finále zdolal jednadvacetiletého Australana Thanisiho Kokkinakise a získal jubilejní 10. titul.
Profily hráčů
Sam Querrey

Samu Querreymu se letos povedly tři turnaje. Wimbledon, kde si po skalpu světové jedničky Andyho Murrayho zahrál poprvé v semifinále grandslamu, a dvě akce v Mexiku, kde si zahrál dvě svá letošní finále a obě přetavil v triumf. 

V březnu zvítězil v silné konkurenci na podniku ATP 500 v Acapulku, když si musel poradit s Edmundem, Goffinem, Thiemem, Kyrgiosem a Nadalem. Tento týden v Los Cabos mu k vítězství stačily jen čtyři výhry nad papírově výrazně slabšími soupeři: Evanem Kingem (347. v žebříčku ATP), Vincentem Millotem (165.), Damirem Džumhurem (87.) a Thanasim Kokkinakisem (454.).

I když s nimi Querrey ztratil celkem tři sety, přemožitele znovu nenašel.
"Asi se sem přestěhuju," žertoval Querrey, který získal šest z deseti titulů na domácí půdě. Podruhé v kariéře vyhrál více jak jeden turnaj během jedné sezony, nicméně v roce 2010 triumfoval dokonce čtyřikrát.

V Los Cabos si devětadvacetiletý Američan zahrál posedmnácté ve finále a potřetí v řadě z něj odešel jako vítěz, když jednadvacetiletého Australana Kokkinakise zdolal 6-3 3-6 6-2.

"Thanasi hrál velmi dobře a věřím, že má před sebou velkou budoucnost. Pokud se mu budou vyhýbat zranění, může to dotáhnout vysoko," uvedl Querrey.

Berdychův čtvrtfinálový přemožitel Kokkinakis, který se letos v květnu vrátil na kurty po rok a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním ramena a břišního svalu, v Mexiku odehrál svůj nejlepší turnaj kariéry. Až dosud si nezahrál ani ve čtvrtfinále.

"I když jsem dnes prohrál, tak mohu být spokojen. Je to dobrý výsledek pro moje sebevědomí a doufám, že ho v dalších týdnech potvrdím," řekl Kokkinakis.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 727.995 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Querrey (2-USA) - Kokkinakis (Austr.) 6-3 3-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Huey (Kol./Fil.) - Galdós/Maytín (Peru/Ven.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Přidávám se ke gratulaci. Ten hoch je mně stále sympatičtější. :-)
Reagovat
fialka
pekne. Aspoň ja zagratulujem, ak si už nik nevšíma.
Kvéry, odpúšťam ti, že si mi v Acapulcu zdolal Rafu. Prehra časom prebolí, tak si to uži.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist