Michnev na Futures v pražských Říčanech získal pátý letošní titul

3. 12. 2016, 21:42
Aktuality 21
FUTURES ŘÍČANY - Petr Michnev si v pražských Říčanech došel pro svůj šestý titul z turnajů Futures. Letos zvítězil popáté, z toho už potřetí po finálové výhře nad Nizozemcem Nielsem Lootsmou.
Profily hráčů
Petr Michnev

Petr Michnev začal hrát na turnajích Futures pravidelně teprve v polovině sezony 2014, kdy mu bylo už 25 let. Od té doby se pomalu, ovšem neustále zlepšuje. Loni v létě si zahrál poprvé ve finále, v listopadu pak v Estonsku získal první titul. A v letošní sezoně v progresu pokračuje. Šestkrát se dostal do finále a v pěti z nich zvítězil.

V srpnu Michnev ovládl antuky ve Slovenské Lupče a v rakouském Pörtschachu, další tři triumfy už oslavil před domácím publikem a vždy po finálovém skalpu nizozemského tenisty Nielse Lootsmy

Po dvou říjnových vítězstvích v Jablonci nad Nisou dokázal tento týden dobýt další halový turnaj v pražských Říčanech. Sedmadvacetiletý rodák z Ostravy ztratil v pěti zápasech dva sety, Lootsmu v dnešním finále zdolal hlavně díky skělému prvnímu servisu za 84 minut 7-6 6-4.

"Nedá se říct, že bych si na něj nějak hodně věřil, protože on tu hrál výborný tenis. Vůbec jsem nečekal, že bych ho porazil i potřetí. Každý náš zápas rozhodovaly jeden dva míčky," komentoval Michnev. "Jsem hrozně rád, že to vyšlo. Dnešní zápas jsem zvládl nejlépe na celém turnaji. Tak by to mělo být asi vždycky, ale ne vždy se to podaří," řekl v rozhovoru pro kanál Tenisový svět.



Michnev, kterého tenisově posunulo studium a trénink na Hawaii, ještě v první polovině loňského roku nebyl ve světovém žebříčku ani v první tisícovce. Letošní rok začínal na 594. místě, ale zakončí ho na hraně třetí a čtvrté stovky.

"Sezonu hodnotím fantasticky. Sám tomu nemohu moc uvěřit, že se mi na těch halových turnajích podařilo takhle hrát. Dá se říct, že ta tvrdá práce se vyplácí. Teď se budu snažit si odpočinout a připravit se na příští rok, aby vyšel podobně," řekl spokojený Michnev, jehož cílem pro příští rok je posun na challengery.

"Budu se snažit zůstat zdravý a dál tvrdě pracovat a postupně se zlepšovat. Můj dlouhodobý sen je hrát na challengerech a bojovat tam s těma klukama, kteří jsou ještě o level výš," přeje si český tenista.

• FUTURES PRAHA - ŘÍČANY •
Česko, tv. povrch / hala, 10.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 12. 2016)
• Dvouhra - finále •
Michnev (4-ČR) - Lootsma (Niz.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Pedronegro
bylo by k věci podívat se do mapy, v Praze žádné Říčany nejsou, nemohou tak být pražské, maximálně u Prahy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Street View prozrazuje, ze pri tamnim nakupu v Tescu jsi v Ricanech, Billa je v Praze a v Lidlu, ktery je mezi, nakupujes tu v Praze, tu v Ricanech, zalezi na regalu. ;-) Navic je predevsim k veci, ze co je u Prahy, je samozrejme prazske.. :-))
Reagovat
gigin
Jj, a od Vysočiny dál drni a hlúpý východ.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to tak, malé Říčany zatím odolávají imperialistické rozpínavosti a gravitační síle Prahy, ale už se pomalu začínají propadat za horizont událostí. A Pražáci mají tendenci Říčany považovat za pražskou čtvrť. Já to dobře vím, kdysi jsem tam pár let bydlel...
Reagovat
rusedski
Zajímavé jméno, jak z nějaké prvorepublikové veselohry.

A vypadá trochu jak Rafa...

https://www.youtube.com/watch?v=0125ygbmXu4
Reagovat
janek_da
A prohrál s Damiánem.
Reagovat
smazaný uživatel
dostaval jsem dve, tri esa do gemu.. chudera malej.. :-)
Reagovat
PetaM
Na té fotce vypadá trochu jako López ... :)
Reagovat
EllNino
Hm ...ne :D
Reagovat
marekv
Super výsledky !
A další ITF bojovnice, mladičká Miriam Kolodziejová, tvdě vzdoruje ve finále v Izraeli favorizované Deniz Khazaniuk !
Reagovat
smazaný uživatel
mladicka Kolodziejova i staricky Michnev jsou nase byvale zakovske jednicky, hvezdy, ktere nejcasteji vyhasnou... opak vzdycky potesi.. :-)
Jinak Miriam prohrala prvni set, ve druhem zatim vyrovnana bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
kultivovany projev Ing. Petra Michneva, koukam, nezajima, ale jsem rada, ze se po studiich (tez v USA) zase zakousl a jede.. nikdy neni pozde. Pojd! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ing. Petr Michnev dobrý, sympaťák s projevem Jana Hartla, podle přízvuku odněkud ze severní Moravy?

Ale co to tam vydává za podivné vzdechy ten, co ho zpovídá? Nejlíp je to slyšet v časech 0:12, 1:19 a 2:45, ale jinak v podstatě po celu dobu rozhovoru...
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou prece empaticke pridechy - znam od kamosek u kavicky, pripoustim, ze do mikrofonu znacne rusive a neprofesionalni.. :-))) On i ty otazky ma takove sugestivni.. Jinak vim, Futures jen.. ale je "okurkova" a mne slo o charakterove srovnani Michneva s Paroulkem, ktereho jsem tu uz zminovala. (Vekovy rozdil vnimam.) Paroulek si vymyslel outy, teda domnele krivdy pro me naposto neprijatelne a krive oplacel a jeste se tomu smal, Michnev si pri nenahlasenem mozna outu soupere na svuj MP (ne v kvalde, ve finale!) rekl, ze mu to nesmi vrtat v hlave, ze to tak melo byt a vzal to jako vyzvu. Zdrava psychika i charakter, takovy dobry i do zivota, podle me.. :-)
Reagovat
janek_da
Ten Michnev teda vypadá na dobrý matroš. Na mojich zápasech se teda dovedeme někdy do krve dohádat. Ve stylu v+W prodeje hrobky.
Reagovat
rusedski
Však on se taky umí hádat. A i při tomhle fiftýnu (koukal jsem na stream) nejdřív začal vykřikovat, že to byl aut, ale pak se sebral a šel na servis, holt se asi nechtěl zbytečně rozptylovat v důležitým momentu.

Ale v Milovicích s Jaloviecem, když mu to nešlo a prohrával, tak se vztekal celkem dost a dokonce křičel na soupeře, jaktože mu ty (podle něj dobrý) míčky nepřiznává...
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je jasny, ze si clovek nenecha nic libit a pripadne i trochu ujede, ale sam pises, ze to nakonec spolkl a nechtel se rozptylovat. Podstatne je, ze se neuchyli (a pobavene) ke krivarne. Ja osobne jsem na lajne docela Mirek Dusin, ale pokud jsem presvedcena o sve pravde... klidne budu pocitat i antukova zrnicka.. :-)))
Reagovat
janek_da
Zobáčkem měříš superpozici stavu antukového zrníčka?
Reagovat
smazaný uživatel
tak, rychlost telesa vetsinou akceptuju, ale o velikosti sily mivam vazne pochybnosti.. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky nezapomínej na to, čem čím přesněji znáš/změříš rychlost, tím méně toho víš o poloze...
Reagovat
Hector.Salamanca
On se o něm vyjadřoval dost nelichotivě Mertl po tom jejich vzájemných čtvrtfinále teď v Říčanech. Ale to je podle mě ten rozdíl mezi nima. Já nevěřím na to, že ani jeden z nich je nějaká svině. Prostě to prožívaj a chtěj vyhrát. Ale zatímco Michnev tehdy po tom finále, co s Honzou prohrál, řek, že soupeř byl lepší a jemu nešel servis, tak Mertl teď po prohře řek, že oba hráli šíleně a že tam z Michnevovy strany bylo dost věcí špatně, takovým dost ukřivděným tónem. Tehdy po tom finále to asi nevadilo. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist