Michnev si v Říčanech zahraje o titul

2. 12. 2016, 13:29
Aktuality 0
FUTURES ŘÍČANY - Petr Michnev pokračuje na turnaji Futures v Říčanech v dobré formě. V dnešním semifinálovém zápase přehrál potřetí v kariéře Ukrajince Danyla Kaleničenka. Český tenista zvítězil 7-5 3-6 6-3 a postoupil do finále. O titul si zahraje s Nielsem Lootsmou.
Petr Michnev

Petr Michnev zvládl na turnaji Futures v Říčanech další třísetovou bitvu. Už ve čtvrtfinálovém duelu s Janem Mertlem musel odehrát tři sady. Letos potřetí narazil na ukrajinského tenistu Danyla Kaleničenka.

A stejně jako v předchozích dvou utkáních, i dnes potřeboval Michnev k vítězství tři sety. Kaleničenko zaskočil hned v prvním kole nejvýše nasazeného Zdeňka Koláře a ve včerejším čtvrtfinále vyřadil Robina Staňka. Kata českých tenistů tak zastavil až Michnev.

Oba tenisté si bez problémů drželi podání. První brejkboly si vypracoval až v jedenáctém gamu Michnev a třetí šanci na první brejk v zápase využil. V následující hře set zakončil šestým esem. Sedmadvacetiletý Čech výborně servíroval, soupeře nepustil ani k jednomu brejkbolu a na podání ztratil jen osm fiftýnů.

I druhou sadu měl český tenista skvěle rozehranou. V pátém gamu vzal soupeři znovu servis, ale vzápětí ztratil čtyři další hry a Ukrajinec si vynutil rozhodující dějství.

V něm se Michnev vrátil ke skvělému podání z úvodního setu a jeden brejk, jenž získal čistou hrou v šesté hře, mu stačil k vítězství. 315. hráč světa nastřílel celkem 13 es a celý zápas měl až na škobrtnutí ve druhé sadě pod kontrolou.

Sedmadvacetiletý Michnev se probojoval na turnajích série Futures do svého šestého finále letošního roku. A v boji o titul prohrál z předchozích pěti duelů jeden jediný v Opavě s krajanem Janem Mertlem.

Ve finále čeká českého tenistu Niels Lootsma, s nímž se letos utkal již dvakrát a vždy to bylo ve finále turnaje série Futures.

• FUTURES ŘÍČANY •
ČR, tv. povrch (hala), 10.000 dolarů
páteční výsledky (2. 12. 2016)
Dvouhra - semifinále
Michnev (4-ČR) - Kaleničenko (Ukr.) 7-5 3-6 6-3
Lootsma (Niz.) - van de Zandschulp (7-Niz.) 7-6(3) skreč
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist