Michnev v Jablonci vyhrál dva turnaje Futures během dvou týdnů

23. 10. 2016, 14:55
Aktuality 3
FUTURES JABLONEC - Petr Michnev pokračuje ve své životní sezoně, když v uplynulých dvou týdnech vyhrál dva domácí halové turnaje Futures v Jablonci nad Nisou. V dnešním finále sedmadvacetiletý Čech porazil stejně jako před týdnem Nizozemce Nielse Lootsmu a získal tak svůj pátý titul, z toho čtvrtý v tomto roce.
Profily hráčů
Petr Michnev

Petr Michnev začal hrát na turnajích Futures pravidelně teprve v polovině sezony 2014, kdy mu bylo už 25 let. Od té doby se pomalu, ovšem neustále zlepšuje.

Loni v létě si zahrál poprvé ve finále, v listopadu pak v Estonsku získal první titul. A v letošní sezoně v progresu pokračuje. Čtyřikrát se dostal do finále a ve všech zvítězil.

V srpnu Michnev ovládl antuky ve Slovenské Lupče a v rakouském Pörtschachu, přičemž triumfy proložil vítězstvím na Mistrovství České republiky v rodné Ostravě. V srpnu vyhrál 17 zápasů v řadě, z 23 duelů během jednoho měsíce prohrál pouze jeden.

Před měsícem v polském Štětíně si sedmadvacetiletý Michnev připsal premiérový vítězný zápas na challengeru a svou formu prodal i v posledních dnech na halových podnicích v Jablonci nad Nisou, kde ovládl dva turnaje Futures během dvou týdnů. 

Ve finále si Michnev poradil vždy se stejným soupeřem - Nizozemcem Nielsem Lootsmou. Zatímco před týdnem ho zdolal ve třech setech, dnes zvítězil za 80 minut hry 7-6 7-5 a do své sbírky přidal pátou trofej. Před týdnem navíc triumfoval i ve čtyřhře po boku Poláka Majchrowicze a zaznamenal tak premiérový 'double'. 

"Je to pro mě fantazie. Pořád tomu nemůžu uvěřit, že se mi povedlo dva turnaje vyhrát. Jsem za to rád a spokojený jsem i se svou hrou, takže jsem velmi šťastný," řekl spokojený Michnev pro kanál Tenisový svět. 

Michnev, kterého tenisově posunulo studium a trénink na Hawaii, ještě před rokem a půl nebyl ve světovém žebříčku ani v první tisícovce. Letošní rok začínal na 594. místě, po dnešním triumfu se však posune někam k 350. místu, což bude jeho nové maximum.

Příští týden bude startovat v Opavě, po týdnu volna by měl hrát na challengeru v Bratislavě. 

• FUTURES JABLONEC NAD NISOU •
Česko, tv. povrch / hala, 10.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Michnev (2-ČR) - Lootsma (7-Niz.) 7-6(6) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
bIbec
Petrovi fandím! Dobrej týpek. Jen ať šplhá dál a dál.
Reagovat
Fandina
Zajímavý rozhovor, tak držím palce, ať se daří i dál. Věk jak je vidět nevadí.
Reagovat
letityfanousek
Je to obdivuhodný výkon, stejný výkon, ne-li ještě lepší předvádí Marek Jaloviec. Ten od srpna co přešel z antuky na hard v Egyptě zažívá něco nevídaného (na naše poměry). Vyhrál tam 1 turnaj (Milojevic, Mousley, El Mihdawy) a v dalších udělal 3 SF. A v tomto měsíci se parádně rozjel v hale. Nejdřív ve Francii vyhrál (Olivetti+Sarmiento) a pak si dal 3 německé futures s bilancí 1 výhra, 1 finále a 1SF = super. Právě hrát a zejména vyhrávat v těchto zemích (FRA+GER) je dost těžké kvůli velké konkurenci domácích hráčů. Jen tak dál. No a ještě máme dalšího hráče na vítězné vlně, který úspěšně bojuje na futures, veterán Jarda Pospíšil, ten na podzim vyhrál 3 turnaje a bojoval s dalším naším hráčem Kopřivou, který bodoval v Egyptě. A takhle by se dalo naštěstí pokračovat dál :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist