Michnev v řeckém Irakliu vybojoval druhý letošní titul

9. 4. 2017, 13:27
Aktuality 4
FUTURES IRAKLIO - Sedmadvacetiletý Petr Michnev slaví za poslední měsíc na turnajích série Futures již druhý titul. V řeckém Irakliu v dnešním finále v premiérovém vzájemném duelu porazil o sedm let mladšího Benjamina Bonziho z Francie 6-2 7-5 a beze ztráty setu si jako nasazená jednička dokráčel pro celkově osmý kariérní triumf.
Profily hráčů
Petr Michnev

Petrovi Michnevovi se na turnajích Futures letos náramně daří. V letošní sezoně má na nejníže dotovaných tenisových podnicích bilanci 13-2 a za poslední měsíc již podruhé dosáhl na turnajové prvenství.

Před necelým měsícem triumfoval jako nasazená dvojka v hale v italském Sondriu. Poté si odskočil na challenger do francouzského města Saint Brieuc, kde ale uhrál v prvním kole hlavní soutěže pouze jeden game.

V tomto týdnu se rozhodl startovat na tvrdém povrchu v řeckém Irakliu. A dobře udělal. V roli turnajové jedničky neztratil set s Joshuou Parisem, Markem Osmakcicem, domácími Andreou Vavassorim a Liamem Caruanaem, ani posledním soupeřem Benjaminem Bonzim.

Sedmadvacetiletý Čech si suverénně držel servis a v pátém gamu úvodní sady využil hned první brejkbol. Od stavu 2-2 získal čtyři hry v řadě a první set tak za pouhých 22 minut jasně ovládl.

Druhé dějství už bylo o poznání vyrovnanější. Oba hráči si hájili svá podání až do devátého gamu, kdy Michnev opět úspěšně zaútočil. Zápas však doservírovat nedokázal, Francouzovi se podařilo poprvé českého tenistu brejknout a skóre srovnat.

Ne na dlouho. Rodák z Ostravy vzápětí na returnu slavil čtvrtý brejk v dnešním utkání a druhou možnost finálový souboj zakončit na podání nepromarnil.

Díky dnešnímu vítězství a zisku celkově osmého titulu, čtvrtého na tvrdém povrchu, si Michnev o dvě příčky vylepší své žebříčkové maximum. Ve světovém hodnocení se posune na 253. pozici.

• FUTURES IRAKLIO •
Řecko, tv. povrch, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (9. 4. 2017)
Dvouhra - finále
Michnev (1-ČR) - Bonzi (2-Fr.) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
s7RanG
Gratulace. Celkem přesvědčivé výsledky, jen tak dal. Nejlépe nějaký výsledek na challengeru. Obhajuje hodně až na podzim.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, dobre, ale znovurozkoukano, tak sup vys, cas kvaci.. :-)
Reagovat
VlS
Tak jestli ho teda dožene?
Reagovat
smazaný uživatel
tak principialne ho uz predehnal.. svym zivotnim zamerenim i na neco jineho nez je tenis. A navratu rozumim, dalsi vyzva. Navic dobri holubi se vraceji.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist