Miliony ze státních dotací končí u vlivného funkcionáře. Svaz i Flégl se ke kauze odmítají vyjádřit

4. 5. 2023, 11:14
Aktuality 6
Český tenisový svaz (ČTS) vyplatil podle zjištění Radiožurnálu desítky milionů korun ze státní dotace spolku Orel Jednota Praha - Balkán, který vede vlivný tenisový funkcionář Vojtěch Flégl. Jen za rok 2021 mělo jít o více než 40 milionů korun, což byla takřka třetina celkové dotace, kterou svaz obdržel na podporu svého sportu v Česku. Část peněz určená na pořádání turnajů přitom měla skončit na účtech Fléglových firem. ČTS a Flégl se ke kauze odmítají vyjádřit.

"Je to velmi závažné, mě to zaráží a je potřeba rozebrat ty jednotlivé částky a zjistit, jestli byly vynaloženy účelně a v pořádku. A pokud ne, měly by se vrátit," řekl Radiožurnálu člen Národní rady pro sport a senátor za TOP 09 Tomáš Třetina.

Flégl je jedním z blízkých spolupracovníků prezidenta svazu Iva Kaderky. Patří k členům dozorčí rady ČTS a Rady ČTS. Peníze určené na pořádání turnajů měl spolek dál vyplácet firmám za jednotlivé služby, přičemž některé z nich měly patřit právě Fléglovi nebo jeho rodinným příslušníkům.

Více informací najdete zde.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Newcombe
Nikdy jsem neslyšel o klubu spolku Orel. Máme v republice přes 1000 t-klubů a tenhle Orel dostane na dotacích 1/3 z celkových tenisových dotací v republice? Flégl company se pěkně hnusně pakuje, včetně dalších. KADERKA je taky pěknej vykuk. Aféra Kaderka vs Rosol - DC v Innsbrucku. A další aféry. HNus
Reagovat
Hook2424
Nikdy to nebude fungovat, když se peníze nedostanou k dětem v malých oddílech, ale skončí u bafuňářů ve velkých oddílech!
Reagovat
Marduch
STÁTNÍ DOTACE smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
To není možné, jistě je to zase nějaká kampaň!
Reagovat
Mantra
oučelový, tomu se nedá věřit smile
Reagovat
smazaný uživatel
slušný svinstvo, vysoké funkce budou
zneužívány vždy a všude[bliju]
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist