Minář deklasoval Odesnika. Dlouhého čeká Davyděnko

6. 1. 2009, 19:37
Aktuality 2
ATP ČENNAÍ - Suverénním způsobem dnes vstoupil do turnaje v indickém Čennaí český tenista Ivo Minář. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy ztratil v dnešním duelu hráčů na hranici první stovky žebříčku s Američanem Waynem Odesnikem jen tři gamy. V 2. kole narazí na Karloviče, ještě težší soupeř v podobě Davyděnka čeká Dlouhého.
Ivo Minář

Ivo Minář zahájil novou sezonu ve velkém stylu. Na turnaji v indické Čennaí využil matného výkonu Wayna Odesnika a postoupil za necelou hodinu po výsledku 6-3 6-0. Český tenista v zápase uhrál na returnu více vítězných míčů, než po vlastním servisu.

Pražského rodáka čeká ve druhém kole čtvrtý nasazený Chorvat Ivo Karlovič, s 208 cm nejvyšší tenista na okruhu ATP.

Těžkého protivníka bude mít i druhý český tenista v Čennaí Lukáš Dlouhý, jenž postoupil v pondělí přes Japonce Soedu. Dnes se jeho soupeřem pro druhé kolo podle očekávání stal největší favorit turnaje Nikolaj Davyděnko z Ruska, jenž porazil 6-2 6-3 Rakušana Daniela Köllerera.

"Podařilo se mu zahrát několik skvělých `drop shotů`. Dnes odehrál skutěčně dobrý zápas," vysekl Davyděnko soupeři poklonu, přestože ho nepustil k žádnému brejkbolu.

S turnajem se už rozloučil druhý nasazený Stanislas Wawrinka. Favorita zaskočil italský kvalifikant Flavio Cipolla, jehož největším úspěchem je loňské třetí kolo na US Open, kde shodou okolností vypadl právě s Wawrinkou, přestože vedl 2-0 na sety. Dnes mu odveta vyšla: vyhrál 6-4 6-1.

Na turnaji dotovaném částkou 450.000 dolarů naopak dál pokračují nasazení Moya a Tipsarevič.

ATP ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 450.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
I. Minář (ČR) - Odesnik (USA) 6-3 6-0
Davyděnko (1-Rus.) - Köllerer (Rak.) 6-2 6-3
Cipolla (It.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6-4 6-1
Karlovič (4-Chorv.) - Ram (USA) 6-4 6-3
Moya (6-Šp.) - Udomchoke (Thaj.) 6-3 7-6(4)
Tipsarevič (7-Srb.) - Andujar (Šp.) 6-3 6-2
A. Beck (Něm.) - Karanušič (Chorv.) 6-1 6-0
Istomin (Uzb.) - Bopanna (Ind.) 6-4 7-6(3)
Devvarman (Indie) - Kim (USA) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist