Minář měl mečbol, senzační výhra nad Almagrem mu ale utekla

12. 7. 2012, 17:21
Aktuality 22
Byl blízko jedné z nejcennějších výher ve své kariéře, Ivo Minář si ji ale v Bastadu nechal proklouznout mezi prsty a s turnajem se rozloučil. Českého tenistu dnes dělil jediný míč od vítězství nad desátým hráčem světa Nicolasem Almagrem, který nakonec po téměř dvou hodinách zvítězil 1-6 7-6 a 6-4.
Profily hráčů
Ivo Minář

Když Nicolas Almagro odstartoval zápas s Ivo Minářem čistou hrou při svém servisu, zdálo se, že se chystá potvrdil roli jasného favorita dnešního utkání. K překvapení diváků byl ale první game jediný, který Španěl v úvodním setu vyhrál. Český tenista svého soupeře napodobil, když při svém podání neztratil ani bod, a v dramatické následující hře Almagrovi poprvé sebral servis.

Druhý nasazený hráč turnaje se nevzdal, hned v příštím gamu se dostal ke třem brejkbolům, Minář ale všechny odvrátil, získal další čtyři gamy v řadě a set tak vyhrál 6-1.

Po prohrané sadě si Almagro nechal ošetřit pravé rameno, které mu v úvodní sadě dělalo problémy, a do dalšího dějství vstoupil o poznání lépe. Na rychlý Španělův brejk ale Ivo Minář rychle zareagoval, a to byl na dlouho poslední dramatický moment setu, ve kterém už si oba hráči svá podání bezpečně hlídali. Další napínavé chvilky viděli diváci v Bastadu až ve zkrácené hře, v níž Minář dohnal ztrátu minibrejku a za stavu 6:5 se v duelu s turnajovou dvojkou dostal dokonce k mečbolu. Kritické momenty ale český kvalifikant nezvládl a i vinou nepovedených útoků na síti prohrál tie-break 8:10.

Do rozhodujícího setu vstoupil Ivo Minář o poznání klidněji, než jak odehrál koncovku předešlé sady, a s favoritem dál držel krok. To mu však vydrželo jen do stavu 4-5; v desáté hře poprvé po dlouhých desítkách minut nabídl Almagrovi dva brejkboly, které byly zároveň mečboly. První z nich český hráč odvrátil, při dalším ale poslal forhend do sítě a z turnaje vypadl.

Bastad tak neuvidí české semifinále, které by v případě dnešního postupu a vítězství nad úspěšnějším z dvojice Gimeno-Giannessi mohl Minář sehrát s Janem Hájkem. Toho ještě zítra čeká ve čtvrtfinále Estonec Zopp.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (2-Šp.) - Minář (ČR) 1:6, 7:6 (10:8), 6:4, Ramos (3-Šp.) - Koroljov (Kaz.) 6:3, 6:3, Dimitrov (6-Bulh.) - Gil (Portug.) 6:3, 6:4.n

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Matti
Ja jsem si ji šetřil. Mám ji dodnes. Po ní nastoupila headka a pak už babolat. :-)
Reagovat
Matti
Neumím zmáčknout tlačítko - reagovat.
Reagovat
tito
Jsem ryzí amatér. Nikdy jsem tenis hrát neuměl a pravděpodobně tomu již jinak ani nebude. Ale budu se snažit i nadále.:-) Každopádně- dnes má žena při úklidu harampádí našla starou raketu- Artis Cobru!. Okamžitě se vyrojila spousta vzpomínek. Pamatujete ještě někdo na ní? Měl jsem ještě Artis Twin! Stále nic? A co Stomil? Zarámovaný Slazenger? S čím jste začínali vy? (Anketa spíše pro pamětníky)
Reagovat
Matti
Ahoj, s Artiskou jsem taky hrával dokonce tak dlouho, až jsem ji měl trochu pokroucenou. A Stomil, ta byla pokud se nepletu, jedna z prvních tzv. duralových raket. Kamarád ji měl a mě dalo velkou práci ji s pomocí rodičů sehnat.:-)
Reagovat
tito
přesně- duralová, nezničitelná. Pamatuji si, jak kamarád po prohraném pětisetovém zápase s ní mlátil bez efektu o antuku, pletivo a podařilo se mu jí až ohnout, když jí strčil do otvoru v kontejneru....
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak pred 20rokmi som objavil na povale u starych rodicov staru drevenú raketu,s ktorou som odohral svojemprvé tenisové výmeny..nespomeniem si na značku,ale vyzerala ako múzijný artefakt este z casov Roda Lavera..Vzápatí som ako dieťa dostal novú,no stále drevenú raketu,opat si nespomeniem na značku..Zaujimavostou je,ze z tejto doby mi ostal zvyk,ze ak loptu trafím rámom rakety,tak je to proste "drevo" :))..Na základne skole som mal prvú Wilsonku, neskor Head, Babolat a nedávno som si kúpil krásnu PRINCEznú,hoci som povodne chcel novú Babolatku..Tolko moja historia,inak historia vzdy amaterskeho hraca ;)
Reagovat
smazaný uživatel
co jen jsi to tu vytahl? :-)) Doba duralova, tsss, jsem z mladsi doby drevene, ale Artisku jsem nikdy nemela.. co takhle Dunlop Maxply.. Slazenger, Spalding, Donnay.. ;-)... Boze! :-)))
Reagovat
tito
měl kamarád, který hrál tenis. Nosil ji v tom rovnacím rámu a já mu ji záviděl. Pokud si dobře pamatuji, byly lepené z několika vrstev a musely stát v předlistopadovém režimu ranec. Tipuji tak 2 průměrné platy. Možná víc?
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu, to lepeni a laminovani bylo ve sve dobe na vysoke urovni a fakt ne zadara. Je mi to zinantni, ale nekupovala jsem si rakety, mela jsem vsechno vybaveni klubovy.. Pozdeji jsem si ze staromilstvi, a aby mi neco zustalo, poridila rakety Donnay Borg Pro .. s Borgovym podpisem, mam je podnes a do plamenu pujdou az se mnou... :-)) Stala 950,- Kcs jedna a byly to dost penize.. :-)
Reagovat
tito
Jinak nás čeká zajímavé SF, co? Pro mne bez ambivalentních pocitů :-). Dnes chlapec hrál parádně, škoda té skreče ale jinak chytrost, zlatá ruka, skvělý druhý servis.
Reagovat
smazaný uživatel
divala jsem se, samozrejme a jsem spokojena. Bez ohledu na ty indispozice Beckera byl nas kluk ve vsech parametrech lepsi, jsem prekvapena, uz udelal velky kus prace, fakt. Zmenil (zvysil) u servisu nadhoz a jeste to nekdy strhne, ale nevadi... Z problemu za stavu 5:4 pri svem servu se dostal mazacky, sice jim tam vysekl rizek do pazitu, vztekloun, ale parada.. :-)) Jak to zvladnu dal ja, uvidime!
Reagovat
smazaný uživatel
vysvetlite mi ako mohol mat mecbol
Reagovat
tommr
jeho výhra nad Almagrem na antuce by byla srovnatelná s výhrou Rosola nad Nadalem ve Wimbledonu. Velká škoda, že se mu to nepovedlo i když byl tak blízko - v TB druhýho setu měl mečbol při vlastním podání ...
S vystoupením v Bastadu ale může bejt Minář i tak spokojenej. I s kvalifikací získal v Bastadu celkem 32 bodů do žebříčku a vrátí se do druhý stovky ... :)
Reagovat
darek.vrana
No tak myslím, že výhra nad Almagrem na nějakém pouťáku by se s výhrou Rosola nad Nadalem ve Wimbledonu nedala srovnat ani zdaleka, ale i tak je to velká škoda. Koncovku jsem viděl, při mečbolu to bylo o centimetry...
V Newportu výjeb dne Raonic - kdo si myslel, že tráva bude Raoničův povrch, tak se asi dost mýlil, protože jeho koordinace při těch rychlých odskocích je zoufalá, vypadá na trávě vysloveně nešikovně. Kromě podání absolutně nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Minar hral rozhodne dobre, ale nechybely jen ty centimetry pri MB, vzdycky jakoby jeste kousek, jeste krucek...kazdopadne skoda. Almagro ale nebyl v pohode, nemastny neslany, co jsem videla, chytal se za ruku, kroutil, mel i konzultaci s lekarem, nemam ho rada, ale byla by to pro neho hodne nestastna prohra.
Na celkem bezradneho Raonice v Newportu jsem taky studijne mrkla, myslela jsem, ze bude hrat s Ryanem. Ten zvladl zapas s Levinem s prehledem, ale ted abych se snad bala Beckera... :-)
Reagovat
tito
Neboj. Já vím že... ale stejně...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Salomoune, zachovejme klid a viru - a ty tecky jsou pro pochyby.. :-)
Reagovat
tito
Ne! Nic - hezky pěkně do SF proti Johnovi!
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, ja se s tim nak popasuju.. se cti.. :-)))
Reagovat
nouma
Moc velká škoda že to neskončilo už v druhém setu. Ale jinak pěkný tenis
Reagovat
hranol
No mel ho na lopate....ale....Almagro nebyl viditelne fit....ani toho Minar nevyuzil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist