Minář nepřekvapil, prohrál s Ferrerem

13. 5. 2008, 16:35
Aktuality 1
Pátý hráč světa David Ferrer byl nad síly Iva Mináře, který v Hamburku usiloval o postup do třetího kola. Český tenista ani ve druhém vzájemném utkání neuhrál proti Španělovi set, prohrál 3-6 3-6.
Ivo Minář

První set dnes rozhodl jediný brejk, který si připsal favorizovaný Ferrer. Španělský tenista sám na podání nezaváhal a úvodní sadu získal poměrem 6-3. Druhý set už se zdál za stavu 5-2 pro Ferrera rozhodnutý. Ivo Minář ještě vykřesal jiskřičku naděje, když svému soupeři podruhé v zápase prolomil podání. Pátý hráč světa to ale vzápětí Minářovi oplatil a zvítězil 6-3 6-3.

Vedle Ferrera se dnes dařilo i dalším nasazeným hráčům. Jeho krajan Carlos Moya byl sice v souboji s Francouzem Benneteauem blízko vyřazení, jeho soupeř ve třetím setu podával na vítězství v zápase. Španělský veterán si ale vynutil tie-break; první čtyři mečboly ještě promarnil, ten pátý už si ale nenechal ujít a vyhrál 3-6 6-4 7-6(7).

Čtvrtý nasazený Nikolaj Davyděnko měl cestu do třetího kola mnohem jednodušší. Chorvat Ivan Ljubičič mu byl soupeřem jen v prvním setu, druhou sadu vyhrál ruský tenista hladce 6-1.

Své zápasy dnes v Hamburku nedohráli dva tenisté, kteří si účast v hlavní soutěži vybojovali v kvalifikaci: lucky loser Kristof Vliegen vzdal utkání s Argentincem Acasusem ještě v prvním setu, Peruánec Horna skrečoval duel s Italem Staracem za stavu 3-6 2-4.

Výsledky - Hamburk:
1. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Minář (ČR) 6:3, 6:3, Soderling (Švéd.) - Andrejev (Rus.) 4:6, 6:3, 6:3, Tipsarevič (Srb.) - Beck (Něm.) 3:6, 6:3, 6:1, Acasuso (Arg.) - Vliegen (Bel.) 5:2 skreč, Starace (It.) - Horna (Peru) 6:3, 4:2 skreč, Moya (Šp.) - Benneteau (Fr.) 3:6, 6:4, 7:6(7).

2. kolo:
Davyděnko (4-Rus.) - Ljubičič (Chor.) 6:4, 6:1, Verdasco (Šp.) - Llodra (Fr.) 6:2, 6:0.

Čtyřhra:
Blake/Fish (USA) - Bhúpathí/Knowles (Ind./Bah.) 6:2, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist