Minář po třech letech vyhrál na velkém turnaji, čeká ho Almagro

10. 7. 2012, 17:15
Aktuality 6
Český tenista Ivo Minář si po více než třech letech připsal vítězství na okruhu ATP. Úspěšný kvalifikant dnes v Bastadu porazil Španěla Bautistu-Aguta 7-5 7-6 a vyzve druhého nasazeného hráče turnaje a světovou desítku Nicoláse Almagra.
Ivo Minář

Pro Iva Mináře znamenal dnešní duel s Robertem Bautistou-Agutem ze Španělska "obnovenou premiéru" na okruhu ATP po bezmála třech letech. V roce 2009 byl totiž aktuálně 216. hráč světa potrestán za doping a po vypršení trestu hrál převážně na challengerech.

V Bastadu se Minář letos už popáté zkoušel probít do hlavní soutěže většího turnaje, což mu tentokrát vyšlo. A v prvním kole se nezastavil. V nervózním úvodu zápasu si oba hráči dvakrát vzájemně sebrali podání, ale zatímco český hráč už servis po zbytek setu neztratil, Bautista-Agut si za stavu 5-5 vybral další slabší chvilku a sadu tak prohrál 5-7.

Když Minářův soupeř sebral českému hráči v následujícím setu podání a ujal se vedení 5-2, zdálo se, že se jejich třetí vzájemný souboj rozhodne poprvé ve třech setech. Ivo Minář byl ale proti: Španělův náskok smazal, vynutil si tie-break a v něm se dostal ke čtyřem mečbolům. První dva ještě český tenista promarnil, další drama už ale nepřipustil a po 102 minutách utkání ukončil.

O postup do třetího kola se Minář utká s jedním z největších favoritů turnaje Nicolasem Almagrem, který z Bastadu v roce 2010 odjížděl jako vítěz.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Minář (ČR) - Bautista-Agut (Šp.) 7:5, 7:6 (7:4), Gimeno-Traver (Šp.) - Kukuškin (5-Kaz.) 6:4, 3:6, Volandri (7-It.) - Ryderstedt (Švéd.) 6:4, 6:2, Souza (Braz.) - Zeballos (Arg.) 6:4, 6:2, Gil (Portug.) - Ilhan (Tur.) 6:4, 1:6, 6:3, Giannessi (It.) - Berrer (Něm.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), 6:3, Koroljov (Kaz.) - Alves (Braz.) 6:0, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
ale i tak může bejt s účastí v Bastadu navýsost spokojenej. Za kvalifikaci a výhru v prvním kole získá celkem 32 bodů a vrátí se zpátky do druhý stovky ... :)
Dneska by měl v Bastadu hrát o postup do druhýho kola i Honza Hájek. Proti Nieminenovi to ale bude mít hodně těžký. Pokud vyhraje tak obhají lonský semifinále ze Sopot a zůstane na dosah první stovky. Pokud prohraje tak ztratí 25 bodů a první stovka se mu zase o kousíček vzdálí ... :)
Reagovat
Fandina
... hm to by mě tedy nenapadlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
osobne jsem dneska zvedava na Dimitrova, preju Tommymu R. ;-) (jeste jeden zapas,) ale predevsim doufam, ze David upracuje trofej, s Almagrem to mit snadne nebude.
Tak, uz mam uvod a ted to nejdulezitejsi.. :-) Nic tady z Newportu, John vcera klasika, servis + TB, drzel i vymeny, ale zahravat tolik kratkych micu... spolehat na vysoky odskok na trave..? Nevidela jsem ze zapasu moc, no, vykon jiste poroste. Jinak mu ty balony Mahut bude dneska zametat nebo z nich chodit dopredu, brr.
Tito: nas kluk!! :-) Jsem zvedava na generacni konfrontaci stylu s Raonicem.. Verim bykum! :-)
Reagovat
tito
No mají to 1:1, navíc Ryan byl ten, kdo zastavil Milosovo spanilou jízdu na betonech v IW v r. 2011. Na trávě bude ve výhodě ale nejdříve musí dát Levina. Tak pěkně krůček po krůčku. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, jsem proste zbrkloun.. :-)) Hlavne, ze krucky naseho chlapce jsou cim dal jistejsi. Na jejich travu jsem zvedava moc. Jinak Newport si me ziskal prostredim, atmosferou.. uz loni jsem se o nej zajimala, sledovala videa z klubovny, doprovodne akce... mne se tam libeji i ty lajny. :-))
Reagovat
tito
Hned bych se tam nastěhoval. :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist