Minář s Vaňkem jedou domů

11. 8. 2008, 07:32
Aktuality 1
OH PEKING MUŽI - Druhý den tenistů na olympiádě pro české barvy nezačal dobře. Jiří Vaněk a Ivo Minář se dnes rozloučili s olympijským turnajem po porážkách už v prvním kole. Vaněk podlehl ve dvou setech favorizovanému Rusovi Michailu Južnému, Minář prohrál v třísetové bitvě s Belgičanem Olivierem Rochusem.
Ivo Minář

Třicetiletý Jiří Vaněk třináctému nasazenému Michailu Južnému podlehl 4-6 1-6. Klíčovým momentem zápasu byla z jeho pohledu koncovka prvního setu. Český tenista dokázal ze stavu 1-4 vyrovnat na 4-4, ale poté prohrál další dva gamy i celý set. "On se pak trochu uklidnil, což bylo vidět hned od začátku druhého setu, a prostě mě přehrál," řekl Vaněk novinářům.

Třináctý nasazený Rus poté navíc odhalil, že uspěje hrou do bekhendu soupeře, a zaměřil se na to. "Změnil taktiku a snažil se hrát čopované údery, což mi dělalo problémy. Snažil jsem se proto hrát trochu riskantněji, ale chodilo mi to do sítě," uvedl Vaněk, jenž se na olympiádu dostal jako náhradník.

Čtyřiadvacetiletý Ivo Minář sehrál s nejmenším tenistou na okruhu ATP Olivierem Rochusem třísetový souboj, na jehož konci se z vítězství 6-3 3-6 6-3 radoval 167 cm vysoký Belgičan. Ten se ve druhém kole utká s vítězem duelu Ferrer - Tipsarevič.

Český tenista se s Rochusem letos utkal už potřetí, ale až dnes na soupeře nestačil. V předchozích zápasech na hardu v Miami i na antuce v Kitzbühelu uspěl rodák z Prahy.

OH PEKING (muži) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (13-Rus.) - Vaněk (ČR) 6:4, 6:1, O. Rochus (Belg.) - I. Minář (ČR) 6:3, 3:6, 6:3.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ivo - škoda, ten druhej - no comment
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist