Minář v Helsinkách nestačil na Kamkeho. Favorité 1. kolo zvládli

19. 11. 2008, 20:06
Aktuality 0
CHALLENGER HELSINKI - Český tenista Ivo Minář na challengeru v Helsinkách dohrál, když v boji o čtvrtfinále hladce podlehl Němci Kamkemu. Vstup do turnaje zvládli dva nejvýše nasazení tenisté: Tursunov i domácí Nieminen.
Ivo Minář

Čtyřiadvacetiletý Ivo Minář hrál za poslední měsíc dvakrát v challengerovém finále, v korejském Busanu dokonce triumfoval. V Helsinkách však skončil už ve druhém kole na raketě Tobiase Kamkeho z Německa. Minář prohrál ve svou setech, v nichž uhrál dohromady pouhé čtyři gamy.

Kamke by se v pátek mohl utkat s nejvýše nasazeným Dmitrijem Tursunovem. Ruský tenista si dnes v duelu prvního kola poradil se Simonem Greulem a o postup mezi nejlepších osm hráčů turnaje si zahraje s Dorschem - rovněž Němcem.

Výhrou do domácího podniku vstoupil také druhý nasazený Jarkko Nieminen. Vítěz helsinského challengeru z roku 2002 porazil Dominika Mefferta 6-3 7-5 a o čtvrtfinále bude usilovat v zápase proti Rakušanu Koubkovi, se kterým sice poslední vzájemný souboj prohrál, ale bilanci s ním má kladnou.

Už do čtvrtfinále se dostal třetí nasazený Igor Kunicyn. Přemožitel Slováka Hrbatého dnes ve třech setech udolal Bjorna Phaua a v pátek může být soupeřem Jana Hernycha. Toho ovšem nejprve čeká duel druhého kola s Italem Mannarinem.

Kromě nasazeného Mináře bylo druhé kolo nad síly také turnajové čtyřce Dudimu Selovi z Izraele. Finalista turnaje ATP v Pekingu podlehl Karolu Beckovi ze Slovenska 4-6 3-6.

CHALLENGER HELSINKI (Finsko, hala, 106.500 Eur) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Tursunov (1-Rus.) - Greul (Něm.) 7-6 6-4
Nieminen (2-Fin.) - Meffert (Něm.) 6-3 7-5
Mannarino (It.) - Labadze (Gruzie) 6-7 6-3 6-2
Kubot (Pol.) - Oswald (Rak.) 2-6 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Kamke (Něm.) - I. Minář (6-ČR) 6-2 6-2
Kunicyn (3-Rus.) - Phau (Něm.) 6-3 2-6 6-4
K. Beck (SR) - Sela (4-Izr.) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist