Minář v Johannesburgu dohrál, nestačil na Vliegena

5. 2. 2009, 21:48
Aktuality 0
Ivo Minář dohrál na turnaji v Johannesburgu ve 2. kole. Nad jeho síly byl Belgičan Vliegen, kterému za 54 minut podlehl 4-6 1-6. Dařilo se i dalším nasazeným hráčům včetně turnajové jedničky Tsongy.
Ivo Minář

Český tenista Ivo Minář si na turnaji v Johannesburgu čtvrtfinále nezahraje. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy dnes ve druhém kole podlehl sedmému nasazenému Kristofu Vliegenovi z Belgie za rovnou hodinu 4-6 1-6.

Třiadevadesátý hráč světového žebříčku Minář dopadl v Jihoafrické republice stejně jako na svém prvním letošním turnaji v indickém Čennaí, kde také vypadl ve druhém kole. Na Australian Open se loučil po prvním zápase.

Do druhého kola neprošel jen jediný z nasazených hráčů a v boji o čtvrtfinále dnes uspěli všichni čtyři, co se na kurtech představili. Turnajová čtyřka Guillermo Garcia-Lopez dokázala v souboji s Argentincem Mayerem lépe využívat brejkboly: zatímco Mayer proměnil jediný ze sedmi, Španěl využil všechny tři a za hodinu a tři čtvrtě zvítězil 6-4 7-5.

Překvapení nepřipustil nejvýše nasazený Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který v duelu s Denisem Istominem z Uzbekistánu nečelil žádnému brejkbolu a vyhrál 6-4 6-1.

Ve dvou setech zvládl svůj zápas i pátý nasazený Jeremy Chardy z Francie, který na postup přes Švýcara Chuidinellliho potřeboval jen 74 minut.

Radost domácím fanouškům dnes zkazil Portugalec Frederico Gil. Ten v souboji s Jihoafričanem Rikem de Voestem sice ztratil vedení v prvním setu a po sérii sedmi prohraných gamů rychle prohrával v tom druhém 0-3, utkání ale dokázal otočit a po téměř dvouapůlhodinovém boji zvítězil 4-6 7-5 6-4.

- ATP 250 JOHANNESBURG (Jihoafrická republika, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Vliegen (7-Belg.) - I. Minář (ČR) 6-4 6-1
Tsonga (1-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-1 6-4
García-Lopez (4-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-4 7-5
Chardy (5-Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 6-4
Gil (Portug.) - De Voest (JAR) 4-6 7-5 6-4
De Chaunac (Fr.) - Van der Merwe (JAR) 6-7(3) 7-5 7-6(5)

Čtyřhra - 1. kolo:
Levinský/Scherrer (ČR/Švýc.) - Baghdatis, Chardy (Kypr/Fr.) 6-3 6-2 Dvouhra - 2. kolo:

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Robredo (3-Šp.) - Dabul (Arg.) 6-3 7-6
Decoud (Arg.) - Calleri (Arg.) 7-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist