Minář v Johannesburgu vyřadil domácího Andersona

3. 2. 2009, 22:29
Aktuality 0
ATP JOHANNESBURG / VIŇA DEL MAR - Český tenista Ivo Minář postoupil na turnaji v Johannesburgu do druhého kola. V úvodním utkání porazil domácího Kevina Andersona. Naopak se nedařilo Jiřímu Vaňkovi, který ve svém úvodním zápase sezony nestačil na Francouze Chardyho.
Ivo Minář

Ivo Minář se po neúspěchu na Australian Open vydal do Jihoafrické republiky, kde dnes v prvním kole turnaje v Johannesburgu porazil domácího Kevina Andresona. S překvapivým finalistou loňského podniku v Las Vegas si poradil po setech 7-6 6-4 a jeho dalším soupeřem bude sedmý nasazený Kristof Vliegen z Belgie.

Naopak se nedařilo Jiřímu Vaňkovi, který ve svém prvním letošním duelu na okruhu ATP podlehl pátému nasazenému Jeremymu Chardymu. S francouzským tenistou prohrál první set 0-6, ve druhém sice vedl 2-0 a podával, ale nakonec sadu ztratil poměrem 4-6.

Vstup do turnaje zvládli oba největší favorité. Nejvýše nasazený Jo-Wilfried Tsonga vyřadil po setech 6-4 6-1 Brazilce Alvese a turnajová dvojka David Ferrer ze Španělska ztratil pouhé dva gamy s Dudim Selou.

Argentinci ve Viňa Del Mar postupují
Hned tři argentinští tenisté dnes postoupili do druhého kola antukového turnaje ve Viňa Del Mar. Zatímco z duelu dvou krajanů Dabula s Junqueirou vyšel vítězně prvně jmenovaný, Maximo Gonzalez vyřadil Srba Pašanského a Sebastian Decoud si poradil s Fabiem Fogninim z Itálie.

- ATP 250 JOHANNESBURG (Jihoafrická republika, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
I. Minář (ČR) - Anderson (JAR) 7-6(4) 6-4
Chardy (5-Fr.) - Vaněk (ČR) 6-0 6-4
Tsonga (1-Fr.) - Alves (Braz.) 6-4 6-1
Ferrer (2-Šp.) - Sela (Izr.) 6-2 6-0
Vliegen (7-Belg.) - Hutchins (Brit.) 7-6(3) 6-4
Chiudinelli (Švýc.) - Cipolla (It.) 7-5 1-6 6-4
Gil (Portug.) - Köllerer (Rak.) 6-4 6-0

- ATP 250 VIŇA DEL MAR (Chile, antuka, 496.750 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
M. Gonzalez (Arg.) - Pašanski (Srb.) 6-3 6-2
Dabul - (Arg.) - Junquiera (Arg.) 6-2 6-7 6-1
Cuevas (Uru.) - N. Lapentti (Ekv.) 6-3 3-6 7-5
Decoud (Arg.) - Fognini (It.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist