Mirnyj s Nestorem vyřadili bratry Bryanovy. Ve finále je čekají Poláci

27. 11. 2011, 12:30
Aktuality 0
Překvapivé složení má finále deblistů na Turnaji mistrů. O to, že Američané Mike a Bob Bryanovi ke svým dvěma letošním grandslamovým triumfům další velký úspěch nepřidají, se postaral bělorusko-kanadský pár Mirnyj/Nestor. Ten se o titul utká s přemožiteli Indů Bhúpathího a Paese, Poláky Fyrstenbergem a Matkowskim.
Mirnyj s Nestorem vyřadili bratry Bryanovy

Daniel Nestor, který ještě loni nastupoval vedle Nenada Zimonjiče, si první velký úspěch po boku nového deblového partnera Maxe Mirného připsal na letošním French Open, kde bělorusko-kanadská dvojice vybojovala grandslamový titul. Úspěšný rok může nově sestavený pár završit titulem na Turnaji mistrů, na němž ani ve svém čtvrtém utkání nenašel přemožitele.

V semifinále proti Mirnému s Nestorem tentokrát stáli nejlepší deblisté světa Bob a Mike Bryanovi. Ti už v základní skupině neuhráli ani set proti dvojici Bhúpathí/Paes a stejně dopadli i v sobotu, kdy si nedokázali vypracovat jediný brejkbol. Světové jedničky ještě za stavu 4-5 odvrátily setbol, v závěru dramatické zkrácené hry pak ale Daniel Nestor poslal vynikající return pod nohy servírujícího Američana, což znamenalo třetí prohraný set pro sourozence Bryanovy v řadě.

O tom, že ani čtvrtou sadu Bob a Mike Bryanovi nevyhrají, se rozhodlo hned v následující hře. V ní Nestor s Mirným konečně sebrali soupeřům servis, dál si spolehlivě drželi vlastní podání a po 78 minutách Kanaďan Nestor zápas ukončil esem, což potvrdilo i "Jestřábí oko".

"Je to dlouhá sezona a není jednoduché hrát pořád na nejvyšší úrovni," řekl po utkání 39letý Nestor, který na Turnaji mistrů uspěl už v roce 2007 po boku Marka Knowlese a v letech 2008 a 2010 vedle Nenada Zimonjiče. "Hráli jsme skvěle, moc dobře jsme podávali. Cítíme se dobře, na podzim hrajeme nejlepší tenis za celý rok. Je to perfektní načasování," dodal Kanaďan.

Mezi párem Mirnyj/Nestor a čtvrtým titulem v sezoně - vedle French Open uspěli i v Memphisu a Šanghaji -  stojí už jen polská dvojice Fyrstenberg/Matkowski. Papírově největší outsideři soutěže sice v duelu s Mirnému a Nestorem prohráli v základní skupině ve dvou setech, to však bylo jejich jediné zaváhání v Londýně. Svou formu potvrdili Poláci i včera proti indickému páru Bhúpathí/Paes, který vyřadili v super tie-breaku.

Také ve druhém včerejším semifinále deblistů diváci dlouho neviděli žádnou brejkovou příležitost a zdálo se, že úvodní set směřuje do zkrácené hry. V desáté hře si ale Fyrstenberg s Matkowskim konečně vypracovali první dva brejkboly, které byly zároveň setboly, ten druhý proměnili a vykročili za postupem do finále.

"Indický expres" zpomalil ještě víc poté, co Poláci znovu sebrali soupeřům podání a ujali se v následující sadě vedení 2-0, potom však přišly chvíle Bhúpathího a Paese. Ti využili toho, že Fyrstenbergovi s Matkowskim klesla úspěšnost prvního podání pod 40 procent, a díky dvěma brejkům se dostali do vedení. O to sice ještě přišli, ale další prolomený servis za stavu 4-4 jim dal znovu náskok, který už Indové nepustili a poslali tak utkání do super tie-breaku.

V něm Bhúpathí s Paesem neudrželi rychlý minibrejk a od stavu 5-5 prohráli čtyři výměny v řadě. První mečbol ještě Indové při vlastním podání odvrátili, další už ale Fyrstenberg s Matkowskim využili a za 99 minut zvítězili 6-4 4-6 a 10-6.

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 5,93 milionu eur):
Čtyřhra - semifinále:
Mirnyj/Nestor (3-Běl./Kan.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 7:6 (8:6), 6:4, Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Bhúpathí/Paes (4-Ind.) 6:4, 4:6, 10:6.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist