Mix v Paříži ovládli Grönefeldová s Rojerem

5. 6. 2014, 14:31
Aktuality 1
Letošní ročník French Open má své první vítěze. Debloví specialisté Anna-Lena Grönefeldová z Německa a Nizozemec Jean-Julien Rojer uspěli v soutěži smíšených dvojic poté, co v dnešním finále porazili 4-6 6-2 a 10-7 pár Görgesová/Zimonjič.
Anna-Lena Grönefeldová

Němka Anna-Lena Grönefeldová vybojovala svůj druhý grandslamový titul den po 29. narozeninách. Vítězka Wimbledonu z roku 2009 - tehdy uspěla po boku Marka Knowlese - musela spolu s Jeanem-Julienem Rojerem už dvakrát v Paříži otáčet zápas, a potřetí jim to vyšlo i ve finále, v němž porazili další Němku Julii Görgesovou s Nenadem Zimonjičem 4-6 6-2 a 10-7.

"Rozhodli jsme se na poslední chvíli hrát spolu, ale klaplo to náramně," radovala se vítězka, která si s Rojerem rozdělí s prémii 110.000 eur.

Pro Rojera je grandslamový titul prvním v jeho kariéře. Zkušený deblista došel na turnaji velké čtyřky nejdál do semifinále.

Výsledky - French Open - smíšená čtyřhra:
Finále:
Grönefeldová/Rojer (Něm./Niz.) - Görgesová/Zimonjič (8-Něm./Srb.) 4:6, 6:2, 10:7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
V souvislosti s mixem jsem si vzpomněl, že je tomu letos 40 let, kdy v této disciplíně na RG uspěl pár Iván Molina/Martina Navrátilová. Pro Navrátilovou to byl její první z fantastických 59 GS titulů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist