Mladenovicová vystřídá Siniakovou v čele deblového žebříčku. Jedničkou bude poprvé

8. 6. 2019, 12:06
Aktuality 5
Kristina Mladenovicová se v pondělním vydání žebříčku WTA stane poprvé v kariéře novou světovou jedničkou ve čtyřhře. Francouzská tenistka z čela pořadí po 33 týdnech sesadí Kateřinu Siniakovou, před českou hráčku se dostane i její partnerka Tímea Babosová, s níž včera na Roland Garros postoupila do finále.
Kristina Mladenovicová (©j48tennis.net)

Šestadvacetiletá Mladenovicová s Maďarkou Babosovou v semifinále vyřadily Elise Mertensovou a Arynu Sabalenkovou a v žebříčku vystoupají na vrchol bez ohledu na výsledek finále. Světovou jedničkou se mohla po brzkém konci obhájkyň titulu Siniakové s Barborou Krejčíkovou stát i Belgičanka Mertensová, musela by ale získat titul.

Po vyřazení Siniakové měla šanci dostat se do čela deblového žebříčku také Barbora Strýcová, která ale se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu vypadla na pařížské antuce ve třetím kole.

Mladenovicová, která teprve pár týdnů pracuje po trenérem Saschou Bajinem, čtyřhru na Roland Garros vyhrála už v roce 2016, tehdy ve dvojici s krajankou Caroline Garciaovou. Letos se dala dohromady s Babosovou, která už deblový žebříček v minulé sezoně celkem 13 týdnů vedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Tak trochu se divím, že ještě jedničkou nebyla. S Babos hrála dávno tomu, pak s Garcií a vloni zase z Babos, celý rok a vyhrály AO. V článku se nakonec píše, že se spolu daly dohoromady letos, zřejmě to bylo myšleno na FO.
Reagovat
Fandina
s Babos
Reagovat
tommr
zklamáním bylo jak to, že Krejčíková/Siniaková neobhájily titul tak to, že toho nedokázala využít Bára Strýcová ...
Návrat na trůn je navíc pro Katku v dohledný době vyloučenej, protože ve Wimbledonu obhajuje spolu s Bárou Krejčíkovou lonskej titul a může tam tudíž jen dál ztratit ...
Reagovat
George_Renel
Ať se radši věnuje singlové kariéře. Po té co vypadla z deblu hrála daleko lépe.
Reagovat
tommr
v singlu si ale tolik jako v deblu nevydělá. Prosadit se proti nejlepším singlistkám na velkejch turnajích je s její hrou téměř nemožný ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist