Mladík De Minaur v rodném Sydney vyhrál semifinále i finále a slaví premiérový titul

12. 1. 2019, 12:16
Aktuality 13
ATP SYDNEY - Alex De Minaur na turnaji v rodné Sydney slaví premiérový triumf na okruhu ATP. Devatenáctiletý Australan dnes nejprve zvládl semifinále proti bývalému šampionovi Francouzi Simonovi a večer pak úspěšně složil finálový reparát za loňský neúspěch, když si poradil znovu ve dvou setech s Italem Andresem Seppim.
Alex De Minaur

Alex De Minaur dnes nejprve v poledne nastoupil k semifinálovému zápasu, který se včera nestihl odehrát kvůli dešti. Francouzského šampiona z roku 2011 Gillesa Simona přehrál bez ztráty podání hladce 6-3 6-2, když soupeře přestřílel na vítězné údery 29-9, a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. 

Loni právě v Sydney ani pak v létě ve Washingtonu na titul nedosáhl, třetí finále ale už vyhrál. V osm večer se utkal s o patnáct let starším Italem Andreasem Seppim a po více než dvou hodinách boje ho zdolal 7-5 7-6, když v obou setech smazal manko brejku.

"Získat první titul a ještě ve městě, kde jsem se narodil, je neskutečně úžasný pocit a moc to pro mě znamená. Celý týden jsem hrál dobrý tenis a získal jsem spoustu sebevědomí," radoval se De Minaur, který převzal trofej pro šampiona z rukou australské legendy Kena Rosewalla.

De Minaur v pěti zápasech neztratil ani set, nenarazil však na žádného papírově silnějšího soupeře. Už v pondělí ho čeká vstup do Australian Open, kde bude velkým favoritem proti Portugalci Pedru Sousovi.

"To že jsem tady vyhrál turnaj neznamená, že nemůže na dalším turnaji vypadnout v prvním kole. Musím se soustředit na svou hru. Nic nedostanu zadarmo," dodal finalista loňského Next Gen ATP Finals v Miláně.


De Minaur se v Sydney stal nejmladším vítězem turnaje od roku 2001, kdy triumfoval tehdy rovněž devatenáctiletý Australan Lleyton Hewitt.

"Gratuluju Alexovi k prvnímu titulu. Je to výjimečný pocit dokázat to před svým domácím publikem. Takže dobrá práce," gratuloval Seppi svému přemožiteli.

Čtyřiatřicetiletý Ital si dnes zahrál ve finále poprvé od června 2015 a celkově podeváté v kariéře. Více než šestileté čekání na čtvrtý titul a první z tvrdého povrchu pod širým nebem ale neukončil. Dosud  triumfoval na trávě v Eastbourne 2011, na antuce v Bělehradu 2012 a v hale v Moskvě 2012.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 589.680 dolarů
sobotní výsledky (12. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
De Minaur (5-Austr.) - Simon (4-Fr.) 6-3 6-2
• Dvouhra - finále •
De Minaur (5-Austr.) - Seppi (8-It.) 7-5 7-6(5)
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
nevíte někdo, jak to vypadá s Šášou. Před týdnem měl problém s nohou, tak nevím, jestli bude vůbec na AO hrát?
Reagovat
EllNino
pust si předturnajový rozhovor na youtube, kanál AO
Reagovat
Fandina
Ď. Bude hrát, nemělo by mu to vadit.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Australian_Open#Day_1_(14_January)
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Australian_Open#Day_2_(15_January)

Novak v úterý bude hrát jako čtvrtý v pořadí v RLA.
Reagovat
Kozoroh
Paráda, Alex! Seppi byl nepříjemný soupeř, ačkoliv mu moc nefungoval první servis.

Z ceremoniálu - Alexovi předal trofej Ken Rosewall.
https://twitter.com/i/web/status/1084051883440918528
Reagovat
EllNino
to už i Petře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně nějaká dobrá zpráva. Alex by mohl být můj nový top oblíbenec. První titul v 19 letech. Zápas to byl dobrý. Seppi je stále hodně kvalitní hráč a v Austrálii se mu tradičně daří. V obraně předváděl Alex neskutečné věci, ale rozhodně to nebylo jen odbráněné od něj. Zahrál několik skvělých vítězných úderů a vystřihl i eso z druhého podání. :-) V TB vlastně celou dobu prohrával, ale nakonec to strhl na svojí stranu a může se radovat z domácího titulu.
Reagovat
Kozoroh
Jaká je tvá reakce na to, že Andyho s RBA nedali na AO do RLA, nýbrž do MA? Dle mě krok vedle od pořadatelů, tohle může být Andyho poslední zápas na AO i v kariéře, tento zápas si zasloužil být na centru.
Reagovat
smazaný uživatel
udajne mu bol RLA ponuknuty, ale odmietol
Reagovat
smazaný uživatel
Mám v piči celkem, to nějak moc neřeším.
Reagovat
turista
Třeba se to ještě s ním zlepší a těch zápasů odehraje víc.
Reagovat
EllNino
Alex to uojoval, dvě výhry v jednom dni proti velice nepříjemným soupeřům, skvělej kluk a velkej srdcař a borec! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist