Mónaco je po roce ve finále, o titul ze Gstaadu se utká s Andújarem

26. 7. 2014, 21:31
Aktuality 1
ATP GSTAAD - Juan Mónaco se po dvou týdnech vrátí mezi sto nejlepších tenistů světa. Argentinský tenista propad žebříčkem ATP zastavil ve Gstaadu, kde postoupil po 12 měsících do finále. V něm se v neděli utká se Španělem Andújarem.
Juan Mónaco

Před dvěma lety byl Juan Mónaco světovou desítkou, nyní má ale za sebou 12 nepovedených měsíců. Od loňského Kitzbühelu, kde bude příští týden obhajovat finále, odehrál 18 turnajů a pouze letos v květnu v Düsseldorfu porazil víc jak jednoho soupeře. Zákonitě tak po osmi letech vypadl z Top 100.

Ale jen na jeden týden. Třicetiletý Argentinec se v pondělí do elitní stovky vrátí díky úspěšnému tažení turnajem ve švýcarském Gstaadu, kde postoupil už do finále. Po včerejší výhře nad dvojnásobný šampionem Belluccim si dnes poradil i s loňským finalistou a sedmým nasazeným Nizozemcem Robinem Haasem.

Mónaco sice souboj o finále nezačal nejlépe a prohrával 0-3, pak však získal šest gamů v řadě a ujal se vedení. Argentinci se nepovedl také vstup do druhé sady, manko 0-2 ale rychle smazal. A když za stavů 3-3 a 4-4 zlikvidoval po jednom brejkbolu, vynutil si tie-break a nakonec zvítězil 6-3 7-6.

"Na začátku jsem nehrál dobře a prohrával jsem 0-3. Ale dokázal jsem se do zápasu dostat. Našel jsem rytmus a měl jsem to pod kontrolou. Ve druhém setu jsme byl nervózní, protože tohle bylo moje první semifinále v sezoně, ale na konci jsem se uvolnil a hrál jsem svůj tenis," komentoval Mónaco.

"Jsem rád, že jsem se tu dostal do finále. Jsem šťastný, že jsem zpět v dobré kondici," dodal Argentinec, který loni laboroval se zraněním zad, zápěstí i kotníku.

Mónaco se ve Gstaadu dostal do svého 19. finále, z toho 17. na antuce. Sedm z osmi titulů na okruhu ATP vybojoval právě na oranžové drti.

Druhým finalistou se ve Švýcarských Alpách stal Pablo Andújar. Osmadvacetiletý Španěl si dnes poradil ve třech setech 6-3 6-7 6-1 s krajanem a finalistou z roku 2011 čtvrtým nasazeným Fernandem Verdaskem.

Andújar měl utkání rozehrané na dvousetové vítězství, za stavu 6-3 a 5-3 ale udělal dvě dvojchyby, poprvé přišel o podání a Verdasco se vrátil do hry. Rozhodující dějství se ale znovu vyvíjelo ve prospěch 71. hráče světa Andújara, jenž v dlouhé závěrečné proměnil třetí mečbol.

Andújar se dostal do svého šestého finále, na které čekal přes dva roky, a znovu se mu to povedlo na antuce. Obě své trofeje má z marocké Casablanky, kde triumfoval v letech 2011 a 2012.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 485.760 eur)
sobotní výsledky (26. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Andújar (Šp.) - Verdasco (4-Šp.) 6-3 6-7(2) 6-1
Mónaco (Arg.) - Haase (7-Niz.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist