Monaco ovládl domácí klání Copa Argentina

15. 12. 2008, 14:57
Aktuality 1
EXHIBICE COPA ARGENTINA - Čtyřiadvacetiletý Juan Monaco vyhrál v Buenos Aires exhibiční turnaj Copa Argentina. V konkurenci pěti krajanů včetně Nalbandiana, Španěla Lopeze a Chilana Massua dokráčel do finále, v němž udolal dvakrát 7-6 Gastona Gaudia.
Profily hráčů
Juan Monaco

Exhibiční turnaj se hrál v tenisovém centru Buenos Aires Lawn Tennis Club, kde Argentina hraje většinu domácích daviscupových a fedcupových utkání. Hlavní hvězdou měl být objev této sezonu Juan Martin del Potro, nakonec ho však nahradila současná argentinská dvojka Nalbandian. 

Rroli papírového favorita však David Nalbandian nepotvrdil. Hned ve čtvrtfinále ve třech setech podlehl Chelovi a nedokázal tak navázat na triumfy z let 2005 a 2007. Nespravil si ani chuť po finálové prohře v Davisově poháru.

Finálové výsledky všech ročníků:
2003: Canas - Massu 6-2 6-2
2004: Gaudio - Nalbandian 4-6 6-4 6-2
2005: Nalbandian - Calleri 3-6 6-2 6-3
2006: Canas - Massu 6-2 6-2
2007: Nalbandian - Monaco 6-4 7-5
2008: Monaco - Gaudio 7-6 7-6

Tím, kdo naopak může být s výkony spokojen, je čerstvý třicátník Gaston Gaudio. Vítěz French Open z roku 2004 se už dlouhodobě potýká se zraněními a ztrátou formy. Jediný letošní zápas na okruhu ATP se mu nepovedl a od začátku února o něm prakticky nebylo slyšet. Šanci zahrát si dostal na Copa Argentina díky odhlášení Carlose Moyi a Gaudio se přes Acasusa a Lopeze dostal až do finále.

Celkové vítězství z roku 2004 však nenapodobil. Proti byl krajan Juan Monaco. Ten na rychlém povrchu v Buenos Aires do boje o titul postoupil podruhé během dvou let, když vyřadil dvojnásobného šampiona Caňase a dalšího krajana Chelu.

Narozdíl od loňského ročníku ten šestý letošní vyhrál: Gaudia zdolal dvakrát 7-6 a za vítězství si domů odvezl vůz Peugeot 307 coupé.

Monaco letos dosáhl největších úspěchů na antukových turnajích ve Viňa del Mar a Pörtschachu, kde pokaždé ve finále marně bojoval o titul. Na grandslamech se dostal nejdál na Australian Open do 3. kola, v němž mu stopku vystavil Tomáš Berdych. Čtyřiadvacetiletý Argentinec zakončil letošní sezonu na 46. místě světového žebříčku.

EXHIBICE COPA ARGENTINA (Buenos Aires, hard) - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Monaco (Arg.) - Gaudio (Arg.) 7-6 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mam obrovskou radost z Gaudia,konečně se vzchopil,jen tak dal GATO!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist