Mónaco zastavil Russella, Isner je na antuce poprvé ve finále

15. 4. 2012, 11:42
Aktuality 78
ATP HOUSTON - O titul z turnaje v Houstonu se utkají nasazení Juan Mónaco a John Isner. Argentinec v semifinále zastavil životní turnaj Michaela Russella, Isner bez ztráty podání zdolal Španěla Feliciana Lópeze a poprvé v kariéře postoupil do finále antukového turnaje. Díky tomu se stane aktuálně nejlepším Američanem.
Juan Mónaco

Juan Mónaco svedl souboj o postup do finále s domácím třiatřicetiletým Michaelem Russellem, který hrál v semifinále vůbec poprvé v kariéře. Úspěšný kvalifikant a přemožitel nejvýše nasazeného Fishe se s tím spokojit nechtěl a v sobotu trápil i Juana Mónaka.

Zkušený rodák z Detroitu vyhrál první set, ve třetím vedl 2-0, nakonec se však o další překvapení nepostaral a až 136. hráč světa prohrál 7-5 1-6 4-6.

"Během jednoho týdne jsem tu překonal svá maxima - poprvé jsem postoupil do semifinále a porazil jsem hráče Top 10 (Fishe). Mám pocit, že hraju opravdu dobře. Je to asi poprvé za poslední rok a půl," nebyl Russell příliš zklamaný ze semifinálové porážky.

Russell v minulosti dokázal vyhrát 12 challengerů. Na grandslamech slavil největší úsěch už v roce 2001 na French Open, kde se tehdy dostal z kvalifikace až do osmifinále, ve kterém vedl 2-0 na sety nad světovou jedničkou Gustavem Kuertenem, Brazilec ale utkání otočil a nakonec si připsal již třetí titul z pařížské antuky.

Mónaco po utkání přiznal, že se na začátku antukové sezony cítí v dobré formě. "Mohla by to být nejlepší část mé kariéry. Jisté je, že se moje hra zlepšuje," pochvaluje si argentinský tenista, který je 16. hráčem světa a útočí na své maximum. Tím je 14. místo z roku 2008. "Je to důležité, ale nemyslím na to. Přemýšlím jen o tom, jak zlepšovat svůj tenis. To je důvod, proč pracuju každý den. Když budete hrát dobrý tenis a vyhrávat zápasy, umístění v žebříčku přijde samo," doplnil osmadvacetiletý rodák z Tandilu.

V celkově 13. finále si Mónaco zahraje o 5. titul, znovu na antuce. Letos už vyhrál v chilském Viňa del Mar.

V neděli ho čeká souboj s Johnem Isnerem, když v semifinále zdolal 6-7 7-6 6-3 Španěla Feliciana Lópeze, kterému oplatil vyřazení z letošního Australian Open a poprvé v kariéře postoupil do finále turnaje konaného na antuce. "Ze své hry tu nemám nejlepší pocit, v zápasech jsem měl štěstí, že jsem je vyhrál. V důležitých chvílích mi pomohl servis," přiznal dvoumetrový Isner, který už 44 gamů v řadě neztratil podání.

Rodák ze Severní Karolíny letos vyhrál 20 zápasů a jen 6 prohrál. Připsal si už skalpy Federera či Djokoviče. Díky životní formě se v pondělním vydání žebříčku posune poprvé v kariéře na 9. místo a dostane se před Mardyho Fishe. Stane se tak nejlepším americkým tenistou současnosti.

"Když jsem odcházel z vysoké školy, nikdy by mě to nenapadlo. Ale když jsem se neustále zlepšoval, uvědomil jsem si, že je toho dosáhnout můžu. Jsem teď velmi nadšený z toho, že budu nejvýše postaveným Američanem," řekl hrdina amerického daviscupového týmu, který Isner posunul již do semifinále proti Španělsku.

Šestadvacetiletý Isner bude v jubilejním 10. finále bojovat o čtvrtý titul. S Mónakem oba dosavadní vzájemné zápasy vyhrál, včetně letošního souboje v Indian Wells, na antuce se však střetnou poprvé.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 442.500 dolarů)
sobotní výsledky (14. 04. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Isner (2-USA) - López (3-Šp.) 6-7(5) 7-6(4) 6-3

Čtyřhra - finále:
Blake/Querrey (USA) - Huey/Inglot (Fil./Brit.) 7-6(14) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
tommr
po zisku titulu v Houstonu se posunul už na 14. místo v žebříčku. Isnerovi finále vyneslo 9. místo ... :)
Jsem opravdu zvědavej jak si Monaco povede v Monte Carlu. Byl přilosovanej do nejtěžší čtvrtiny pavouka spolu s Djokovičem a Ferrerem. V současný formě by moh oběma favoritům pořádně zatopit. Otázka ale je jestli mu na to po tom vítězným tažení v Houstonu zbydou síly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak si stojí "naši"? Kdo je ohrožuje? Kdo by měl co nejdřív z turnaje vypadnout?
Reagovat
smazaný uživatel
nebud jedovatej (taky jsem dneska byla), tommr to mysli dobre! Jsou to jen takovy chyby "milujiciho otce".. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme zklamana, ale jen vysledkem a ztratou tempa, agresivity a asi i viry v uplnem zaveru. Drzet se ve vymenach s Argentinou na antuce je slusny vykon, par prohozu me potesilo, nejvic jeden propalovak z BH. Necetla jsem STATISTIKU, ale asi nezvykle DF, a nic moc 1. serv. Vitr byl hnusny. Nevadi, Johne, nase spoluprace nese ovoce! Gratulace Moonakovi.... :-)
Reagovat
Heather_Fedex
proc si zlezla s johnovho ramena? odfoukl te vitr ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nutno ještě dodat...s Argentinou ve velmi dobré formě.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
aaale, sletla jsem sama... musela bych v tom vetru zatinat.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Heather_Fedex
tipsarevic slavi...
Reagovat
gigin
My to ale fakt nějak neřešíme. Vážně. Jen jsem to tady před zápasem Johna trošku požduchoval. Věříš mi ?? :-o :-))
Reagovat
Heather_Fedex
nic jineho by mi ani nenapadlo, jsi totiz az prilis uprimy ;)
Reagovat
Heather_Fedex
5:3 pro monaca!
Reagovat
Heather_Fedex
at si svata trojice doda silu... vyrovnano na sety 1:1
Reagovat
gigin
jj, koukám na to .. buďte všichni v klidu, Dlouhán to vyhraje.. uvidíte ..
Reagovat
tito
Jo zdá se, že se prokolíbá až k titulu.
Reagovat
gigin
Jsme to zase perfektně odhladli, že? :-)
Reagovat
tito
No Tvé přání otcem myšlenky. Kdo by to byl čekal, že tentokrát Johnovi obrat nevyjde.
Reagovat
gigin
Mi to bylo celkem jedno :-) Upřímně ? Aby měla sojka radost, jsem to přál Isnerovi. Já už jsem myšlenkama v MC. Novak měl dneska "mrskačku", tak snad to tam "vymrská" :-)) Samozřejmě finále je zase tvý. Jako vždy :-))))
Reagovat
tito
:-))))
Reagovat
Heather_Fedex
tak zda se, ze svata trojice pomaha, giginku ;) ale jeste se modli, protoze ve 2. setu je to zatim slabsi. sojko, ted pouziju znamej fandin pokrik: go,go,go fandime, fandime!!!
Reagovat
gigin
Izzy se soječkou na rameni vyhraje. Ve velkých bolestech jsem akorát tak já :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No snad to bude Johnova třetí otočka v Houstonu :-)..go go go
Reagovat
smazaný uživatel
budiz mu sojka lehka! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
svata trojice .... otocek ..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))..hlavně do toho Johnovi moc nekuituj z ramena...a nezatínej..ať ho nerozhodíš :-).
Reagovat
gigin
rychle slez !!!
Reagovat
gigin
pozdě ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No co už..sice by to chtělo vyšperkovat ten skvělej začátek sezóny nějakou trofejkou, ale John si spraví chuť na betonech před USO! :-)
Svatá sojkoo..možná ta výhoda prvního servu v setu fakt trošku rozhodla noo..ale dělalas na rameni cos mohla :-).
Reagovat
smazaný uživatel
jeste si to zklamane prehravam, takovy zaver jsem necekala, po nakopnuti ve druhem setu, prece jenom i fyzicka?.. :-( Jsem hlavne predsvedcena, ze vitr - ktery je pro oba stejny, chapu - nahore ale vetsi..:-) - zastavil Johnovi minimalne dva tri kratasy a pri dvou klicovych smecich vyrobil z micku "padajici list". Na svedomi ma i par servisu .... no, snad dneska usnu... :-)
Reagovat
gigin
Já to říkám pořád, že z Ameriky není ani větr dobrý !! :-)) Spi soječko spi, zavři očka svý ... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)).... nejde mi to! Nemas v popevku prece jen nejaky falesny ton? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzička už možná taky..přeci jen dlouhý přelet z Evropy předtím (znáš přelety..) :-)..a teď samej tajbrejk..plus přecijen i na tehle tvrdší antuce jsou ty výměny delší a berou víc kyslíku..navíc trenérka na rameni :-)).
Reagovat
gigin
tak to by mne "upřímně" mrzelo !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To potvrzení brejku se rodilo ve velkých bolestech, ale jedem Johny! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda nevyuzitych BB za stavu 5:2, John se tim pripravil o psychologickou vyhodu podani na uvod tretiho setu.. :-)
Reagovat
tommr
pokud získá v Houstonu titul tak se Isner v pondělí posune už na osmý místo těsně za Tomáše na kterýho by ztrácel jen 940 bodů. Ve finále proto budu radši držet palce Monacovi ... :)
Reagovat
gigin
počkej, počkej, jakože Tipsa je v ohrožení ??
Reagovat
tommr
no ten samozřejmě taky. Ted na něj ztrácí Isner 50 bodů, pokud by ve finále vyhrál tak získá dalších 100 bodů a Tipsarevice přeskočí o 50 bodů. Takže doufám, že dneska budeš taky fandit Monacovi ... :)
Reagovat
gigin
panebože, tak to je všechno v řitce. Co teď jako? Mónako spasitel?? Kristepane, to je zase neděle !!
Reagovat
Heather_Fedex
predsi nechcete,aby sojecka smutila, jak tady o izzym nehezky mluvite...
;) zebricek-nezebricek, zda se, ze john nasel svuj oblibenej povrch a to je skvele
Reagovat
gigin
Soječka, Izzy ... jak to bylo, Bože, dej mi sílu, nebo co ?? Mi už může pomoct jenom Svatá trojice ... :-))))
Reagovat
tommr
sojka včera psala něco v tom smyslu, že tu naší nepřízen ona i John už nějak ustojí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mne ani nejde o to, co rikaji o Johnovi, mne jde predevsim o jeho hru.. :-) Ale zasnu stejne, tommr by vlastne nejradeji hezky od zeleneho stolu prideloval hracum kvoty na formu, na body.. :-) Taky fandim Berdovi a moc, jenze kdyz vsichni budou zraneni, unaveni, bez formy... tak jaky vyznam to bude mit, kdyz ho neohrozi. Jen at je Berda chlap, super hrac a obhaji si sve s nejlepsimi, kdyz na to ma, dokaze to, nema, spadne... bude to spravedlivy! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a moc dekuji za podporu - nemam to jednoduchy tady, vid, giginku! :-)))
Reagovat
gigin
Jednou a provždy. John Isner je mi sympatický, proč ne. Ale jeho hra je postavena vyloženě na brutálním podání. V mezihře se viditelně zlepšil, to je jas !! Vzhledem k jeho výšce je to obdivuhodné. To už jste tady probírali xkrát. Ale pořád mi to nepřijde nějak extra, abych se tu nad ním roplýval. Už začali, raději toho nechám :-)) Ps: samozřejmě je mi to fuk, jestli bude mít o 50 bodů víc jak Jankela, holt se musí kluci snažit taky, přesně, jak jsi to psala :-)
Reagovat
Heather_Fedex
nemas zac! mi holky (a ptacci) musime drzet spolu ;))
Reagovat
Heather_Fedex
nevezmi nadarmo jmeno bozi...nebo jmeno fedexe :)
Reagovat
Heather_Fedex
no to doufej,nebo jinak...!
:D
Reagovat
gigin
Brát si do huby Rožéra by mne snad ani nenapadlo :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
ty se hlavne modli, aby monaco co nejlepe returnoval. a na meho rogera ani nepomysli!!!
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray hraje v MC čtyřhru. V poslední době na všech Masters, kde hrál čtyřhru (IW,Miami,Madrid,Montreal,a znovu IW) totálně vyhořel ve dvouhře (jedinou výjimku tvoří Paříž, kde byl ve čtvrtfinále). Tak uvidíme jestli tato se tahle statistika potvrdí, nebo to konečně zlomí.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky gratuluju Samovi a Jamesovi k titulu ze čtyřhry. Ale chtělo by to konečně nějaký pořádný výsledek ve dvouhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, super, že to finále zvládli :-), snad aspoň trochu dobrý pro sebevědomí.
Reagovat
steve79
Tak Isner má formu. Pro mě je zatím největší překvapneím sezony. Zítra začíná Masters v Montec Carlu. Tam snad Isner nehraje. Koukal jsem na Los a tipuji finále Nadal-Djokovič. Rafa mě o něco lehčí los, protože nemá v pavouku Murraho. Každopádně to bude taky zajímavý sledovat z tho hlediska jestli rafa vyhraje neuvěřitelný osmý titul z monte Carla nebo skončí jedná velká serie, která podle mě nemá v tenisu obdoby
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič to má o dost těžší, na čtvrtfinále má třeba Ferrera, který je na antuce absolutní top a lepší než Murray. A na čtvrtfinále Murray/Berdych. Nadal to má pěkně vydlážděno až do finále.
Reagovat
gigin
až na semi Berdych/Andy, jinak souhlas :-)
Reagovat
tommr
všichni Američani Monte Carlo vynechávají - nehraje tam nejen Isner, ale ani Fish a Roddick ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
John Rambo = John Isner
Reagovat
smazaný uživatel
mate tam chybu Isner bol na antuke vo finale uz v Belehrade 2010 a prehral tam s Querrym
Reagovat
Heather_Fedex
zajimavej nick, ty jsi urcite budes rozumet s giginem ;)
Reagovat
gigin
já tiež verím .. :-))
Reagovat
tito
Nestrašte hoši !!
Reagovat
gigin
Jéééé, tito !! Ahoj !! Už jsi slyšel, že turnaj v MC je nalosovaný na houby a nikdo zajímavý tam nehraje ?? Jako uvažujeme o odhlášení ...
Reagovat
tito
Jen koukejte přijet, máme nevyřízené účty! Kolik 8? :-))))))))))))
Reagovat
gigin
s takový losem, kamaráde.. nevím, nevím.. Já to nepočítám, fakt už tolik ?? :-))))
Reagovat
tito
Tak 7.....
Reagovat
tito
Jo a 7 je dle Číňanů smolné číslo.. Straším, straším...No jinak ten los je nic moc pro vás, máš pravdu.
Reagovat
gigin
tak málo ??!! :-))) Jinak zdraví v pohodě? Kolena drží?
Reagovat
tito
moje jo, jak u Rafy nevím :-))). Já Ti dám málo!!!
Reagovat
gigin
:-)) těším se. Uvidíme, no. Loni jsme tam nebyli, a vy tam nějak moc řádíte, je potřeba s tím něco udělat. Jak to tam máte, 8 ?? :-))
Reagovat
tito
Hodně :-))).
Reagovat
gigin
No říkám, juknem na to a uvidíme :-)) Sice jak jsem říkal, nikdo zajímavý tam nehraje a antuková sezona začíná prej až nástupem Rogera, ale tak si zapinkáme. Stejně tam máme bydliště, tak je potřeba se tam aspoň jednou za rok mihnout :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
jinak bude tipso v rankingu niz driv, nez reknes svec!
Reagovat
gigin
:-)))))
tito: vidíš, co tu musím snášet ?? :-)))
Reagovat
tito
:-)))). Ale zase na druhou stranu se tak nebráníš, co?
Reagovat
gigin
víš jak to je s babama :-))))))))))))
Reagovat
Heather_Fedex
nemam slov!
Reagovat
smazaný uživatel
Ak vyhra Isner, prehra tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist