Monfils bude v Monte Carlu třetí rok po sobě chybět. Návrat mu překazilo zranění kotníku

14. 4. 2019, 12:38
Aktuality 1
Ještě před měsícem ve skvělé formě hrajícího Gaëla Monfilse dál trápí zdravotní problémy. Po odstoupení z Indian Wells a neúčasti v Miami, kde nehrál vinou problémů s levou achilovkou, se kvůli zranění pravého kotníku odhlásil z antukového turnaje Masters v Monte Carlu. V hlavní soutěži Francouze nahradil Tunisan Malek Jazírí.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils figuruje v hodnocení letošní sezony na 7. místě. Když je totiž na kurtu, většinou se prezentuje velmi dobrou hrou. Zahrál si semifinále v Sofii a Dubaji, v Rotterdamu vyhrál podruhé v kariéře turnaj ATP 500. 

Jenže jako takřka celou jeho kariéru ho brzdí zdravotní problémy. Kvůli zranění nohy nestihl svou první akci sezony v Aucklandu, před měsícem vinou zranění levé achilovky odstoupil po postup do čtvrtfinále z turnaje v Indian Wells a ze stejného důvodu přišel o následující Masters v Miami. 

Když už se měl dvaatřicetiletý Francouz v následujících dnech na kurty vrátit, zastavilo ho zranění pravého kotníku. Kvůli němu se po sobotním tréninku odhlásil z již rozlosovaného Masters 1000 v Monte Carlu, kde měl zahájit antukovou sezonu.

V Monaku, bude chybět už třetí rok po sobě, při své poslední účasti prohrál až ve finále po třísetovém boji s nyní již jedenáctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem. Rok předtím vypadl v semifinále s Tomášem Berdychem.

Devatenáctý hráč světa by tak měl mít před sebou dva týdny volna. Pak je přihlášen na menší turnaj v portugalském Estorilu, po kterém následují podniky Masters v Madridu a Římě. 

V Monte Carlu se místo Monfilse dostal do hlavní soutěže Tunisan Malek Jazírí, který tak nemusel do kvalifikace. Monfilsova pozice nasazeného hráče připadla Britu Kyleu Edmundovi, který v prvním kole narazí na Argentince Diega Schwartzmana.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
Věděli jste?

https://www.facebook.com/fernandoverdasco.esp/videos/275091556770801/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist